Kampreferat: FCN vs. FCK

F.C. København sikrede sig sin tredje sejr af lige så mange mulige i denne sæson, da FC Nordsjælland for tiende gang i træk i SAS Ligaen blev besejret. Det holdt dog hårdt på Farum Park og blot fire minutter før tid kom løverne for alvor på sejrskurs, da Marcus Allbäck med sin første scoring sørgede for sejrsmålet. I en svingende kamp blev Álvaro og Mads Junker noteret for de øvrige scoringer.

Hans Backe kunne i jagten på tiende sejr af ligeså mange mulige i SAS Liga-sammenhæng mod dagens modstander fra FC Nordsjælland præsentere en debuterende André Bergdølmo placeret som venstreback, mens Álvaro Santos atter var at finde blandt de elleve startende efter scoringer og godt spil i de to forudgående SAS Liga-opgør.

Hos dagens værter - drengene fra flækken Farum - afslørede holdopstillingen to nye ansigter, Anders Due og Michael Ribers, mens det mest prominente skifte i forstadsklubben sommeren over vel nok skulle findes på bænken i form af Morten Wieghorst som ny assistenttræner.

Kampens indledningen fandt ikke som ventet sin regent i F.C. København. Hjemmeholdet med en oplagt Anders Due i spidsen viste derimod spilleglæde og mod og med blot 40 sekunder afviklet var et frispark ind mod en fri Mads Junker ved at give bonus, men løverne slap for de nordsjællandske tigres tidlige bid.

Hos gæsterne savnedes især midtbanens indflydelse og da forsvaret indledningsvist ikke virkede helt dirkefrit gav det anledning til et par velmenende forsøg af Thomas Kristensen og Anders Due uden at Jesper Christiansen bur dog for alvor var truet.

En dødbold efter ti minutter var optakten til københavnernes første chance, der tilfaldt Álvaro, mens et imponerende angreb med små tyve minutter spillet fremført af Elrio resulterede i en stor chance til Bergvold, der dog sløsede muligheden væk med et svagt skud.

Som halvlegen skred frem kom der belejligt mere skik på det københavnske spil, der også i defensiven begyndte at vise solide takter. Bergdolmø på venstrekanten spillede med en aura af ro, der lover godt for fortsættelsen. Savnedes gjorde dog backernes tilstedeværelse i det offensive, til dels grundet et par ivrige kanter i Eggerts og Due.

Med 25 minutter afviklet måtte Due imidlertid lade sig udskifte med Stephan Petersen og det gav en smule ophold i hjemmeholdets offensive spil. Som kampen skred frem viste Petersen sig dog som en fuldgod erstatning ikke mindst qua sin gode fysik, der ofte voldte løverne problemer.

Uden på nogen måde at være prangende fornemmedes det dog at Backes tropper havde overtaget, men det kneb med de gennemspillede angreb, hvorfor dødbolde tegnede løvernes farligste våben. To gange omkring den halve time kom københavnerne således til afslutninger på denne vis, men først Bo Svensson og dernæst Michael Gravgaard leverede utilstrækkelige afslutninger tæt inde ved mål.
De to chancer blev kort efter afløst af en indskiftning af William Kvist fremfor Martin Begvold, der måtte udgå efter et skrub.

Og den unge midtbanespiller kunne kort efter sit indhop juble sammen med resten af holdkammeraterne, da Álvaro med fem minutter tilbage af halvlegen fik tilsvarende chance, som centerforsvarerne Svensson og Gravgaard efter hjørnespark. Blandt venner og fjender dukkede brasilianeren således op tæt inde ved mål, hvor en nedfaldsbold blev hamret ind i nettet til en ikke helt ufortjent føring, set i lyset at nordsjællændernes kvaler med at skabe noget konstruktivt efter den gode indledning.

Såmænd om det ikke også kunne være blevet til en fordobling af løvernes og Álvaros score, men med en god gang kluddermor slog københavnernes topscorer knude på sig selv i ellers god saksesparks-position tæt inde ved mål kun et halvt minut efter føringsmålet.

Dermed blev det til en smal 1-0 føring til gæsterne ved pausen, selvom Bergdolmø få øjeblikke inden denne testede Kim Christensen med et godt frispark, der understregede gæsternes overtag på dette tidspunkt af kampen.

Desværre skulle anden halvlegs start vise sig at blive noget af et deja-vu af første, idet værterne startede som lyn og torden mod de overraskende noget passive løver.

Således skulle der blot gå tre minutter førend Junker fik alt for meget plads lidt udenfor feltet og med et knaldhårdt vristspark sørgede den tidligere Brøndby-spiller for udligningen uden chance for en prisgivet Jesper Christiansen.

En noget generende udvikling på kampen set med københavner-briller og et syn Silberbauer med det samme forsøgte at gøre noget ved med et godt drive og hug blot et minut senere. Et skud Kim Christensen dog sikket tog sig af.

Med stillingen 1-1 deltes de to hold efterfølgende om at levere mest frugtesløst spil. Ganske planløst og uden struktur blev de 9.118 tilskuere vidner til en noget rodet affære, hvor et par tilfældige chancer i hver ende opretholdt en smule af kampens værdighed. Desværre formåede Silber, Gravgaard og Bo Svensson ikke at lukrere på dette, mens hjemmeholdet kunne ærgre sig over at snarrådighed af Bergdolmø forhindrede Junker i at få nettet til at blafre igen.

Mens kampen spillemæssigt skuffede en del, kunne der ikke sættes en finger på holdenes fight. Især hjemmeholdet buldrede løs og virkede til tider i bedre fysisk form end løverne, der dog i Linderoth havde kampens lunge.

De gode intentioner af Johnny Petersens tropper manglede dog følgeskab af det afgørende gennemspillede angreb. Et angreb heller ikke løverne synes at magte, hvis det dog ikke lige skulle vise sig at komme fra en noget overraskende kant med blot fire minutter tilbage at spille i. Her tog Bo Svensson således alvorligt fat, da forsvarsspilleren brød monotonien med et ryk over en halv banelængde. En efterfølgende skarp aflevering ind i feltet til Marcus Allbäck vekslede den svenske angriber til en bande med indskiftede Ijeh, der returnerede læderet for fødderne af Allbäck, der ingen problemer havde med at støde bolden i nettet til sin første officielle scoring i den hvide dragt.

Målet blev samtidig belejligt sidste medrivende episode i kampen, der tre minutter inde i dommer Wulffs overtid fandt sin ende. Dermed bevarede løverne den fornemme statistik mod nordsjællænderne og sikrede tilmed sæsonens tredje sejr af tre mulige. I retfærdighedens lys kunne det dog være blevet til point-tab i dagens kamp, men en geni-streg startet af Svensson sørgede for tre point til løverne.

Næste opgave bliver på søndag kl. 18.00 når AGF kommer på besøg i PARKEN.