Nicolai Boilesen

Kampreferat: Rødt kort og mange fejl - alligevel tæt på point

”This is just another time – for Copenhagen to shine” stod der på den flotte tifo på Sektion 12, hvor Carlos Zeca tog plads inden kampen for at støtte sine holdkammerater sammen med fansene. Der var også godt gang i de ca. 1.000 græske fans i den modsatte ende af Parken, og de fik desværre mere at juble over end vores.

Carlos Zeca

Khocholava var tilbage fra karantæne og afløste Gabrielsen, og desuden startede Baldursson i stedet for Højlund – men som central midt, mens Jóhannesson rykkede ud på højre kanten, og Pep Biel og Jonas Wind indtog sine ”sædvanlige positioner”.

Grækerne startede nogenlunde som forventet, og mest overraskende var nok, at den offensive midt, Douglas, indledte på bænken for første gang i et stykke tid.

Otte gode minutter…
Vi kom udmærket i gang med kampen, og allerede efter tre minutter vendte Jonas Wind rundt og firsttimede bolden over mål fra kanten af feltet. Grækerne så ikke meget til bolden i starten, og keeper Paschalakis hjalp os også med et par kiksede udspark over sidelinjen.

Men efter otte minutter ændrede kampen karakter, da Baldursson mistede bolden på midten, og PAOK slog kontra. Grabara gik langt ud af feltet og blokerede et langskudsforsøg fra Mtrita med armen. Næppe forsætligt, men med armene løftet ud til siderne var det røde kort uundgåeligt.

Rødt kort til Kamil Grabara

Også Bøving måtte forlade banen, så Kalle kunne komme på mål, og til stor jubel for fansene startede han med en flyvende redning på den græske dødbold.

Kalle Johnsson

Græsk føring
Udvisningen vendte selvfølgelig helt op og ned på vores gameplan, og i de næste ti minutter lagde PAOK tungt pres på os, og vi så ikke meget til bolden. Vi stressede også lidt vel rigeligt, når vi fik fat i den, og i det 19. minut kom grækerne foran.

Jóhannesson blev snydt ude på kanten, og Zivkovic slog et giftigt indlæg mod fjerneste stolpe, som Ankersen ikke kunne nå, og backen Sidcley headede bolden ind fra nært hold.

Indtil da havde vi nærmest spillet 4-3-2 med Pep Biel og Jonas forrest i en pyramide, men siden trak Pep Biel længere tilbage, når de havde bolden, så det blev mere 4-4-1.

Kombineret med, at PAOK slappede lidt af efter målet, så kæmpede vi os nu udmærket ind i kampen og fik en del spil oppe på deres halvdel, men uden for alvor at blive farlige.

Kevin Diks

For mange fejl kostede dyrt
Der sneg sig dog stadig også for mange fejl ind i vores spil, og en stor en af Ankersen efter 34 minutter var ved at koste et mål, da han tøvede ved midten, lod en høj bold hoppe og kiksede tæmningen, så Swiderski fik frit løb ned mod mål. Kalle gik dog godt ud i ham og tvang ham ud i siden, og Ankersen nåede tilbage og blokere hans skud mod det tomme mål.

Fire minutter senere forærede vi dem en ny kontra, da Baldursson mistede bolden højt oppe på deres halvdel, og de kom farende i overtal ned mod Boilesen og Khocholava og spillede Zivkovic fri i højre side, hvor han iskoldt satte bolden højt i nettaget til 2-0.

Nogle minutter senere var Schwab tæt på at hamre en dødbold op i trekanten, men den strøg tæt forbi, og Kalle var da også godt ude efter den. Men det blev heldigvis ved 0-2 ved pausen.

Jonas Wind

2. halvleg
Fra 2. halvlegs start kom Singh ind for Baldursson, så vi spillede med Isak, Lerager, Pep Biel og Singh på midten.

Der var kun spillet få minutter, da Boilesen mistede bolden i en dribling midt på egen banehalvdel, men heldigvis reddede Diks til hjørne, inden Zivkovic kom på skudhold.

Luther SIngh

Ellers tog PAOK den lidt mere med ro, hvilket man jo også kan tillade sig med en 2-0-føring, når man er i overtal. Zivkovic kom dog på skudhold 6-7 minutter senere, men skød lige på Kalle, der greb ham ud.

Energien og arbejdsviljen i vores hold fejlede ikke noget, men PAOK var stadig mest nærgående og målfarlige, selv om vi knoklede hårdt for at holde os inde i kampen. Swiderski manglede f.eks. ikke mange centimeter i at heade 3-0 ind fra nært hold efter en times spil.

David Khocholava

PAOK-kontraer var stadig giftige
Midt i halvlegen mistede Pep Biel en bold uden for deres fejl, og igen hvæssede de kontrakniven i en tre-mod-tre, hvor Zivkovic trak sig fri til skud på kanten af feltet, men Boilesen blokerede skuddet.

Tyve minutter før tid var de igen tæt på efter en kontra, men først halvklarede Kalle Swiderskis afslutning i feltet, og Boilesen nåede lige akkurat at losse returbolden til hjørne, inden polakken fik fat i den.

Elias Jelert ind til Parken-debut
Med et kvarter igen fik Elias Jelert hjemmebane-debut og kom ind på højre kanten for Johannesson, og vi forsøgte stadig at komme frem til chancer, der kunne skabe ny spænding.

Elias Jelert

13 minutter før tid blev Singh fældet uden for feltet i venstre side, og Lerager bankede dødbolden hårdt mod mål, og Paschalakis i målet havde en del problemer med at afværge skuddet.

Pep Biel-fuldtræffer skabte spænding
Ti minutter før tid lykkedes det endelig! Jelert lagde en bold ud til Ankersen i højre side, hans indlæg blev headet ud af feltet, men der stod Pep Biel klar og flugtede bolden ind ved stolpen med et kontrolleret spark, der sendte hovedparten af de næsten 20.000 tilskuere i ekstase.

Pep Biel

Rasmus Højlund kom ind for Singh for at bringe mere fysik i feltet, for nu skulle der for alvor satses, og det var meget tæt på at give bonus i det 84. minut. Lerager stod helt fri på et Pep Biel-hjørne og headede hårdt mod mål, men desværre også for tæt på Paschalakis, der nåede at afværge.

Parken sydede af forventning om et lille mirakel, for vi kunne have være døde og begravet for længst i denne kamp.

Den afgørende chance udeblev
I stedet pressede vi ihærdigt på og fik også slået en del indlæg i feltet, men vi kom ikke til den afgørende chance for udligning.

Grækerne holdt hovederne kolde, trak tiden når de kunne og kørte den sejr hjem, som de også fortjente set over kampen som helhed. Og så kan man altid sige hvis og hvis og hvis...