Kampreferat: FCK vs. AGF

På afslutningen af en rekordvarm oktober-weekend var der mødt dejligt mange tilskuere op i PARKEN denne søndag aften, og de 25.651 dannede en flot kulisse om kampen mellem ligaens nummer 1 og 2 på Nationalarenaens lækre grønsvær. Mestrene havde atter Lars Jacobsen og Morten Nordstrand med fra start, og desuden afløste Thomas Kristensen Grindheim på den centrale midtbane. AGF lod Peter Graulund starte på bænken, hvor også Hjalte Nørregaard satte sig til rette med følelser, der sikkert var lidt blandede her på hans gamle hjemmebane.

Det blev en jævnbyrdig 1. halvleg med meget intenst spil på den midterste tredjedel af banen, men uden ret mange af de større chancer – men dem der var tilfaldt hjemmeholdet, der også var de mest angrebslystne. Gæsterne fra Århus forholdt sig lidt mere afventende, men viste at de havde selvtilliden i orden og noget at have den i, og at de var kommet til Hovedstaden for at spille med om de 3 point.

Efter en halv snes minutter satte mange af hjemmeholdets fans næsen op efter et straffespark til Dame N’Doye, men i stedet tog Michael Svendsen sig til lommen efter et gult kort for film, da senegaleseren gik omkuld efter en skarp dribling forbi Anders Kure i AGF-feltet.
Efter 17 minutter brillerede Nordstrand nede ved det ene hjørneflag med en fiks frispilning bagud til Pierre Bengtsson, der straks lagde bolden til rette for N’Doye, men hans firsttimer gik et stykke over mål.

Halvlegen bød kun på et enkelt hjørnespark, da Wiland lod en bold passere over mållinien i den tro, den gik til målspark. Men Svendsen gav AGF et hjørne, som Martin Jørgensen lidt sløset sendte i sidenettet.

Omkring den halve time dalede kvaliteten lidt i en ellers rimelig intens og tempofyldt affære, og begge hold havde et par dumme boldtab på midten, men uden at modstanderne forstod at udnytte det til afgørende kontraløb.

Små ti minutter før pausen producerede hjemmeholdet sin hidtil bedste mulighed, da et Bengtsson-indlæg blev clearet lige ud til Bolaños i udkanten af feltet, og han fintede en modstander på halen og var fri til skud, men en anden af de blåklædte nåede i sidste øjeblik ud og blokere.

Mod slutningen at halvlegen fik hjemmeholdet lagt et udmærket tryk, men stadig uden for alvor at kunne gennembryde den stramme århusianske organisation, der dygtigt holdt løverne fra fadet og gik til pause med 0-0.

I pausen kom Christian Grindheim på banen i stedet for Thomas Kristensen, og mestrene fortsatte hvor de slap før pausen. Et tørt hug af Delaney fra distancen var den første deciderede afslutning, men den blev rettet og resulterede til gengæld i hjemmeholdets første hjørnespark i kampen.

Nu var FCK-motoren efterhånden godt oppe i omdrejninger, og østjyderne var meget mindre med i spillet end før pausen, men stod stadig godt nede bagved og gav ikke noget væk. Og da de efter en times tid havde været fremme med en del mand og åbnede op for en farlig københavner-kontra, så omklamrede Kure professionelt N’Doye på midten af banen og indkasserede uden protester det uundgåelige gule kort.

Kort efter kom Peter Graulund på banen i stedet for den unge islænding Áron Johansson, og César Santin afløste også Morten Nordstrand. Det var stadig løverne, der sad tungt på kampen og tålmodigt kværnede derudaf i det velkendte høje gear, der har slidt mangen en modstander op her i PARKEN.

Der manglede dog stadig lige det sidste i afslutningerne, men efter 67 minutter kunne AGF ikke længere modstå det vedvarende tryk. Bolaños gik til baglinien og smækkede et perfekt indlæg ind foran, hvor N’Doye rutineret trak sig en anelse fri af Håland, og så meget plads skal man ikke give målslugeren, for pang – så headede den stærke 14’er bolden i nettet uden chance for Steffen Rasmussen.

Lidt efter var Delaney – der også arbejdede rigtig godt tilbage i banen i dag - fremme og teste Steffen Rasmussen med et forsøg mod nærmeste stolpe, men denne gang var keeperen på plads og fik slået til et blandt mange FCK-hjørner i 2. halvleg, som AGF-forsvaret dog fik clearet.

Gæsterne svarede dog godt igen på scoringen og forsøgte at vende spillet, og de fik mod slutningen også presset spillet udmærket frem et par gange, men mestrene var dog stadig skarpere i offensiven, og både N’Doye og Bolaños havde gode afslutninger, som forsvaret dog fik blokeret. Derfor lignede det stadig en 1-0-sejr til de sejrsvante mestre, da Søren Berg halvandet minut før tid tilkæmpede sig et hjørne og tændte et sidste lille håb hos de hvi’es fans.??

Det blev smækket inde over, og Anders Kure fik headet, men så lavede Claudemir desværre en ”Grønkjær-i-Kazan” og ramte bolden med hånden og Michael Svendsen dømte korrekt på 11 meter-pletten. Martin Jørgensen omsatte sikkert tilbuddet ved at sparke til højre for Wiland, der tog chancen og gik til venstre – og dermed kunne AGF notere sig for sin første afslutning inden for målrammen i 90 minutter. ??

Men det var nok til at sikre en noget ufortjent remis, der satte en stopper for mestrenes sejrsstime – det kan man godt ærgre sig over, men efter en tredjedel af sæsonen er afviklet, kan man ikke klage over et forspring på 10 point til de nærmeste forfølgere!