Kampreferat: FCK vs. OB

Niclas Jensen, Linderoth og Ailton, der alle slap for en hedetur til Herning i torsdags, var tilbage i startopstillingen, mens Thomassen, Kvist og Allbäck i stedet tog plads på bænken med en aldersfordeling, der betød at Wendt og Berglund måtte tage plads på tribunen. OB måtte undvære de skadede forsvarere Anders Møller Christensen og Thomas Helveg og de to karantæneramte centrale midtbanefolk Morten Fevang og Esben Hansen.

Eftermiddagens kampe havde maget det således, at en hjemmesejr ville bringe mestrene hele 11 point foran forfølgerne med 9 runder tilbage. Det blev også facit efter en forrygende festforestilling i PARKEN, hvor de 26.320 tilskuere - et tal, der hvad SAS ligaen angår kun overgås af efterårets to Brøndby-kampe – først kom helt op og flyve, så hurtigt tæt på jorden igen, inden de til sidst fløj støt videre mod den syvende fodboldhimmel.

Når en brasser får hul på bylden…
Hjemmeholdet svingede taktstokken fra starten, mens OB stillede defensivt op i en 4-5-1-opstilling med kun Radonjic fremme. Og efter små 10 minutter eksploderede PARKEN for første gang, da Ailton fik hul på bylden på ægte brasse-manér, da han saksesparkede bolden i nettet! En sublim afslutning, som næsten stjæler billedet fra en fornem optakt, så lad os lige dvæle ved den: Hutch snyder Søren Jensen i vores højre side og slår bolden ind i feltet, hvor den ender i modsatte side hos Grønkjær. Han slår straks et hårdt indlæg tæt ind under mål, hvor Silber er centimeter fra at heade den ind – i stedet lander den hos Hutch igen, og han banker den på trekantsammenføjningen, hvorfra den springer ud til Ailton i det lille felt. Og med ryggen mod mål kaster han sig højt op og saksesparker bolden i kassen.

OB svarede dog straks igen, da de fik frispark midt på vores banehalvdel. Chris Sørensen sendte bolden ind i feltet, hvor Grønkjær ikke fik dækket Jonas Borring tæt nok op, og så dumpede bolden lige ned for hans fødder på kanten af det lille felt, men han first-timede den op på overliggeren og i spil igen.

5 minutter senere var OB tæt på igen efter endnu et Chris Sørensen-indlæg, hvor Borring igen snød Grønkjær og fik hovedet på, men han kom lidt for dybt i bolden, der gik over mål.

Frem mod midten af halvlegen var OB ganske godt med i kampen, mens Grønkjær og Ailton havde en del dumme boldtab i angrebet og ikke rigtigt fik skabt noget. Men Tobbe og Silber gik i spidsen i et sandt arbejdsraseri, ligesom Hutch som sædvanlig løb solen sort, så det var stadig hjemmeholdet, der havde fat i den lange ende.

To FCK-scoringer på 3 minutter
Og efter 25 minutter blev det 2-0 – Grønkjær snød fuldstændig Jonas Troest nede ved venstre hjørneflag og slog et superbt indlæg ind foran mål, hvor Silber pressede sig foran Søren Jensen og med hovedet dirigerede bolden ned mod fjerneste stolpe. Onyszko fik fingerspidserne på, men måtte se bolden trille over stregen via stolpen.

Denne gang nåede OB ikke at svare igen! Få minutter efter spillede Hutch elegant 1-2 med Ailton, og da han trak sig fri til skud i feltet, blev han hægtet af Ulrik Laursen, og Henrik Kragh var ikke i tvivl om, at bolden skulle lægges til rette på 11 meter-pletten. Hjalte fik chancen igen – afbrænderen i torsdags var da også hans første nogensinde - og han kvitterede for tilliden med en hård og velplaceret afslutning, der strøg i netmaskerne selv om Onyszko gik til den rigtige side.

Så var der for alvor fest i PARKEN, hvor vel kun de færreste havde drømt om at være foran med tre mod netop OB efter en halv time.

To OB-scoringer på 45 sekunder!
Måske havde hjemmeholdet også selv svært ved at forstå, at det gik så let. OB viste imidlertid høj moral og kampgejst, og inden man næsten fik sat sig ned efter 3-0-målet, så blev det i løbet af blot 45 sekunder til både 3-1 og 3-2!

