Kampreferat: AB vs. FCK

2-2 i en til tider velspillet og intens kamp på Gladsaxe Stadion

Mandag spillede AB og FCK uafgjort 2-2, i en til tider velspillet og intens kamp på Gladsaxe Stadion. AB stillede op uden deres to stærke midtbanespillere, Michael Johansen og Peter Rasmussen, mens FCK stillede i noget nær stærkeste opstilling.

Kampen var dårligt nok fløjtet i gang før bolden lå i målet bag Rune Petersen. Jesper Falck udnyttet et passivt spillende Københavner forsvar og halvflugtede den i mål bag en chanceløs FCK-keeper.

AB havde fra start af sat damp på kedlerne og FCK var efter 20 minutter stadig ikke kommet ind i kampen. AB havde valgt at starte med den purunge Mohamed Zidan. Han gjorde det ganske udmærket og skabte sammen med Sule en del problemer for FCK-forsvaret.

Resten af 1. halvleg var intens, men bød ikke på de helt store målchancer. De to største faldt til Ståle Solbakken og Jesper Falck, der henholdsvis ramte overliggeren og sidenettet.

Halvleg og FCK kunne gå til omklædningsrummet uden at have haft nogle chancer - ud over Solbakkens.

2. halvleg startede præcis som den første: AB stormede frem og på endnu en forsvarsfejl fik AB scoret et noget heldigt mål, men ikke desto mindre stod den nu 2-0 til akademikerne.

Efter målet begyndte kampen at blive lidt rodet. Begge hold lavede en masse boldtab og ingen af dem formåede at komme frem til chancer. Lidt inde i 2. halvleg skiftede Roy Hodgson Simpson ud med Brattbakk. Det medførte nogle rokeringer: Zuma kom på højrekanten, og Thorninger på venstre, mens Todi og Brattbakk spillede helt på toppen. Det gav noget mere plads til angriberne og Zuma fik mere plads at drible på.

I kampens slutning kom forløsningen så: Solbakken blev revet omkuld i straffesparksfeltet af Steven Lüstü, og der blev fløjtet for straffespark. Disse 11-meter skud plejer vi jo ikke at have det særligt godt med, men Jacob Laursen viste hvordan det skulle gøres og scorede sikkert bag en sagesløs Jan Hoffmann.

Det satte FCK op i et højere gear og betød, at kampen fik en utrolig hektisk afslutning. Blot 3 minutter senere udlignede FCK på et pragtmål at Thomas Rytter, der fra kanten af feltet halvflugtede bolden i mål til 2-2.

Det kunne være blevet den helt store triumf for Købehavn, hvis der var kommet et tredje mål, for AB satsede næsten det hele, og det gav nogle meget store kontrachancer, som ikke blev udnyttet.

Kampen sluttede 2-2 og set over hele kampen kan vi være tilfredse med resultatet, men det skal også lige nævnes, at inden kampen SKULLE vi have 3 point – det fik vi ikke og derfor kan vi kun være skuffede. Til gengæld kan vi være tilfredse over, at vi endnu engang formår at vende 0-2 til 2-2. Det viser, at der ikke bliver givet op, og det er altid dejligt at se.