Kampreferat: FCK vs. RCD

Trods periodevis glimrende spil af F.C. København viste spanske Mallorca sig til aften for stærke for de håbefulde københavnere. Med effektivitet og professionalisme sikrede spanierne sig en velfortjent siesta med sejren på 2-1.

20.487 tilskuere så Martin Albrechtsen blive først skurk dernæst helt med et selvmål/mål indenfor blot fire minutter i første halvleg. I anden klappede Mallorcas Nagore koldt til efter et hjørnespark og dermed kunne han og holdkammeraterne tage tilbage til ferieøen med det i international fodbold gode udgangspunkt.

Med karantæne til Røll og med stædige skader hos Mykland, Tobiasen og Todi så cheftræner Hans Backes opstilling til aftenens opgør mod Mallorca en kende uvant ud. Således var Sebastian Svärd placeret som højre-back, mens Hjalte Nørregaard var foretrukket på den centrale midtbane. I fraværet af Røll dannede Urmas Rooba venstrekanten sammen med PC. Endelig afløste Álvaro angrebskollega Møller i front.

Som ventet i Mallorcas opstilling startede holdets vel nok største stjerne Samuel Eto'o på bænken, mens en anden navnkundig spiller, Nadal, var blevet hjemme på ferieøen.

F.C. Københavns uvante opstilling kastede indledningsvist lidt af hvert af sig. Et par rigtige gode indlæg fra højresiden ved Álvaro blev det til, men mest i øjnene fra denne kant faldt det, at Svärd havde problemer med sin nye rolle som højre-back, hvilket blandt andet medførte et tidligt gult kort og et par ubehagelige fejlafleveringer.

En anden af de usædvanlige placeringer stod Rooba på venstresiden af midtbanen for, men hans optræden blev desværre al for kort, da esteren efter blot ti minutter på banen måtte lade sig udskifte med det der lignede en grum knæskade. I hans sted blev unge Martin Bergvold skiftet ind, hvilket kort efter var ved at blive en indskiftning af typen held i uheld. Således skulle samme Bergvold stå for københavnernes første store mulighed, da han tørt fra kanten af feltet trykkede af med et overraskende varmt højreben, hvilket var lige ved at snyde Franco i Mallorca-målet.

Herefter arbejdede Mallorca-holdet sig mere ind i kampen og fik fat omkring midtbanen, hvor spanierne viste at de besidder evnen til at lade bolden gøre arbejdet. Dog blev de ikke farlige før det 27. minut, men så var den også gal. Således var problemerne for Svärd i højresiden desværre ikke helt ovre, hvilket i det nævnte spilleminut blev fatalt for københavnerne. Nené legede her kispus med Svärd, hvilket bragte ham fri ude i siden af feltet. Skarpt lagde brasilianeren bolden fladt indover, og såmænd om denne ikke uheldigt ramte Martin Albrechtsen, hvorved bolden ændrede retning og i mål til en ikke ubetinget fortjent føring til udeholdet.

Men hvor ofte har man ikke hørt sætningen "så gjorde han skaden god igen", om en spiller der har lavet selvmål. Heldigvis viste denne frase sig anvendelig om Martin Albrechtsen til aften, da forsvarsspilleren blot fire minutter efter Mallorcas scoring gik med frem på et hjørne og headede bolden via Álvaros bagdel i nettet til herlig udligning. I øvrigt Albrechtsens første scoring for F.C. København nogensinde. I sandhed halvlegens hovedperson.

Efter målet satte Byens Hold for alvor tryk på kedlerne og med forrygende løbearbejde, gode pasninger kombineret med flotte individuelle initiativer spillede københavnerne halvlegens sidste kvarter med manér. En flot chancerate i dette tidsrum blev det også til, men afslutninger af Álvaro, Bisgaard og ikke mindst et Peter Nielsen-lob blev desværre yppigt afværget af Franco.

Med den gode afslutning på første halvleg in mente var forventningerne store til anden halvleg og muligheden for yderligere et mål eller to virkede ikke urealistisk.

Og det startede også lovende for københavnerne. Takterne fra første halvlegs slutning fortsatte og man fornemmede en god portion optimisme fra spillernes side underbygget af en massiv støtte fra et forventningsfuldt og medlevende publikum. Et fremragende angreb fremført af Zuma, Bisgaard, og Álvaro i højresiden gav en stor mulighed til Peter Nielsen, men anføreren tøvede for længe og spolerede den store chance.

Omvendt var Mallorca lige så listigt et hold, som man havde frygtet. En gigantisk dobbeltmulighed leveret af spanierne understregede at et enkelt øjebliks uopmærksomhed kunne koste dyrt. Heldigvis var skrækken dog, hvad F.C. København slap med da et tiltusket spansk hjørnespark førte til et hovedstød reddet på stregen af PC, hvorefter returen blev kanoneret på overlæggeren af en Mallorca-spiller.

Med fight og intensitet fortsatte kampen med at veksle frem og tilbage, ikke så meget med spil i de to felter, men mere på midtbanen, hvor der virkelig blev givet og taget af et godt hjerte, hvilket også førte til flere gule korte. På vanlig latinsk manér udnyttede spanierne dog enhver mulighed for at trække tiden, hvilket medførte at tempoet langsomt blev trukket ud af kampen.

Og helt lullet i søvn virkede det desværre også som om at F.C. København var, da Mallorca med et kvarter igen fejlagtigt fik tilkendt en hjørnespark, hvilket skulle vise sig skæbnesvangert. Bolden blev hér ikke clearet af forsvaret, hvorefter den havnede hos Domingo Nagore, der tæt inde ved mål tæskede bolden i kassen, med en efterfølgende stilleleg på lægterne til følge.

Med scoringen punkterede kampen fuldstændig og F.C. København formåede aldrig at komme sig og bruge det sidste kvarter til noget tilnærmelsesvis fornuftigt andet end at man holdt spanierne fra at score yderligere.

Dermed endte periodevis udmærket og opløftende spil af F.C. København med næsten ingenting, da spansk effektivitet og rutine viste sig overlegen i aftenens kamp i PARKEN.

Næste gang Byens Hold træder på banen bliver på søndag, når Brøndby tager imod i SAS Ligaens 17. runde. Erindres der tilbage på de to seneste opgør på vestegnen, ser det ikke så ringe ud endda.