Kampreferat: FCK vs. OB

På en kold og regnfuld efterårsdag kunne F.C. København og OB i 12. rundes sene kamp i PARKEN, hver især varme sig med ét point til kontoen. På mål af Møller og Nielsen for Byens Hold og to x gange Steffen Højer for OB endte kampen uafgjort 2-2, hvilket var en retfærdig udgang på et til tider udmærket spillet opgør. 17.178 tilskuere var til stede i PARKEN.

I fraværet af skadede Erik Mykland havde Hans Backe valgt unge Sebastian Svärd på den centrale midtbane. Også straffesparksforføreren - for at benævne det kærligt - Bora Zivkovic havde fundet plads til startopstillingen på bekostning af knæskadede Ole Tobiasen.

Efter onsdagens dramatiske kamp mod Ferencváros i UEFA Cuppen var det atter blevet tid til at koncentrere kræfterne om opgaverne i SAS Ligaen. I silende regn kom Byens Hold dog hurtigt i glat føre i dagens kamp mod formstærke OB. Den normalt ellers så sikre forsvarsspiller, Martin Albrechtsen, ramte således ikke bolden i forsøget på at sparke den væk som bagerste mand, hvilket gav en friløber til Steffen Højer, som prompte udnyttede muligheden til at bringe OB foran med 1-0. En bogstaveligt talt våd klud i ansigtet på spillerne med kun seks minutter spillet.

På det uberegnelige underlag lod F.C. København sig imidlertid ikke kue. Godt nok havde Miti et giftigt forsøg lige udenom stolpen, men så leverede hjemmeholdet personificeret ved Peter Møller sit svar på tiltale. På en aflevering fra PC modtog "32" bolden i feltet med ryggen til mål, og som det mest naturlige i verden saksede han stående bolden over i den fjerneste hjørne. En ikke utænkelig tanke var at "skuddet" nærmere var ment som en aflevering, men flot og effektivt var det og OB's føring udlignet.

Som to af de hold der er spået til at ligge helt i top, når turneringen skal afgøres, leverede holdene efter den eksplosive start, en fortsat god gang underholdende fodbold med fart i opspillene og flere nydelige kombinationer. Begge hold spillede direkte fodbold og belastes med den sædvanlige floskel om at alle hold spiller defensivt i PARKEN, skal OB ikke. Faktisk var overvægten af chancer i fynboernes favør, men godt målmandsspil af Kihlstedt og ukoncentrerede afslutninger forhindrede en OB-føring.

F.C. København manglede i dag som nævnt den lille, men effektive motor, Erik Mykland, men i hans sted leverede Sebastian Svärd en fuldgod erstatning. Med omtanke i det fremadrettede spil og som en god bølgebryder, beviste Svärd, at han er en mand, der kan satses på i det hårde kampprogram F.C. København har for døren.

Bedst som man forventede at en ligeværdig første halvleg ville ende med remis tog en vis herre ved Røll og Zuma. Således drev førstnævnte dynamisk bolden mod OB's felt, hvor han fandt Zuma, der med en genial hælaflevering igen fandt Røll. Tæt foran mål og lige før sin afslutning blev Røll imidlertid revet ned af Michael Hemmingsen og straffesparket en kendsgerning. På dette trådte anfører Nielsen ikke overraskende til, og han leverede samme sikkerhed fra 11-meterpletten, som han gjorde i onsdags og bragte dermed sit hold foran 2-1. At OB slap med "kun" at indkassere yderligere et mål var endvidere billigt sluppet, idet Hemmingsen, der slæbte rundt på gult kort for et tidligere frispark mod Nørregaard, på underlig vis undgik at få sin anden advarsel og dermed marchordre.

Med scoringen formåede Byens Hold således at vende den katastrofale start til pauseføring på 2-1, og det understregede den udmærkede indsats holdet leverede i første halvleg. På den anden side kunne der ikke havde været indvendt noget, hvis stillingen havde været med omvendt fortegn.

Fra anden halvlegs start var OB'erne mest i boldbesiddelse, da hjemmeholdet (u)bevidst trak kæderne en anelse tilbage. Det kom der dog ikke de store chancer ud af, selvom Miti var ved at slippe fri på kanten af off-side, mens Zuma og Nielsen i den anden ende var få millimeter fra at kontra-kombinere sig gennem OB's forsvar.

Dette til trods dalede kampens kvalitet og meget af spillet foregik sidelæns koncentreret omkring de to holds midtbane-akser, hvilket ikke levnede meget til de forventningsfulde på lægterne.

Et kvarter før tid skete der imidlertid (kedelige) ting og sager. Miti drev bolden frem, og da Albrechtsen ikke generede ham tilstrækkeligt, kunne zambianeren finde en fremstormende Højer, der fri i feltet sendte bolden mellem Kihlstedts ben og i mål. Et ærgerligt, men ikke synderligt ufortjent mål til OB.

Med scoringen blussede kampen for en stund op igen og det syntes et par OB-tilhængere skulle markeres ved at antænde romerlys og røgbomber som de, for at understrege deres totale mangel på intelligens kastede mod banen - måske i håbet om at; "fjerner vi beviserne ser de nok ikke at det var os der kastede". Ubeskrivelig dumt når kontrollørers øjne og kameraers linser non-stop peger mod blandt andet D-tribunen og endnu dummere set i lyset af OB's egne kvaler med samme stupiditeter/ulovligheder for tre uger siden, da Røde Stjerne var på besøg. Man kan undre sig.

Som romerlysene fusede ud gjorde kampen det samme, trods at F.C. Københavns publikum til det sidste forsøgte at opildne sit hold til en sidste offensiv. Denne udeblev imidlertid og dermed endte kampen efter fem minutters overtid med 2-2.

Med det ene point i hver lejr kunne det konstateres at en til tider velspillet topkamp med intense og opløftende momenter leveret at begge hold, retfærdigt endte med uafgjort.

Næste opgave for løverne bliver allerede på onsdag, når turen går til Herfølge, der tager imod i SAS Ligaens 13. runde.