Kampreferat: FCK vs. AaB

Den 24. maj 2007 spillede Lars Jacobsen sin hidtil sidste kamp for FCK, der hjemme mødte Esbjerg i sæsonens sidste spillerunde. Martin Vingaard tacklede ham imidlertid så hårdt, at han allerede i pausen kunne begynde guldfesten, for han var ikke klar til at spille videre i 2. halvleg…  Nu er han her igen på lejebasis resten af efteråret, og han gik direkte ind i løvernes startformation sammen med Claudemir, der var klar efter den skade, han fik mod Viktoria Plzen den 16. august.

Indledningen på kampen blev lidt afventende fra begge sider, mens den stille søndagsregn tog mere og mere til over Østerbro, men efter en halv snes minutter fik N’Doye en fremragende stikning i dybden fra Bolaños, men netop som han skulle til at afslutte i feltet kom Kjetil Wæhler flot tilbage og fik tacklet.

Kort efter kombinerede AaB sig godt igennem i deres venstre side, og Chris Rolfe fik en god mulighed i feltet, men Johan Wiland var godt nede og snuppe hans afslutning. Kampen livede nu mere og mere op, og gæsterne ville også være med, men efter 18 minutter var det Santin, der fik den næste store chance. Pierre Bengtsson gik god med i venstre side og med et fladt indlæg nede fra venstre hjørne fandt han den helt fri ellever midt i feltet, men han firsttimede bolden lige forbi AaB-målet. Kort efter var han lige ved at få hovedet på en Bolaños-dødbold, som Delaney headede videre i feltet, men han kom lige akkurat for sent til den.

Hjemmeholdet svingede nu taktstokken i den afvekslende forestilling og pressede hele tiden spillet godt frem på AaB’s banehalvdel, hvor gæsterne havde nok at se til med at forsvare sig. Men trods mange gode ideer bliver det ikke til de helt store chancer. Forsvaret stod derimod glimrende, selv om man altså havde en helt ”ny gammel” mand med ude i højre side, men de islandske klipper havde godt fat i Helenius og Dalsgaard i AaB-angrebet. I hvert fald indtil 10 minutter før pausen, da Helenius trak sig fra på kanten af feltet og med et tørt, fladt inderside-hug sendte bolden på den nærmeste opstander.

Minuttet efter gik Lars Jacobsen godt med frem i højre side i en kontra, og egentlig kunne han have afsluttet selv, men valgte i stedet et indlæg, som desværre ikke nåede frem. Hjemmeholdet lagde igen godt pres på mod slutningen, men nordjyderne formåede alligevel at komme frem til endnu en god mulighed, da Dalsgaard smuttede igennem i venstre side og fandt Rolfe, der igen var skudt med frem i feltet, men han kiksede sin afslutning, der gik langt forbi.

Spillet bølgede frem og tilbage lige til de to minutter var gået af Claus Bo Larsens overtid, og de 15.245 tilskuere kunne gå til pause efter at have været vidner til en ganske underholdende og afvekslende forestilling, som bare manglede prikken over i’et i form af mål.

Efter pausen stod Dalsgaard for den første afslutning, da han slap fri i venstre side af feltet, men bolden gik et godt stykke forbi, og der skulle vise sig at gå meget længe, før de var oppe og true Wiland & co. igen. Hjemmeholdet strammede nemlig grebet støt og roligt, og hjemmepublikummet – sæsonens største hidtil - fulgte med og ydede en stor og flot støtte til deres hvidklædte helte.

Men løverne manglede endnu at få de allersidste pasninger til at sidde præcist, så det blev ved tilløb til chancer og lige-ved-og-næsten. Men tålmodigt arbejdede man videre i et højt, malende gear og fastholdt et tryk, der bare blev tungere og tungere som halvlegen skred frem. Farligst blev det, når Bolaños med sit rappe fodskifte udfordrede ude på højrekanten, og flere gange kom han også forbi Patrick Kristensen, men AaB-forsvaret tog dygtigt imod det ene indlæg efter det andet, også når de kom fra talrige hjørnespark og lange Claudemir-indkast.

Efter en times spil kom Nordstrand på banen i stedet for Santin, og kort efter var han involveret i en tre-mod-én-kontra, som Bolaños desværre forspildte med en af sjældent svag aflevering i opspillet. AaB fik lige et par hjørnespark, som ikke førte til noget, men ellers fortsatte hjemmeholdet med at mase på. N’Doye måtte en tur i græsset efter at Kenneth Emil Petersen ramte ham med en albue i ansigtet i en luftduel, men Claus Bo så ikke noget ulovligt i situationen.

Men det var generelt en fysisk præget og intens kamp med mange dueller, og den dyngvåde bane gjorde det ikke lettere for spillerne. Med 20 minutter igen formåede hjemmeholdet at skrue endnu mere op for blusset, og et langvarigt pres førte til en stor chance, da Sigurdsson forlængede et Claudemir-indkast, men Nord kunne ikke rigtig komme til, og i stedet afsluttede Sölvi Ottesen tæt under mål, men sendte bolden lige forbi.

Et par minutter efter brændte det på igen, da Ottesen sendte Bolaños af sted i højre side i en kontra, og han spillede med det samme Nordstrand fri i feltet, men Nicolai Larsen kom godt ud og afværgede Nords udmærkede afslutning.

Kunne det blive ved med at gå? Ja, indtil videre… Nordstrand headede på et Bengtsson-hjørne, men Nicolai Larsen fik pareret og Helenius var helt nede omkring egen målstreg og losse væk. Nyt hjørne, denne gang fra Bolaños, og igen var Sölvi fremme og fik afsluttet, men forbi mål.

Først otte minutter før tid gik der hul på bylden. Kenneth Emil Petersen havde revet N’Doye ned nogle meter uden for feltet, og Bolaños sparkede det efterfølgende frispark præcist indover, hvor Nicolai Larsen forgæves prøvede at nå ud til den, inden Ragnar Sigurdsson frygtløst kunne pande bolden i netmaskerne til et forløsende føringsmål.

Et par minutter før tid sørgede N’Doye for at det blev 2-0, ligesom i de 4 andre Superliga-kampe, der var afviklet denne spillerunde. Men æren for målet tilfalder først og fremmest Christian Grindheim, der kronede en flot indsats på den centrale midtbane med at opsnappe en jysk fejlaflevering midt på AaB’s halvdel og kvikt sende en præcis stikning i dybden til N’Doye, der ignorerede de to modstandere, der forsøgte at bremse ham og i stedet hamrede bolden i nettet.

Det afgjorde naturligvis kampen definitivt, og i overtiden nåede Nordstrand at appellere for straffe, da han mente sig nedlagt af Nicolai Larsen, efter at N’Doye havde spillet ham fri i feltet. Det kunne såmænd også være dømt, men det veloplagte hjemmepublikum kunne nok leve med den tavse fløjte på dette tidspunkt af kampen.

På lørdag går det løs med den første af sæsonens tre New Firm-klassikere mod Brøndby, men først venter en pokalkamp i Slagelse på onsdag, hvor modstanderen hedder FC Vestsjælland.