Kampreferat: AaB vs. FCK

På en flot anden halvleg lykkedes det til aften F.C. Københavns danske mestre at hive en smal sejr hjem over AaB. Indskiftede Zuma stod for et magisk øjeblik, da han flot flugtede kampens eneste scoring ind et kvarter før tid. Sejren var, bedømt på anden halvleg, fortjent, hvilket 10.603 tilskuere var vidner til.

Hans Backe havde til aftenens kamp valgt Morten Bisgaard på højre midtbane på bekostning af Hjalte Nørregaard. Ellers var Backes opstilling identisk med det hold, der stillede til kamp og sejrede 2-0 mod FC Nordsjælland i søndags. Sibusiso Zuma var atter tilbage i truppen, men startede dog på bænken.

Med en henholdsvis stærk hjemmebanestatistik for AaB og en stærk udebanestatistik for F.C. København var der lagt i kakkelovnen til en spændende og ikke mindst jævnbyrdig affære på Aalborg Stadion.

At kampen fik en afventende start er ikke for meget sagt. AaB's taktik var tydelig med mange folk tilbage lurende på kontra, mens F.C. København i den vante stil havde bolden meget, mens man afventede åbningen i AaB's bagerste kæder. En åbning der dog ikke var skyggen af i kampens første tyve minutter. Af denne grund virkede kampen ikke særlig ophidsende og det gennemspillede angreb var i den grad en mangelvare.

At det således var en dødboldsituation, der førte til kampens første chance kom ikke som den store overraskelse. AaB's Kasper Risgaard fik efter tyve minutter tilkæmpet sig et hjørnespark, på hvilket Michael Silberbauer ikke var langt fra at dirigere bolden i nettet.

Efter chancen åbnede AaB lidt mere op for posen, hvilket førte til momentvis udmærket spil af hjemmeholdet, der dog måtte se et Risgård forsøg gå udenom stolpen, mens Augustinussens teatralske fald og efterfølgende appellering for straffespark, ikke engang ville have kastet en statistrolle i en hjemmevideo af sig.

F.C. Københavns første mulighed opstod omkring den halve time også efter et hjørnespark, da Røll headede udenom mål. Den storspillende frontduo fra søndagens kamp, Álvaro og Møller så man ikke meget til, dog havde Álvaro kort efter Rølls chance et skud fra distancen som Nielsen i AaB -målet imidlertid tog sig nemt og kærligt af.

Halvlegens sidste kvarter gjorde ikke meget for at rette op på det blodfattige indtryk, man sad med efter at have overværet den første halve time. Lidt dramatik var der dog, da Møller og Gaarde tørnede sammen ved sidelinien, men en efterfølgende reprimande fra dommer Michael Svendsen var eneste konsekvens, trods at han tidligere havde uddelt tre gule kort, heraf to til Álvaro og Zivkovic.

En gratis chance til Peter Nielsen var dog lige ved at vende billedet for F.C. København i slutningen af halvlegen, men en god AaB-blokering hindrede glæden og varmen hos københavnerne, der kort efter kunne gå til pause, da Svendsen fløjtede den risikofattige halvleg af med stillingen 0-0.

Fra starten af anden halvleg gav Røll indikationer om at tingene ville tage en positiv og velkommen drejning, da han opportunistisk gav sig i kast med en god dribletur og et efterfølgende ganske godt langskud, der desværre sneg sig lige udenom målstolpen.

Også AaB ville pludselig lege med og det gav et par muligheder til Augustinussen, der dog viste passitivitet på to ellers gode muligheder.

Den gode og intensive start på halvlegen blev fulgt op af endnu en dramatisk episode, denne gang med Svensson og Silberbauer/Gaarde involveret. Således hægtede Svensson i et tilbageløb groft Silberbauer, hvilket Gaarde gerne ville demonstrere sin utilfredshed med. Det medførte et gult kort til hver.

Omkring den spillede time blev Zuma skiftet ind for Álvaro, og det skulle vise sig at ændre kampen radikalt. Oplagt leverede Zuma sin første af mange gode indslag, da han hurtigt med en god aflevering fandt Røll, hvis hovedstød Jimmy Nielsen imidlertid parerede.

Zuma var dog langt fra færdig med at involvere sig og efter ti minutter på banen, fik han kampens hidtil største tilbud, da han smukt blev spillet fri af Møller inde i feltet. Men fem meter fra mål tordnede sydafrikaneren sin afslutning på overlæggeren og AaB særdeles heldige med den forsatte uafgjorte stilling.

Dette var dog en stakket frist for hjemmeholdet, der i denne fase af kampen havde meget svært ved at etablere sig frem ad banen. I stedet stod der Zuma og F.C. København på det meste, hvilket blev belønnet med et perle af et mål, da Zuma elegant band'ede sig igennem forsvaret med Møller som mellemstationen, førend han uimodståeligt hamrede til kuglen med venstrepoten for at se læderet pive ind i netmaskerne bag en sagesløs Jimmy Nielsen. Et smukt smukt mål.

Med scoringen skulle AaB frem og selvom det gav et par muligheder til først og fremmest Allan Gaarde, var københavnerne langt tættere på 2-0, da både Bisgaard og Møller måtte se deres forsøg prelle af mod træværket.

Kort efter fløjtede Svendsen kampen af og dermed kunne F.C København for tolvte liga-kamp i træk på udebane forlade grønsværen uden nederlag, og det endda med en sejr og tre point yderligere på kontoen. Et flot udbytte i en svær udebanekamp, der startede kedeligt, men sluttede flot.

Efterårets point-raid fortsætter på søndag, når Esbjerg gæster PARKEN i 16. rundes sene kamp.