Kampreferat: ACH vs. FCK

Ijehs forløsning
Peter Ijeh sikrede F.C. København en særdeles fortjent sejr, da nigerianeren dybt inde i kampens overtid endelig fik brudt det der længe lignede en forbandelse foran Horsens mål. Med chancer til et to-cifret antal mål blev det til en smal 1-0 sejr til københavnerne, der dermed lagde maksimalt pres på rækkens nummer to inden søndagens kampe.

Skydetelt
Kampen på Horsens stadion fik en særdeles eksplosiv start. Et uhyre opsat københavner-hold lagde fra første fløjt et gigantisk pres på værternes bagerste kæde. Et offensivt jerngreb blev således praktiseret af Ståles tropper, og chancerne var mange og store.

Skydeteltet startede med en chance til Álvaro, der dog i en ellers god position ikke ramte bolden tilstrækkeligt udfordrende for Jochumsen. Dernæst var det Hutchinson, der fik chancen tæt inde ved mål, men en afslutning i amerikansk fodbold-klassen strøg langt over.

Den i sæsonen så ofte roste Horsens-defensiv var komplet på hælene og store personlige fejl kombineret med idérige københavnske angreb viste med alt tydelig klasseforskellen på de to hold.

Desværre for titelbejlerne var evnen til at sparke bolden i kassen i denne fase af kampen ikke eksisterende. Surrealistiske seks 100 % chancer inden for et kvarter blev på det skammeligste misbrugt af, 2 x Álvaro, Allbäck, Bergvold, Linderoth og Hutchinson.

På enkelte af disse chancer viste Jochumsen klassen, men ellers måtte det tilskrives københavnsk ukoncentration. Det opløftende i den frustrerende afbrænder-konkurrence var at københavnerne kom til de mange chancer, og at opspillet dertil ofte var en sand nydelse at følge.

For værternes vedkommende hang omvendt ikke meget sammen. Et par lange desperate bolde fremover skabte dog et par løse muligheder til Lodberg og Klausen, men rigtig farligt blev det nu ikke foran Jesper Christiansens mål.

Midtvejs i halvlegen tog københavnerne et pusterum og overflødighedshornet af chancer stilnede af. Stadig var gæsterne konstant på bolden, men de fikse indenomsafleveringer og skarpe indlæg fra kanterne manglede. Dertil formindskede hjemmeholdet kvoten af tåbeligheder i egne rækker.

En dødbold efter 33 minutter burde dog havde givet den fortjente føring, men Silberbauer gjorde det nærmest umulige, da han fra halv meters afstand til stregen og tomt mål formåede at bugsere bolden forbi kassen.

En forskrækkelse inden sidebyttet blev københavnerne endda også udsat for, da ”den gule fares” topscorer, Berisha, pludselig fik en stor mulighed inden i feltet. Afslutningen manglede lykkeligvis saft og kraft og Jesper Christiansen kunne plukke bolden. En scoring til oprykkerne ville nu også have været særdeles misvisende.

Fortsat dominans
En god, men forgæves afslutning af Hangeland afrundede den hidsige halvleg og fra anden halvlegs start var det igen nordmanden der satte Jochumsen på prøve efter et hjørnespark.

Mens første halvleg var et stort virvar af chancer, blev anden omgang mere stilfærdig i denne henseende, dog uden på nogen måde at være kedelig.

Stadig var gæsterne klart mest på bolden, men en stabilisering af hjemmeholdets midtbane forhindrede københavnerne i at komme til samme chanceantal.

En del dødbolde blev det stadig til og på et af disse midtvejs i halvlegen burde det så sandelig været blevet til en scoring. En trippelchance fordelt mellem Hangeland og Hutchinson blev det således til, og især sidstnævntes afslutning var giftig. Desværre stod markspiller Klausen godt placeret, og på stregen fik den hurtige fløj sparket væk.

Et par indskiftninger af begge hold ændrede ikke meget på slagets gang, der stadig havde københavnerne i teten. Med minutter tikkende mod ende, var det tydeligt, at værterne kun forsøgte at forsvare det ene point, mens gæsterne omvendt lod utilfredsheden med dette skinne igennem.

Lykkeligt indhop
Derfor blev der mod kampens afslutning lagt et fornyet og forstærket pres på Horsens spillerne, der havde nok at gøre med losse bolden ud af kommunen. Et par indkast og hjørnespark resulterede i muligheder for Byens Hold, men da Dan Thomassen med få minutter tilbage brændte en gigant-chance anedes point-tabet.

Heldigvis ville indskiftede Ijeh det anderledes. Hånd i hånd med retfærdigheden lykkedes det således nigerianeren tre minutter inde i overtiden at sende bolden i kassen, til kæmpe forløsning for alle med et løvehjerte på Horsens stadion. Optakten var et hjørnespark og et gigantisk klumpspil, der til sidst endte med en nem afslutning af Ijeh tæt inde ved mål.

6.208 tilskuere blev dermed vidner til en uhyre dramatisk afslutning, men ikke en eneste af disse kunne anfægte det retmæssige i fordelingen af de tre point. Med sejren er F.C. København inden søndagens runde nu fem point foran den eneste tilbageværende titelkonkurrent.

Tobias Linderoth: Unik vindermentalitet
- Kampen i dag viste atter en gang, at vi som hold har en unik vindermentalitet. Vi var det bedste hold gennem hele kampen, men alligevel fik vi først scoret til sidst. Vi skal bare fortsætte i samme stil, så ser det godt ud for resten af sæsonen.