Kampreferat: AaB vs. FCK

Efter et kvarters udsættelse kunne Michael Johansen fløjte op for forårspremieren på Energi Nord Arena i Aalborg, hvor CV i sin første officielle kamp i spidsen for de danske mestre havde valgt de samme 11, der for en uge siden indledte mod IF Elfsborg i den afsluttende testkamp.??

Og de var tændte fra start, vel vidende at både Nordsjælland og Midtjylland havde sat point til, så forspringet i ligaen kunne øges til 6 point i tilfælde af sejr. Den første halve snes minutter ejede gæsterne bolden i ca. 70 % af tiden, men AaB stod godt og solidt i kæderne og red stormen af. De helt åbne chancer blev det ikke til, og de par gange hvor angriberne blev spillet fri, stod de lige på den forkerte side af offside-grænsen, da de fik bolden.??

Efter et lille kvarter protesterede Sölvi Ottesen heftigt for straffespark under et langt Claudemir-indkast fra højre, og det så da også ud til, at Thomas Augustinussen havde lidt fat i islændingen i duellen, men Michael Johansen fandt ikke anledning til at fløjte. Det gjorde han heller ikke lidt efter, da Nicklas Helenius længe blev liggende i græsset nede foran FCK-feltet, mens københavnerne byggede et angreb op, men da også Due faldt omkuld og blev liggende efter en duel, viste Bolaños god sportsånd ved at sparke bolden til indkast.

AaB havde i kampens indledning en god dødbolds-mulighed, som Anders Due sendte lige forbi mål, men ellers kom de ikke frem til noget, selv om frontløberne Helenius og Dalsgaard hele tiden lurede på lange bolde nede bagfra. Først midt i halvlegen blev Johan Wiland for alvor testet, men så måtte svenskeren også hive en regulært klasseredning frem for at afværge en nordjysk føring. Helenius fik midt i feltet brysttæmmet et indlæg fra Patrick Kristensen fra højre og flugtede resolut mod mål, men Wiland fik med en én-hånds-refleksredning slået bolden over mål.

Lidt efter den halve time var et listigt Bolaños-indlæg ved at snyde Kenneth Emil Petersen tæt under mål, men han nåede lige akkurat at heade den tilbage til Nicolai Larsen i AaB-målet, inden den lurende Santin fik fat i bolden. Halvlegen sluttede mere jævnbyrdigt, end den var begyndt, men stadig med mest københavnske boldbesiddelse.

Kort efter pausen var Nicolai Larsen i problemer til venstre for sit mål, hvor han ikke fat i et Bolaños-frispark, og Delaney var lige ved at få sendt bolden ind foran mål, men forsvaret fik i sidste øjeblik clearet.

Efter en halv snes minutters spil holdt man vejret, da Claudemir vrikkede om på foden, da han blev tacklet af Augustinussen, men heldigvis kunne han fortsætte efter lidt behandling. Som 2. halvleg skred frem fik løverne mere og mere spilovertag, og lidt efter en times spil fik Santin deres hidtil største chance, men desværre sendte brasilianeren sit hovedstød tæt forbi den ene opstander på Bolaños fine indlæg.

Der blev efterhånden længere og længere mellem AaB-angrebene, og midt i halvlegen satte CV nye offensive kræfter på banen i form af Mustafa Abdellaoue og Martin Vingaard, mens Santin og Grindheim gik ud.

Dermed fik både ”Mos” og Kris Stadsgaard officiel debut i dag, og sidstnævnte tog lidt efter indskiftningerne et godt initiativ med et rush op langs midten af banen, hvor han bl.a. afdriblede et par AaB’ere på midten, men hans efterfølgende langskud endte i handskerne på Nicolai Larsen.

18 minutter før tid indtraf en kedelig episode, da dommer Michael Johansen så sig nødsaget til at afbryde kampen midlertidigt, da der blev smidt romerlys på banen, mens spillet var i gang. Da der tidligere var blevet advaret over højttalerne valgte Johansen at sende spillerne i omklædningsrummet i nogle minutter, men efter 7-8 minutters spilstop kunne spillet dog sættes i gang igen.

Gæsternes dominans blev nu mere og mere udtalt, og kort efter de 90 minutter var gået, fik N’Doye tæt under mål en stor mulighed efter et hjørnespark fra venstre, men han nåede kun at ramme bolden med låret, og den strøg over mål. Men efter 94 minutter var senegaleseren på plads og gav københavnerne en føring, der virkede både logisk og fortjent, sådan som kampen havde udviklet sig. Og det var en meget smuk scoring, hvor Abdellaoue fik en bold i dybden i venstre side af feltet og lagde den kort tilbage til Vingaard, der straks slog en perfekt aflevering til bageste stolpe, hvor N’Doye præcist headede bolden ind.

Så kunne AaB lige så godt satse hele butikken, og det gjorde de - med det resultat, at Helenius 9 minutter inde i overtiden fik en lidt tilfældig skudchance på kanten af feltet, som han hamrede ind uden chance for Wiland. Københavnerne nåede dog at få en god mulighed for alligevel at få alle 3 point med hjem, da N’Doye blev nedlagt 2-3 meter uden for AaB-feltet, men Nicolai Larsen reddede flot hans efterfølgende flade, hårde frispark.

Det blev således ved de 1-1, og dermed har mestrene stadig et forspring på 4 point ned til FC Nordsjælland på 2. pladsen. De næste uger byder på to hjemmekampe i PARKEN mod SønderjyskE og FC Midtjylland.