Først fik Martin Borre lov af Niclas til at trække ind mod feltet og slå et godt indlæg fra højre, og inde foran mål gik Jonas Borring i luften hårdt presset af Gravgaard og headede bolden i kassen. Den snittede tilfældigt Gravgaard på vejen, men ikke nok til at han blev krediteret for et selvmål. Til gengæld må han bære hovedansvaret for, at det kort efter gik galt igen. Først smed han bolden væk i opspillet, hvorefter Bechara spillede Radonjic i feltet, hvor han for let satte Gravgaard af, inden bolden trillede ud til Bechara, der fra kanten af feltet bankede den over i det fjerneste hjørne.

Blot to minutter efter fik OB endnu et tilbud, som man stadig kan undre sig over, hvordan de bar sig ad med at misbruge. Et langt indkast fra Søren Jensen blev forlænget tæt ind under mål, hvor ingen hvidblusede havde lyst til at gribe ind, men fra halvanden meters afstand lykkedes det Martin Borre at skovle bolden over mål.

Tungt pres på OB i slutningen af halvlegen
OB sad nu selvtillidsfuldt på spillet, mens mestrene forståeligt nok lige skulle sunde sig lidt oven på denne kovending. Men mestrene fandt hurtigt sig selv igen og lagde mod slutningen af halvlegen et tungt pres på OB-forsvaret. Først da Grønkjær snød et par mand i venstre side og spillede Ailton fri i feltet, men han fik ikke ordentligt ram på den med venstrebenet.

Kort efter var Grønkjær på spil i højre side af feltet og var først tæt på at finde Ailton tæt under mål, og derpå spillede han Silber godt fri i feltet, men hverken han eller Hjalte fik fyret ordentligt af. I overtiden fik vi hjørne fra venstre, og efter tre halvdårlige forsøg fra Niclas, tog kaptajn Tobbe sig selv af dette indlæg. Straks blev det farligt, da Brede kom højest og bolden dumpede ned foran Gravgaard, der på kanten af målfeltet strakte foden frem og uheldigvis sendte bolden lige over mål.

Så kunne man endelig få lov at trække vejret efter en hæsblæsende og forrygende halvleg, hvor begge mandskaber havde budt på noget af det ypperste, der er set herhjemme i denne sæson.

Silbers sjette træffer i 3 kampe
2. halvleg var i indledningen en forholdsvis åben affære med mest spil midt på banen og få chancer. Silber fik en god mulighed direkte på frispark, efter Ulrik Laursen var gået i ryggen på Grønkjær, men han sendte det langt over mål. Til gengæld var han på pletten i det 56. minut, hvor han kvikt pillede bolden fra en alt for tøvende Chris Sørensen på kanten af OB’s straffesparksfelt og alene med Onyszko ventede han køligt til keeperen havde smidt sig, hvorefter han stille og roligt løftede kuglen i kassen til sin sjette scoring på 10 dage.

Det afgjorde i realiteten kampen, selv om der stadig var masser af tid tilbage. Men OB evnede ikke at rejse sig igen, og vi var fast besluttet på ikke at forære mere væk i de bageste rækker.

Små 20 minutter efter pausen bankede Bechara uheldigt et frispark direkte i hovedet på sin landsmand Ailton, og i forvejen stod Mackan klar til at komme på banen, så da Ailton havde sundet sig lidt, kunne han forlade banen til stående ovationer fra et begejstret hjemmepublikum, der også højlydt bød Mackan tilbage i PARKEN for første gang siden hans knæskade i februar.

Han viste flaget ved straks at kaste sig frygtløst ind i to nærkampe med Troest, og efter yderligere et par minutter på banen gav han også en prøve på sit målinstinkt. Grønkjær havde elegant sendt Niclas til baglinien med en hælaflevering, og på hans fine indlæg flugtede Mackan med venstre mod mål, men Onyszko hev en super refleksredning frem.

Så skulle den bare køres hjem...
Som tiden gik begyndte vi at køre bolden rundt i egne rækker og lod fynboerne løbe forgæves, men så snart de havde bolden var vi klar med aggressivt presspil og tillod dem aldrig at komme frem til noget. Og når man endda oplever Brede give den med fikse driblinger og hælaflevering oppe i modstanderens felt, så ved man at det for alvor kører for Byens Hold!

Man-of-the-match-Silber fik også et fortjent kæmpebifald, da han blev afløst af William 7 minutter før tid, og ellers skete der ikke meget andet mod slutningen end at Hutch fik et gult kort for at tage bolden med sig, da Grønkjær lidt uforståeligt havde fået et frispark imod sig. En sjældenhed fra den noble elegantier, der igen spillede en fremragende kamp – ligesom resten af holdet, selv om Gravgaard må tage en del af skylden for, at OB en kort periode lugtede fynsk forår. Men det var og blev en københavnerbegivenhed, da mestrene øgede forspringet i ligaen fra 9 til 11 point.