Kampreferat: FCK vs. Ren

Hans Backe havde til generalprøven på SAS Ligaen valgt en startopstilling udfra en kombination af Liga Cuppens to halvlege i onsdags. Det betød at Jesper Christiansen stod i kassen med fire-back kæden Rooba, Gravgaard, Svensson og Jacobsen foran sig. På midtbanen udgjorde William Kvist højremidt, mens anfører, Tobias Linderoth, atter fik følgeskab på den centrale del af Martin Bergvold, med Saarinen huserende på venstrekanten. I front var onsdagens to målscorer - Allbäck og Álvaro, valgt.

Peter Ijeh måtte melde afbud til dagens kamp grundet personlige årsager, og var således ikke at finde på Helsingør Stadion i dag.

Hos Rennes, der sluttede som nummer fire i den stærke franske liga i forrige sæson, noteredes de to svenske profiler Andreas Isaksson og Kim Källström i startopstillingen, hvor også navne som Alexander Frei i angrebet og anfører Cyril Jeunechamp i forsvaret påkaldte genkendelsens "glæde".

Kampen på det smukt beliggende Helsingør Stadion indledtes med Rennes som overvejende boldbesiddende. Med en ihærdig midtbane lykkedes det franskmændene at dominere starten uden at det dog førte til målchancer.

Med sommerregnen silende ned overvandt løverne dog hurtigt det franske momentvise pres og ud fra en sikker defensiv, kom Backes mandskab længere frem på banen. Anfører, Tobias Linderoth, satte sig igennem på midtbanen og med sin gode fysik kom den vævre svensker i vejen for meget, ligesom midtbaneslideren kom til kampens første - og halvlegens eneste - chance efter et lille kvarter, da en nedfaldsbold blev tordnet lige udenom mål. I det hele taget leverede Linderoth en flot og dedikeret indsats kampen igennem på midtbanen.

Herefter indfandt et langt sejt spillemæssigt træk sig, hvori de to mandskaber bestemt ikke overanstrengte sig. Det blev til en del planløst spil på midtbanen og med lange bolde frem mod de to målfelter som det dominerende element, blev dagens 1.614 tilskuere vidner til en indholdsløs halvleg, hvor det mest positive var løvernes defensiv, der absolut ikke gav noget fra sig, med en især stærk Michael Gravgaard i spidsen. En tendens der fortsatte i anden halvleg, fra hvilken tre nye spillere, Thomas Røll, Ole Tobiasen og Balázs Rabóczki fra start gjorde deres entre.

Mens første omgang blev en halvsløj affære, kom der mere gang i kludene fra anden halvlegs start. En boldsikker Marcus Allbäck kom efter fem minutter til en dobbeltchance, hvoraf den første blev afværget på stregen, mens svenskeren selv sørgede for at heade returen over mål.

Den nyvundne københavnske offensiv var dog ikke sådan til at stoppe, og blot få minutter senere skulle Allbäck atter engang få chancen, da et frispark sejlede ind blandt venner og fjender, hvor den svenske angriber - tilsyneladende noget overrasket - fik lov snitte bolden i kassen fra nært hold.

Scoringen fik franskmændene længere frem på banen, men et sikkert hvidt bolværk først og fremmest i firebackæden og med midtbanen som første bølgebryder elimineredes ethvert tiltag fra Rennes. En præstation i sig selv med tanke på at Rennes frister en tilværelse i den absolutte top i fransk fodbold, der tilmed indleder den nationale sæson snarest.

I frustration over den kompakte modstand gik de franske gæster mere til stålet, hvilket kastede et par retvise gule kort af sig og da indskiftede Møller gav igen af samme skuffe kom sindene noget i kog på Helsingør Stadion.

Det slog rytmen en smule i stykker for løverne og de sidste 20-25 minutter formede sig uden muligheder til nogen af holdene, med fighten, gule og et enkelt rødt kort til Rennes som hovedingredienserne.

En enkelt frisparksmulighed fra Gravgaards side og et skud over mål af Källström blev det dog til, men Allbäcks scoring var i den resterende del af kampen ikke til at true.

Dermed endte den til tider hårdt spillede kamp med en smal 1-0 sejr til løverne, der må lovprises for den disciplinerede indsats mod et europæisk tophold. Det blev til få målchancer, men Allbäck formåede atter engang at vise koldblodighed foran kassen, hvilket sikrede sejren i generalprøven forud for SAS Liga-starten på onsdag mod AaB.