Kampreferat: FCK vs. FCN

Det startede ellers så fint… efter en stilfærdig kampåbning slog hjemmeholdet til i det 8. minut efter et mønsterangreb, der blev bygget op helt ned fra Jesper Christiansen. Niclas sendte Grønkjær helt fri i venstre side, han havde tid og plads til at trække til baglinien, se sig for og lægge den præcist på tværs af det lille felt til den fremstormende Hutchinson, der let kunne ekspedere bolden over stregen.

Efter to målløse kampe i ugens løb virkede den tidlige scoring som en forløsning, og det viste sig da også hurtigt, at der var betydeligt mere flow i angrebsspillet end i de seneste kampe. Men ind ville bolden ikke… se blot på denne korte gennemgang af afslutninger inden for det følgende kvarters tid:

Store chancer i massevis
10.: Hjalte-hjørne fra højre, Gravgaard headede, men Kim Christensen reddede og levnede ingen retur til den sultne Berglund, der fulgte op.

16.: Silber sendte Hutch til baglinien i højre side, han lagde den nydeligt tilbage til Grønkjær, der var i helt fri skudposition et par meter inde i feltet, men Daniel Jensen fik kastet sig ned og blokeret.

17.: Grønkjær sprintede fra Daniel Jensen i venstre side, og via Ailton endte bolden for fødderne af Hutch på kanten af det lille felt, men Kim Christensen refleksreddede. Ailton opfangede riposten og fyrede af, men en forsvarer kastede sig og blokerede. Ailton fik den igen, trak på tværs og skød lige på Kim Christensen, der boksede den ud til Berglund, som skovlede den over fra nært hold… En helt usædvanlig aktion med 4 afslutninger inden for få sekunder!

19.: Berglund afsluttede fladt fra højre side af feltet, men ikke præcist nok og et par meter ved siden af fjerneste opstander.

23.: Silber slog en fremragende dyb bold til Berglund, som fik trukket sig fra af Ribers lige uden for feltet, men kiksede sit spark, så Kim Christensen let kunne samle op.

I denne periode var FCN fuldstændig væk, og var kun i nærheden af vores mål ved et hjørne og et par dødbolde, som de ikke fik noget ud af. De forsøgte hver gang at spille bolden op i vores venstre side, hvor Niclas gang på gang greb stærkt ind. Og ellers tog Brede hvad der kom, mens Gravgaard og Lars ikke havde meget at se til i højre side. På midtbanen regerede Hjalte og Silber, og især sidstnævnte erobrede et hav af bolde – men oppe foran kneb det altså med præcisionen i de afgørende øjeblikke.

Først et par minutter før pausen blev det atter farligt foran nordsjællændernes mål. Lars tog et raid op ad højre side, og hans indlæg endte hos Ailton, der afsluttede fra nært hold, men Kim Christensen fremtryllede endnu en fremragende redning.

Inden pausen nåede Niclas at pådrage sig et gult kort, selv om det så ganske hændeligt ud, da bolden blev sparket op på hans overarm. Og i slutminutterne fik Ailton hovedet på et Grønkjær-indlæg fra højre, men ikke hårdt nok og Kim Christensen nåede ned og sikre sig bolden, inden han og FCN endelig kunne trække sig tilbage og få sig et pusterum efter at have været under belejring i stort set samtlige 45 minutter.

Flere muligheder til at lukke kampen efter pausen…
2. halvleg var ikke et minut gammel, da Hjalte smart chippede bolden frem til en helt fri Ailton, men Kim Christensen kom lynhurtigt ud og fik afværget, inden brasilianeren nåede at afslutte ordentligt.

FCN kom efterhånden mere frem på banen, men i det 52. minut troede man nok engang, at mestrene ville lukke og slukke. Kim Christensen fik med besvær viftet et farligt indlæg fra Niclas væk, Silber opsnappede den i feltet, tog et træk og fyrede af, men lige på keeperen, der fik armene op og refleksreddede.

Efter et kvarters tid af 2. halvleg begyndte man at fornemme, at det ikke ville gå helt så let endda, som det så ud til før pausen. FCN fik mere og mere spil, mens der blev længere mellem FCK-angrebene, og vi begyndte at miste en del ”dumme bolde”. Stadig stod forsvaret dog godt og konsekvent og slap ikke nordsjællænderne frem til chancer.

I det 65. minut lignede det igen en afgørelse, men det skulle vise sig, at målet var forhekset! Hutch strøg igennem i venstre side af feltet og via Berglund endte bolden hos Ailton, der stod helt fri midt i feltet – og også fik passeret Kim Christensen denne gang, blot for at se Heath Pearce afværge på selve målstregen!

Med 20 minutter igen lykkedes det FCN at sætte os lidt under pres med fire hjørnespark i træk, men igen holdt forsvaret dem fra afslutninger. I den anden ende fik Lars en god skudmulighed, da han gik med op i feltet og fik bolden fra Grønkjær, men han valgte at trykke af mod det korte hjørne, og det havde Kim Christensen havde luret.

Det kunne dog ikke skjule, at gassen var ved at gå af FCK-ballonen, hvor flere af spillerne viste tydelige træthedstegn og havde svært ved at få kombinationerne til at hænge sammen. Grønkjær og Hutch forsvandt ud af kampen, og et lille kvarter før tid var der udsolgt hos Ailton, der blev erstattet af Oscar. Han fik fornøjelsen af at prøve den venstre midtbane, mens Grønkjær gik op i angrebet.

”Som det så ofte går i fodbold…”
Og så skete det, der bare ikke måtte ske… mens FCN byggede et angreb op, tabte vores midtbane markeringer uden for feltet, og Silber stod pludselig alene med 2-3 FCN-spillere. Inden han fik hjælp, trykkede Thomas Kristensen af fra distancen, og kuglen klinede sig ind i det fjerneste målhjørne uden at Jesper overhovedet nåede at kaste sig efter den.

Ikke just efter fortjeneste… men selv om der var tid nok til at fremtvinge en afgørelse, blev der aldrig rigtigt skabt det pres, som et mesterhold på hjemmebane burde kunne mobilisere i sådan en situation. 3 minutter før tid måtte Berglund gå ud med kramper i benene, og Dan kom ind i midterforsvaret og sendte Gravgaard op i front. Det hjalp dog heller ikke, og FCN kunne køre det ene point hjem. Dét, der en overgang lignede en sand målfest, fusede til gengæld ud for de mange FCK-fans, der måtte tage hjem efter noget så sjældent som tre kampe på en uge uden sejr.