Kampreferat: Vib vs. FCK

DOBBELT MATCHBOLD

Svensk samarbejde i absolut topklasse resulterede i tre point til F.C. København, da Linderoth som oplægger og Allbäck som bøddel sørgede for kampens eneste mål ti minutter før slutfløjtet. Sejren over Viborg i 3. sidste spillerunde af årets turnering overværede 9.353, der samtidig kunne konstatere at københavnerne tog endnu en tungt skridt mod titlen.

Påpasselig halvleg
Før det hele blev rigtig godt set med københavnske briller måtte spillere og tilskuere på Viborg stadion dog igennem noget af en tørvetriller. Opgørets indledning afslørede to henholdende mandskaber, der ikke ville meget frem af banen. En del af spillet foregik ikke overraskende på midtbanen og her tog tilbagevendte Linderoth udmærket fat i kampen mod anfører-kollegaen Glerup, mens Hutchinson med godt sete indgreb supplerede Linderoth fint.

Offensivt blev det dog ikke til spor i den lune majvind. Et par dødbolde til begge mandskaber førte ikke til noget, og da de lange bolde blev anvendt som angrebsmiddel, var der linet op for holdenes bagerste kæder til at vise spidskompetencerne. På denne konto brillerede Dan Thomassen, da samtlige hovedstødsdueller og nærkampe blev vundet. Det efterlod Steffen Højer og Martin Åslund som to temmelig tamme angribere.

Et par afslutninger fra titelaspiranterne blev det dog til. Dan Thomassen og Michael Silberbauer headede mod kassen, men begge forsøg var uden den fornødne appel.

Som halvlegen skred frem blev tegningen af to forsvarsorienterede mandskaber helt klar. Koncentrationen lyste ud af spillerne og de defensive opgaver blev passet til punkt og prikke. Det overraskende, et rush op af flanken, indenomsafleveringen savnedes hos det oplagte publikum, og det virkede som om at begge mandskaber stillede sig tilfredse med stillingen.

Med 33 minutter afviklet blev det rekordstore publikum på Viborg Stadion dog præsenteret for hjemmeholdets første afslutning. Åslund tog et dybt træk ind i feltet og afsluttede skævt i sidenettet og tættere på kom værterne såmænd ikke i første halvleg.

Mod halvlegens slutning tændte først Allbäck og dernæst Silberbauer en lille københavnsk flamme, men begge afslutninger et stykke udenfor feltet voldte ikke Alvbåge problemer.

F.C. København rækker ud efter guldet
De ganske chancefattige og offensivt indholdsløse 45 minutter blev der indledningsvist ikke ændret meget på efter sidebyttet.

Hjemmeholdets Poulsen på venstrekanten forsøgte med god energi at lægge pres på gæsternes bagerste kæde, men kom ofte til kort overfor den forudseende fire-back-kæde. Et enkelt hug med favoritbenet blev det dog til for Poulsen, men Jesper Christiansen var sikkerheden selv.

Syv minutter inde i anden omgang var det så ligaens topscorer, Álvaro Santos, der var på spil, men brasilianeren viste sig ikke synderlig skarp, da en udmærket løs chance blev vekslet til et skud tyve meter over mål.

Vakuum kunne vel bedst betegne kampens videre forløb, hvori der ikke blev ikke satset det store fremad. Stillingskrigen og de udeblevne grønblussede højdepunkter blev sat i relief, da aftenens klart største jubel fra hjemmeholdets tilskuere indtraf, da nyheden om at FCM var foran i kampen mod den anden bronze-aspirant i OB blev annonceret.

Naboerne omkring det centralt placerede stadion i Viborg skulle dog kort efter få endnu et brøl at høre. Med ti minutter igen blev et smukt svensk samarbejde således det udslagsgivende element i kampen. Et følt aflevering svævende halvandet meter over grønsværen leveret af Linderoth fra midten af banen, blev mødt og kærligt taget behandlet af Allbäck inde i feltet. I en og samme bevægelse drejede den svenske landsholdsspillers sig 90 grader og med en vaskeægte flugter blev bolden smækket majestætisk ind i kassen. Kampens klart bedste detalje og hele de forudgående træge 80 minutter værd.

Målt på jubelen hos spillere, ledere og de mange medrejste fans var der vist ingen tvivl om, hvad den scoring betød, og da Viborg ikke havde nogen som helst modtræk samtidig med at københavnerne lukkede totalt af, kunne dommer Milton uforstyrret fløjte af efter tre minutters overtid.

Uforstyrret var glæden over de tre point i den københavnske lejr omvendt ikke. En blytungt skridt mod titlen blev således taget på Viborg stadion. Seks points forspring med to runder tilbage og en plus-målscore på syv. - Det ser ikke så ringe ud endda, konstaterede jeres udsendtes jyske sidemand hurtigt efter slutfløjtet. Og det kan han jo havde ret i.  Dobbelt-matchbolden er hjemme.

Jesper Christiansen:

- Vi vidste det ville blive en hård kamp, men vi maser på til det sidste. I første halvleg synes jeg vi er i god kontrol selvom vi måske lige mangler de sidste 5 procent. Dem tager vi med på banen i anden halvleg og vi ved at hvis vi bliver ved i hele kampen så er der ikke mange hold der kan stå imod.

Marcus Allbäck:

- Vi ville holde tempoet i kampen til det sidste og det gav også resultat. Det var en kanon bold fra Tobbe som han chipper til mig og jeg rammer den helt rent. Selve kampen syntes jeg var jævn, men vi havde chancerne, var tålmodige og så stærke og solide ud.

Ståle Solbakken:

- Det bliver en mentalt svær kamp på søndag, men kampen i dag viste gode takter. 0-0 havde været fint, men at vinde er jo altid bedre. Vi håbede på den ene store chance og det fik vi og udnyttede.