Kampreferat: FCM vs. FCK

Klasse fornægter sig ikke. Og der var ganske enkelt klasseforskel på de to mandskaber i dag, hvor der aldrig var den spænding om udfaldet, der normalt bør være, når ligaens nr. 1 og 2 mødes.

Selv om midtjyderne havde tanket selvtillid i 13 kampe uden nederlag, virkede det allerede fra kampens indledning som om de tænkte mere på deres seneste nederlag – det var i PARKEN den 23. september… De holdt sig i hvert fald relativt langt tilbage på banen i kampens indledning, hvorimod mestrene hurtigt kom frem over stepperne. Allerede efter små 5 minutter var Silberbauer ved at slippe fri i feltet efter en fin stikning fra Niclas, men Magnus Troest fik tacklet til hjørne. Kort efter var det Ailton, der fik en stor mulighed, da Hjalte elegant chippede bolden frem i feltet til ham, men Lasse Heinze kom godt ud i bolden.

Efter 12 minutter var der optræk til noget i den anden ende, da Leon Jessen slog et godt indlæg fra venstre side, som Dennis Sørensen var lige ved at komme frem til. Men også kun lige ved…

I den anden ende spillede Grønkjær sig frem til en god chance, da han snød Kolja Afriyie, trak ind i feltet og afsluttede, men blev tacklet lige i skudøjeblikket.

Frisparksmål af Silber fra 30 meter
Efter et kvarters spil nedlagde Femi Ailton ca. 30 meter fra mål, og Niclas og Silber tog opstilling ved bolden. Sidstnævnte tog chancen, og hans hårde, lumske inderside-afslutning studsede lige foran en noget sent reagerende Heinze og susede i nettet ude ved hans højre stolpe.

Efter en snes minutter var Gravgaard tæt på at øge efter et hjørne fra Lars fra højre side, men Kristian Bak stod posteret på målstregen og afværgede Gravgaards hovedstød.

Niclas fik gult kort for at klippe Simon Poulsen bagfra, da han var ved at trække ind i feltet i vores venstre side, og samme Poulsen fik en god skudmulighed kort efter, da Silber satsede forkert i en tackling lige uden for eget felt. Men Brede ryddede solidt op for ham og fik blokeret Poulsens afslutning.

Efter en lille halv time ville Tobias tage et hurtigt frispark, men Femi stillede sig foran bolden og forhindrede det. Det brokkede anføreren sig selvfølgelig over, hvilket blot udløste et gult kort fra Emil Laursen… da han nu alligevel havde kortet fremme, viste han det også til Grønkjær, der kom løbende til og blandede sig lidt vel rigeligt i ordkrigen.

Silber slog til igen
Selv om FCM ihærdigt forsøgte at komme tilbage i kampen, så var det FCK, der havde grebet om begivenhederne. Og mens regnen igen begyndte at falde over SAS Arena, blev grebet yderligere strammet, da Silber gentog kunststykket og sparkede bolden i kassen langt udefra. Optakten var et hurtigt taget frispark fra Tobias til Hjalte, som stak bolden fint op ad banens midterakse til Silber, der i et af sine velkendte rush trak forbi et par modstandere og sparkede den hårdt ned i samme hjørne af målet som sidst.

Inden Emil Laursen fløjtede til pause, nåede han lige at give Ailton kampens fjerde advarsel for et frispark oppe på midten af banen, men der var nu på intet tidspunkt tale om nogen hårdt spillet kamp.

Kort efter pausen råbte hjemmepublikummet heftigt på straffe, da Brede kom glidende gennem feltet i det våde græs og prikkede bolden fra Baba Collins, som faldt dramatisk omkuld. Men nordmanden spillede klart kun bolden.

Efter at kvarters spil havde midtjyderne tilkæmpet sig et lille overtag i boldbesiddelse, mens - eller snarere fordi - gæsterne forholdt sig lidt mere afventende. Vi tillod på intet tidspunkt FCM at spille sig frem til noget som helst farligt foran Jespers mål. Brede og Gravgaard tog alt i luftrummet, og Lars og Niclas dækkede solidt op på kanterne, hvilket tvang hjemmeholdet til ufarlige langskudsforsøg. Dertil kom et hav af fejlafleveringer, som ikke bidrog til troen på, at man kunne komme tilbage i kampen.

Comeback til Mackan
18 minutter efter pausen fik Marcus Allbäck comeback efter sin knæskade, da han afløste Ailton, men der var efterhånden længere mellem vores offensive aktioner i denne fase af kampen. FCM spillede deres reservetrumf ud i form af Christian Olsen, som afløste en anonym Frank Kristensen. Men af de to var det ”Mackan”, der først kom til en chance, da et langskud fra Hjalte blev rettet af og endte for hans fødder, men han savner naturligt nok stadig lidt skarphed og skød ved siden af.

2-0 ville da også et glimrende resultat at rejse hjem med – men mestrene var ikke mætte, de havde bare samlet appetit til det sidste kvarter. Først var det Hutch, der slog til - efter en hurtig kontra fik han bolden i venstre side af Grønkjær, tog den med ind i feltet, stoppede op og så sig for, hvorefter han satte den i nettet tæt op af den nærmeste stolpe.

Og fem minutter senere iscenesatte han selv det fjerde mål, da han serverede bolden for Silber, som gjorde arbejdet færdig ved at rykke forbi et par modstandere ind i feltet og sætte kuglen i kassen via Magnus Troests fod.

Så i stedet for at køre føringen sikkert hjem, så strammede vi altså lige til igen og fordoblede føringen. Midtjyderne fik pyntet lidt på resultatet i overtiden, da Christian Olsen nok engang gjorde sin indskifter-pligt og scorede efter smart at have viftet Brede væk og sparket bolden ind, før Jesper nåede ud i skuddet.

Klasseforskel
På det tidspunkt var en stor del af sæsonrekord-publikummet på 11.488 dog allerede dog lusket ud i regnen i erkendelse af, at de lokale helte ganske enkelt havde mødt en modstander, der på dagen var en klasse bedre i alle spillets facetter. Og på en dag, hvor ligaen gik ind i sin sidste tredjedel, øgede mestrene forspringet til 9 point, mens FCM må se sig indhentet af OB. Men der er jo mulighed for revanche allerede på torsdag, når vi mødes i Herning igen i pokalkvartfinalen.