Kampreferat: FCM vs. FCK

F.C. København og FC Midtjylland leverede en underholdende, chancespækket, men noget ustruktureret første kamp/halvleg i årets særegne udgave af Liga cuppen. Blandt Hans Backe startende elleve var to af sommerens tilgange at finde - Michael Gravgaard i det centrale forsvar og Marcus Allbäck i front.

Sæsonens "tyvstarter" var tæt ved at blive skudt i gang med en Mikkel Thygesen scoring, da et noget tungt løveforsvar forærede midtjyderne kampens første store chance. Afslutningen strøg dog forbi, men et varsel om offensive tider var indledt, hvilket en Álvaro-afslutning i den anden ende kort efter underbyggede.

Spillet kunne vel bedst betegnes som tju-bang-ball, hvor to gavmilde forsvarskæder kappedes om at forære chancer væk eller med de positive briller på - to angrebskæder med vision, kreativitet og spark i støvlerne. Med ti minutter rundet skete en af delene i løvernes forsvar, der ikke fik bolden clearet på et hjørnespark, hvilket Frank Kristensen udnyttede til at heade jyderne foran 1-0.

Scoringen skulle dog ikke få lov at stå alene længe, da løvernes bedste kampen igennem, Marcus Allbäck, smukt fandt Álvaro i feltet, hvilket brasilianeren vekslede til en kølig scoring efter 17 minutters spil.

Herefter fortsatte opgøret med københavnerne i teten, hvor Bergvold på midten kom godt i vejen for meget, mens Allbäck, med nærkampsstyrke og forudseenhed skilte sig ud. Det gav et par gode muligheder til svenskeren selv, mens også Álvaro havde et par behjertede forsøg.

Med en lille halv time spillet gik det imidlertid galt i den forkerte ende, da et kontra-løb i venstre side kom bag på Rooba, der måtte se Dennis Sørensen stryge mod baglinien med et efterfølgende indlæg mod Mikkel Thygesen, der ikke havde problemer med at styre bolden i nettet til jysk føring.

Et koks i aftenvarmen af løverne, der ikke så for sikre ud i den bagerste kæde, hvilket også kastede et par chancer af sig til eksprestoget, Pimpong, der dog ikke fik fuld valuta i form af en scoring på to-tre gode muligheder.

Kampens sidste kvarter formede sig som de to første, hvilket indebar målsøgende angrebsspil og mindre struktur på midtbanen og i forsvaret. Det gav blandt andet en gigantchance til Allbäck, der slet ikke ramte bolden ordentligt på en friløber, mens David Nielsen tordnede bolden på tværribben. Toppen af kransekagen i denne periode blev dog kedeligt nok endnu en jysk scoring, da Frank Kristensen lukrerede på en smukt stikning af David Nielsen, med en sikker scoring til 3-1 som konsekvens.

Derved blev det og med fornemmelsen af at have overværet en underfundig halvleg, der snildt kunne være endt 4-4 eller 5-5 med et efterfølgende grinende eller grædende øje alt afhængig af taktikbrillerne blev publikum præsenteret for et sceneskift, hvori Brøndby gjorde sig klar til 45-minutters mødet mod FCM, med løverne som oversidder.