Kampreferat: FCK vs. SIF

Kampreferat: FCK vs. SIF

Efter at have siddet udenfor de 3 første kampe i forårssæsonen var kaptajn Linderoth tilbage på den centrale kommandobro, hvor han i dag fik selskab af William Kvist, mens Hjalte Nørregaard og Michael Silberbauer indledte kampen på bænken.

Allerede efter to minutters spil var Silkeborg ved at blive blæst omkuld i mere end én forstand. I den kraftige medvind, der blæste på langs af banen, snittede Gravgaard et langt indkast fra William videre i feltet, men Hutch fik ikke trykket ordentligt af. I stedet røg bolden ud til Lars, der fra små 25 meters afstand hamrede den på ydersiden af trekantsammenføjningen med et klokkerent vristspark!

Nogle minutter senere rykkede Grønkjær lynhurtigt ned langs venstrekanten helt nede fra egen halvdel, men hans indlæg til Berglund var lige akkurat for lavt til at nå frem. Efterhånden fik Silkeborg dog styr på tropperne og vist, at de var kommet for at spille deres chance og ikke bare for at lægge sig ned og blive kørt over.

Alligevel burde de være kommet bagud efter 17 minutter, da træværket igen reddede dem - ikke bare én gang, men to gange! Ailton skabte den første mulighed, da han trak op langs midten af banen og smart stak bolden til Berglund, der helt alene med Preece forsøgte at lobbe den over ham. Preece fik afværget, men Berglund fik returen og sparkede den mod den tomme kasse, hvor Jens Berthel Askou mirakuløst fik headet den op på egen overligger – hvorfra den sprang lige ud til Grønkjær, der headede på underkanten af overliggeren, hvorefter forsvaret med møje og besvær fik ekspederet bolden ud af farezonen.

Silkeborg foran efter dødbold
Man mindedes uvilkårligt Nordsjælland-kampen for et par uger siden, hvor vi også vadede i misbrugte chancer. Men i modsætning til Nordsjælland-kampen så kom vi denne gang bagud… Efter 25 minutter smed Linderoth bolden væk ved midterlinien og lavede i stedet frispark på Vestergaard. Thomas Raun sendte det ind i feltet, hvor Kim Olsen kom op mellem Grønkjær og Gravgaard og headede videre til Askou, der smuttede foran Brede og fra nært hold bankede bolden forbi en sagesløs Jesper Christiansen.

Målet fik Silkeborg til at vokse yderligere, og de forsøgte hele tiden at komme hurtigt frem på banen med enkle, men effektive midler. De gravede sig ikke ned og blev heller ikke presset til det af et hjemmehold, der virkede lidt rådvilde i denne periode og alt for ofte bare lossede lange bolde op mod Ailton og Berglund, hvilket blot var guf for Silkeborgs luftstærke centerforsvar med Lustü og Askou.

Vinden gjorde det heller ikke lettere at spille lange bolde, og man skulle helt hen til det 37. minut, før man kunne notere et FCK-skudforsøg – Grønkjær og Hutchinson kombinerede godt i venstre side og bolden endte hos Lars på kanten af feltet, men denne gang fik Stefan Schmidt blokeret hans skudforsøg.

Silkeborg trak sig en anelse tilbage frem mod pausen, hvor vi fik overtaget i spillet uden dog for alvor at sætte dem under pres. Bedste mulighed kom lige inden pausefløjtet, da Hutch nåede en bold på baglinien, snoede sig godt fri og spillede Berglund til skud, men det blev blokeret og røg i stedet videre til Ailton, der midt i feltet snurrede rundt og trykkede af, men lige over mål.

Da Hermansen fløjtede af for de første 45 minutter, måtte de hvidklædte finde sig i at blive piftet ud til pauseteen af hovedparten af de 18.370 tilskuere, som bestemt ikke havde fået det, de kom for.

De første 5-10 minutter efter pausen var der umiddelbart ikke meget opmuntring at hente – tværtimod noterede man det ene boldtab efter det andet hos hjemmeholdet, og fra lægterne hørtes både frustreret piften og det lidt mere håbefulde ”Come on, FC!”

Gravgaard op i angrebet i offensiv satsning
Så tog Ståle imidlertid affære og dirigerede om på tropperne. Silberbauer kom på banen i stedet for Berglund, og Gravgaard blev sendt op i angrebet, så vi kun spillede med tre ned bagved. Silber tog plads på højrekanten, så Hutch kunne agere offensiv midt eller hængende angriber i en mellemting mellem 3-4-3 og 3-5-2.

Det gav væsentligt mere tryk under kedlerne, og belønningen kom 5 minutter efter. Niclas brød en Silkeborg-kontra ved at snuppe bolden fra Kim Olsen og spille den op til Ailton, der stak den videre til Hutch, og på kanten af feltet blev han nedlagt bagfra af Steven Lustü. Anders Hermansen var ikke i tvivl og pegede på pletten, og Jesper Grønkjær scorede usvigelig sikkert med et fladt skud til højre for Preece, der selv gik til venstre…

Det var lige det, der skulle til for at fyre op under hjemmepublikummet, men man må rose Silkeborg for ikke at give op, men stadig prøve at komme frem på banen. Kræfterne var imidlertid ved at slippe op, og da Ståle fastholdt den offensive opstilling med Gravgaard oppe foran, så satte mestrene sig støt og roligt på kampen. Og med ca. 20 minutter igen gav det bonus igen – Grønkjær rykkede forbi sin oppasser Simon Nagel, og i stedet for at gå til baglinien slog han indlægget første gang. Gravgaard pressede Preece, der kun fik slået indlægget ud til Silber, der prompte hamrede bolden op i nettaget med et brag af en firsttimer.

Et fremragende mål – men det skulle blive bedre… bare to minutter efter fik Hutch bolden et par meter inde på vores halvdel ude i venstre side. Og så satte han tempo, afdriblede Jesper Nielsen og Stefan Schmidt, satte kurs ind i feltet, stoppede lige op, snød Askou og Nagel og inden Lustü kunne nå at tackle, havde han koldt og kynisk udplaceret Preece med et følt spark, der klinede bolden ind tæt op ad den fjerneste stolpe. Intet mindre end et klassemål, der fik PARKEN til at gå amok og Ståle ud på en jubeldans langs sidelinien, som ikke er set mage siden de glade dage i Amsterdam…
 
Så skulle sejren blot køres hjem
Begejstring og forløsning i løbet af få minutter, og så var kampen afgjort. Gravgaard gik tilbage i midterforsvaret, og nu skulle den bare køres hjem – hvilket den også blev. En træt Linderoth, der naturligvis stadig mangler lidt kamptræning på allerhøjeste niveau, blev afløst af Hjalte, og selv om de trætte Silkeborg-folk tappert forsøgte at komme tilbage i kampen, så blev der ikke givet noget væk.

Silber kunne have lukket og slukket efter et langt indkast fra William, som Grønkjær snittede videre, men han headede lige forbi. I overtiden kunne Silkeborg have fået en reducering til at køre hjem på, men indskiftede Jesper Nielsen bragede bolden på underkanten af overliggeren. Så de fik ikke mere med hjem end en timelang føring og et ærefuldt nederlag, og der er lang vej op til stregen på en dag, hvor Horsens fik point og nu er 8 point foran SIF. F.C. København bevarede – om end med besvær - sit forspring på 6 point til FCM, inden topbraget 2. påskedag, hvor de to hold mødes i Herning.