Kampreferat: FCK vs. SIF

2-2 mod udestærke Silkeborg

F.C. København spillede søndag uafgjort 2-2 i PARKEN mod udestærke Silkeborg med Benny Johansen og Bjarne Hansen ved roret.

Kampen blev spillet i et varierende tempo med store chancer til begge hold, men begge mandskaber havde problemer med at få bolden ind over stregen.

Det hele startede ellers så godt: I det 11. minut sender Jacob Laursen en langt bold ind i Silkeborgs straffesparksfelt og her kom Todi højest og headede den sikkert forbi Peter Kjær. 1-0!

Herefter faldt kampen i intensitet og kampen foregik meget med lange bolde frem og tilbage. Todi havde dog mange flotte rush op ad venstrekanten som virkelig voldte Silkeborg problemer. Det resulterede da også i kampens første advarsel til Silkeborgs Christian Duus.

Silkeborg var dog stadig godt med og specielt deres venstrekant med Thomas Poulsen og Thomas Røll virkede tændte og kom tit til baglinien uden det dog blev rigtigt farligt. Thomas Poulsen var også manden i centrum da han i slutningen af første halvleg var alene med Rune Petersen men afsluttede lige på FCKs unge landsholdsmålmand.

I halvlegens sidste minut, hvor størstedelen af de knap 11.000 tilskuere regnede med at FCK skulle gå til pausen med en halvlegsføring, fik Thomas Poulsen sendt et indlæg ind fra Silkeborgs venstrekant og her dukkede Per Ottosen op og headede den præcist over i et lange hjørne uden chance for Rune.

Efter pausen startede FCK bedst, og med lidt mere koldblodighed havde Pascal Simpson også udnyttet den gratis chance han fik, helt alene med Peter Kjær efter at have opsnappet bolden fra Jacob Juhl i Silkeborgs forsvar. Simpson skød dog forbi.

Kort efter nedlagde Niclas Thomas Røll i københavnernes eget straffesparksfelt, og Knud Stadsgaard dømte straffe til Silkeborg, som sikkert blev omsat til mål af Lars Brøgger.

Kort efter skiftede FCK Harald Brattbakk ind og Christian Lønstrup gik ud. Det medførte, at Zuma gik ned og spillede højre midt, mens Brattbakk røg helt op på toppen sammen med Simpson.

Den resterende del af kampen bød på nogle meget store målchancer – specielt til FCK, men hverken Ståle, Harald, Zuma eller Pascal formåede at omsætte dem til mål. I den anden ende var Henrik Pedersen to gange nede at ligge i feltet, men Knud Stadsgaards fløjte forblev tavs.

8 minutter før tid kom kampens detalje: Brattbakk headede bolden videre til Todi, der med et fantastisk ryk slap fra Silkeborgs forsvar og fra 25 meters afstand halvflugtede bolden over en chanceløs Peter Kjær til stillingen 2-2.

1 point i PARKEN for anden gang i træk rækker ikke til en topplacering – vi kan dog prise os lykkelige for at de resterende tophold også snubler i øjeblikket.