Kampreferat: Brø vs. FCK

Ude af pokalen efter et 2-0 nederlag til Brøndby

F.C. København tabte til Brøndby i en højdramatisk og velspillet pokalkamp på Brøndby stadion. Københavnerne havde målchancer, men som Niclas Jensen sagde efter kampen ”Kampen blev en lang tur op ad bakke for os, da Brøndbys to mål skyldtes to personlige fejl. Og når vi så ikke kender vores besøgstid foran Brøndby-målet, må man sige, at Brøndby bare var bedre i dag”.

FCK spillede uden den skadede midtbanegeneral Ståle Solbakken, det var erstattet af Michael Mio. Brøndby havde reservemålmand Kim Drejs mellem stængerne og ellers var det ”the usual suspects” på begge hold.

Der var intensitet og tempo fra starten, men for anden uge i træk kom F.C. København bagud 0-1 efter bare 4 minutter. Målet var resultatet af en besynderlig situation, der opstod på Københavnernes højre kant. Brøndby var for første gang i kampen fremme i angreb, da Thomas Rytter tacklede bolden til sig, men han fik et slag over knæet og faldt om. Bolden lå nu hos Christian Lønstrup, der desværre valgte at spille den tilbage til Rytter, mens han lå på græsset. Mikkel Jensen snuppede bolden og med et flot spark overlistede han Rune i FCK’s mål. Det var ikke ”unfair play” men en kombination af uheld og mangel på opmærksomhed, og man kan heller ikke klandre Rune i denne situation - det var flot sparket ind.

Efter målet begyndte spillet at veksle frem og tilbage. BIF’erne var farligere på kanterne, hvor specielt Ole Bjur voldte udeholdet problemer. Hos FCK boblede Zuma hele tiden med gejst, og mens pusten endnu var der, var han københavnernes farligste våben. Holdet manglede Ståle Solbakken i midten til at iscenesætte kombinationsspillet, og mange gange valgte FCK den nemme løsning med høje bolde op til Pacal Simpson, der igen viste sin klasse i luften.

Anden halvleg var lige så livlig som den første, men FCK manglede lidt opfindsomhed i angrebet og kom ikke til mange 100% chancer. BIF spillede lidt mere afventende, men havde ikke desto mindre farligere chancer. Brøndbys andet mål kom i 57. minut fra et hjørnespark, der ikke blev ordentlig ekspederet væk. Ruben Bagger fandt et hul blandt 5 FCK’ere til at score til 2-0.

Harald Brattbakk kom ind i stedet for Christian Lønstrup med 20 minutter tilbage af kampen, og han satte sit præg på kampen med et par hurtige løb op af højre kanten. Men holdet manglede skarphed foran målet, og både Zuma og Brattbakk kunne i det mindste have pyntet lidt på målscoren. I det allersidste minut fik FCK et straffespark efter en klodset tackling af Zuma. En tydelig træt Zuma tog selv straffesparket, der ikke var særlig hårdt og heller ikke særlig godt placeret!

F.C. København er ude af pokalen efter et 2-0 nederlag til Brøndby, og det gør selvfølgelig ondt… i dag. Men holdet har nu 3 kampe her på Sjælland, hvor 9 point vil placere klubben i top 3 før vinterpausen. Der er ikke tid til fokusere mere på DONG Cup… vi skal alle sammen videre!