Kampreferat: FCK vs. Esb

På en indædt fight lykkedes det til aften Esbjerg FB at holde fast i den føring Tommy Bechmann havde skabt efter blot ti minutters spil i første halvleg. Trods en mand i overtal og powerplay foran Esbjerg mål i det meste af anden halvleg magtede Byens Hold ikke at udligne føringen, der kunne havde resulteret i et uafgjort resultat mellem SAS Ligaens nummer to og tre. Flotte 22.220 tilskuere var i PARKEN til 16. rundes sene kamp.

Grundet Bora Zivkovics karantæne havde Hans Backe valgt Hjalte Nørregaard i højre siden af forsvaret, mens Zuma, der storspillede i onsdags mod AaB i de 30 minutter han var med, afløste Álvaro i startopstillingen.

En i den grad eksplosiv start på kampen, endsige første halvleg, var hvad de mange tilskuere i PARKEN blev vidner til. Fra første fløjt var der fart over feltet, og dét med F.C. København som første initiativtager. Fra sin position som højreback stødte Nørregaard efter blot to minutter scenevant med frem og leverede en flot og præcis aflevering til Møller, der dog mildest talt koldstartede sin egen start på kampen ved at sende bolden langt over mål. Kort efter Møllers mulighed var det så angrebskollega Zuma, der var centimeter fra at bringe hjemmeholdet foran, men hans flot udførte hovedstød blev eminent pareret af Lars Winde i Esbjerg målet.

I stedet for føring til hjemmeholdet viste Esbjerg, hvorfor holdet ligger så godt til i SAS Ligaen, som tilfældet er. Et hurtigt og præcist kommando-raid førte til en glimrende mulighed til sidste års topscorer Jan Kristiansen, men Kilhstedt både heldig og dygtig med at fiste bolden til hjørnespark. Med dette var faren imidlertid ikke ovre, for et af Esbjergs farligste våben har og vil nok altid være dødboldsituationerne. Således fik FCK's forsvar og målmand Kihlstedt ikke ekspederet bolden væk i kamp med Esbjergs høje garde og efter lidt klumpspil havnede bolden tilfældigt hos Tommy Bechmann, der nemt kunne sætte hovedet på tæt inde ved stregen og bringe sit hold foran.

Noget af en kold dukkert for hjemmeholdet, der så langt havde domineret og skabt en masse, på vilje, initiativ og idé i det fremadrettede spil. Heldigvis lod løverne sig ikke kyse og fortsatte med at forcere spillet fremad, hvilket efter et kvarter affødte endnu en gigantmulighed. Ophavsmand til denne var Zuma, der fremtvang et straffespark i en nærkamp med Kjetil Pedersen, og verdenen lå lige pludselig for anfører Nielsens fødder. Men, men, men 100% Peter, som publikum smukt har døbt anføreren, sendte forsøget på stolpen, efter han ellers havde fintet Winde væk og reduceringen ikke en kendsgerning.

I højt og tempo fortsatte de to hold med at levere varen og opgøret levede i første halvleg godt op til prædikatet top-kamp. Esbjerg spillerne stod særdeles godt på banen og virkede farlige og veldisponerede i det fremadrettede spil, ligesom defensiven virkede solid, om end ikke ubrydelig.

En af halvlegens hovedaktører, Esbjergs Anders Møller Christensen, kunne omkring den halve time uden problemer havde bragt sit hold yderligere foran, men hans hovedstød strøg lige uden om stolpen hos en ellers fuldstændig prisgivet Kihlstedt. Med den misbrugte chance var Møller Christensens skærmtid dog langt fra ovre. Med et frispark på Peter Møller fik forsvarsspilleren, således fem minutter før pausen sit andet gule kort i kampen og dermed marchordre. En umiddelbar hård dom vurderet på de efterfølgende TV-billeder, men ikke desto mindre F.C. København 11 mod 10 i den resterende tid.

Med udvisningen virkede Esbjerg ikke overraskende rystede i de bagerste kæder og jagten for udligningen intensiveredes i halvlegens sidste fem minutter, hvor det dog alligevel ikke lykkedes for hverken Møller eller Nielsen på udmærkede muligheder at slå kapital af situationen.

Dermed kunne pausen indtræffe efter en intens og medrivende halvleg, i hvilken publikum var blevet budt på det meste.

Bagud og med en mand i overtal var parolen for F.C. Københavns spillere klar fra anden halvlegs start og forventningerne rimeligvis og naturligt store til hjemmeholdet.

Disse var der efter syv minutters spil ved at blive arbejdet af på, men en tvivlsom off-side, annullerede det mål 100-kampsjubilaren Røll satte ind efter en gang klumpspil foran Esbjergs mål.

Skuffede fortsatte publikum med opbakning og spillerne med at føre bolden mod Esbjergs mål, men den sidste gejst og vildskab og ikke mindst aflevering manglede, hvilket gjorde store dele af halvlegen for F.C. Københavns vedkommende underlig halvtam trods den tydelige udfordring.

Med kun ti mand og en føring at forsvare var Esbjergs taktik logisk at trække tiden og så ellers fighte benhårdt for at holde føringen. Begge dele lykkedes til UG med kryds og slange for Ove Pedersens tropper, der tilmed var giftige på kontra og faktisk var esbjergenserne tæt på 2-0 ved et Jerry Lucena skud på stolpen.

Trods et ikke ubetydelig antal chancer af større eller mindre karakter halvlegen igennem til Zuma, Bisgaard, Svärd, Røll, Svensson, Albrechtsen - you name it, lykkedes det ikke at få bolden i netmaskerne til det der ellers ikke ville havde været en uretfærdig udligning. Frustrerende for spillere og publikum der langsomt måtte konstatere at tiden ebbede ud. End ikke indskiftninger af Álvaro og Bergvold, samt et mod afslutningen helt ekstremt højt antal hjørnespark resulterede i scoringen, hvormed nederlaget tre minutter inde i overtiden var en kendsgerning.

Dermed en dårlig generalprøve forud for torsdagens UEFA Cup opgør mod RCD Mallorca i PARKEN, men tillægges ovenstående linie vanlig betydning er der da håb forude?