Kampreferat: FCM vs. FCK

F.C. København slog gækken løs

F.C. København eksploderede og vendte kampen mod FC Midtjylland på den jyske hede på bare otte minutter i anden halvleg, da scoringer fra Allbäck, to x Álvaro og et direkte rødt kort til Kristian Bak Nielsen så rigeligt overtrumfede David Nielsens scoring fra første halvleg. 9.605 tilskuere overværede en retfærdig sejr til SAS Ligaens førerhold.

Langsom starter
Den traditionsrige skærtorsdags-runde, fik dog ikke den mest ophidsende indledning i kampen på SAS Arena, da værterne fra FCM og gæsterne fra FCK med gensidigt høfligt spil ikke satte hinanden på de store ulejligheder.

Et enkelt langskud efter fem minutter af Hangeland, der var søgt med frem på et langt indkast af Kvist, tordnede ti meter over, men da afslutningen skulle vise sig at være løvernes eneste i de første 28 minutter, kunne denne ikke løfte en generel chancefattig indledning.

Godt nok fremstod Linderoth og Co. en smule hurtigere i tanke og spil, men det resulterede ikke i gennemspillede angreb. Kanterne blev således brugt for lidt og midten med det snævre spil tilsvarende for meget.

For værternes vedkommende virkede respekten for førerholdet stor - måske sad snitten på 4-0 fra de to holds møde i Royal League-semifinalen stadig i de midtjyske hoveder.

Derfor producerede Erik Rasmussens tropper ikke så meget fremad i første halvdel af halvlegen, og kollektivet synes ikke at virke efter hensigten.

Sørensens spurt
Et jætte-raid og en enkeltmandspræstation vendte imidlertid fuldstændigt om på dette og satte fut i kampen, da hjemmeholdets Dennis Sørensen efter 26 minutter accelererede på højrekanten. Her kunne først Silberbauer og dernæst Jacobsen slet ikke følge med eller holde den ranglede all-round-spiller, der med god brug af fysikken pludselig var strøget til baglinien efter en spurt fra midten. Da en hård præcis aflevering ind midt for mål fandt David Nielsen var konsekvensen klar; 1-0 til værterne, der kunne takke Sørensen for den scoring.

Målet vækkede gæsterne offensivt og blot to minutter senere serverede Atiba Hutchinson bolden for Álvaro inde i det lille felt. En god afslutning af brasilianeren blev imidlertid overtrumfet af en feber-redning af Rasmussen i ulve-buret og reduceringen afværget i denne omgang.

Halvlegen ud var der mere fart over den københavnske opspil og midtjyderne trak sig længere tilbage på banen. Det gav en masse spil på den rigtige banehalvdel og chancerne udeblev såmænd heller ikke. Det gjorde derimod kvaliteten i disse, og især Atiba Hutchinson brændte på det skammeligste på to store chancer og ærgerligt på to mellemstore chancer.

Mere blev det ikke til i første omgang og bagud med en enkelt pind var devisen klar for Ståles titelbejlere forud for anden omgang. Indledningen på denne fik dog ikke givet prøver på at et københavnsk pres var på vej.

Tværtimod kunne det være blevet til 2-0, da Dennis Sørensen på et hjørnespark fik frit hovedstød et par meter fra kassen. Timingen var god, farten ligeså, men præcisionen manglede og gæsterne slap med skrækken da bolden snittede træværket.

FCK eksplosion
Med en lille time spillet smed Linderoth en flot aflevering frem i banen til Allbäck og, det skulle vise sig at blive startskuddet til en helt forrygende periode for gæsterne. Flot tog Allbäck bolden med sig og i samme bevægelse faldt afslutningen. Den klarede Anders Rasmussen imidlertid, men da Mackan var over bolden på ny som høg, var der intet at gøre for Rasmussens og Co. og udligningen var hjemme via en hård præcis afslutning tæt inde ved mål af den svenske landsholdsspiller.

Jubelen over scoringen havde knapt fortaget sig førend de mange medrejsende FCK-fans atter fik noget at glæde sig over. Henved 80 sekunder efter Allbäcks mål, begik Anders Rasmussen klodset straffespark, da keeperen kom flyvende ud af sit mål for at bokse bolden væk, men i stedet sendte Álvaro til jorden med en lige højre. Straffesparket tog brasilianeren sig selv af og med usvigelig sikkerhed var føringen sikret.

Det gav tydelige frustrationer hos hjemmeholdet og at ærgre sig over sådan en udvikling må høre til i kategorien forståeligt. Denne betegnelse kunne dog ikke hæftes på Kristian Bak Nielsens vanvids-tackling på Silberbauer i det 64. minut, da midtjydernes anfører uden tanke på sin kollegas førlighed grufuldt savede den tidligere AaB-spiller. Den hjerneblødning kostede fortjent Bak Nielsen et direkte rødt kort, og dermed var det for alvor op ad heden for holdkammeraterne.

Med centerforsvareren ude af kampen herskede der mildt sagt forvirring i den bagerste jyske kæde og det var Álvaro ikke sen til at udnytte, da et simpelt træk på tværs blot et minut senere, bragte brasilianeren på fri fod med Rasmussen. Den duel vandt Álvaro atter og 3-1 var en næsten uvirkelig udvikling set i lyset af at det hele skete på små otte minutter.

I kølvandet på de kvikke mål og det røde kort, var det såmænd yderst tæt på at Álvaro kunne levere et historisk hurtigt hattrick, men Anders Rasmussen klarede på fornem vis brasilianerens afslutning.

Uheldigt i fokus kom ulvenes keeper imidlertid hurtigt igen, da den hårdt prøvede sidste skanse begik ikke bare et, men to klokkeklare straffespark på Silberbauer. På rystende vis forsømte Henrik Nystrup Kragh imidlertid at fløjte. Den trak fra i en ellers udmærket dommerdebut af Kragh.

Trak vejret
Forpustet? Jo-tak det var svært at følge med på SAS Arena. En  potentiel skrivekrampe blev dog afværget da de to hold efterfølgende strakte våben.

Et par indskiftninger af begge mandskaber blev det til og for F.C. Københavns vedkommende kom Ijeh ind for Mackan, der i dagens kamp med sit gode overblik og næse for mål atter engang var et forbillede til efterligning.

Afløseren Ijeh gjorde også positiv reklame for sig selv, da nigerianeren to gange testede hjemmeholdets defensiv, dog ude at få målnettet til at blafre med ellers gode afslutninger.

Meget mere skete der ikke i kampens afsluttende fase. Tingene var sat på plads og begge hold faldt ind i rollerne, som var kontrollerende for københavnernes vedkommende og modløse for midtjydernes.

Tre minutter inde i overtiden fløjtedes kampen af og tre rare point kunne overføres til kontoen efter en dramatisk anden halvleg.

Næste opgave bliver på mandag, når oprykkerne fra SønderjyskE skal forsøge at forhindre F.C. Københavns femte SAS Liga-sejre i træk.

Ståle Solbakken:

- Det var ufortjent at FCM førte ved pausen - det var misvisende. De har ét skud på mål, mens vi producerer masser af chancer, men bare ikke får puttet den ind. Vi fortsætter i anden halvleg og har selvfølgelig en god periode på 8 minutter, hvor vi laver tre mål. Men vi lægger generelt et tungt pres på FCM og vinder fortjent.

Álvaro Santos:

- Vi spiller en rigtig god kamp, og gør det vi skal. Første halvleg er god, men FC Midtjylland scorer på deres eneste chance. De tre point var meget vigtige. Ved straffesparket kommer målmanden for sent, så der er ingen tvivl om kendelsen.