Kampreferat: FCK vs. IFE

Nederlag i sidste træningskamp
Den sidste testkamp inden det går løs i Superligaen fik ikke det ønskede forløb, for løverne tabte 0-1 til svenske Elfsborg IF på et mål seks minutter før tid.

Det begyndte ellers godt for det hvidklædte hjemmehold, der indledte som lyn og torden og stort set ejede bolden i de første 5-10 minutter. Det nærmeste man kom en scoring, var et fladt Bolaños-hug lige uden for feltet, som Elfsborgs nye danske keeper Kevin Stuhr-Ellegaard kom godt ned og reddede til hjørne.

Elfsborg kom mere med efter god københavnsk indledning
Elfsborg begyndte dog at vise tænder efter 11 minutter, hvor Amadou Jawo slap igennem til en pænt stor mulighed i den anden ende, men Johan Wiland kom stærkt ud af sit mål og parerede. Det var dog hjemmeholdet, der skabte den næste store mulighed, da Delaney – der undervejs i 1. halvleg rykkede ind på den centrale midtbane, mens Claudemir lå i venstre side – sendte N’Doye af sted i venstre side. Senegaleserens indlæg var dog lige en anelse for højt til at Santin kunne få pandebrasken på inde foran mål. Lidt efter var N’Doye selv i afslutterens rolle, men sendte bolden lige i næverne på Kevin Stuhr.

Kort før den halve time var Niklas Hult tæt på at finde den fremstormende Stefan Ishizaki midt i FCK-feltet, og han kunne for alvor have testet sin gamle klubkammerat Wiland, hvis ikke Oviedo havde stået hvor han skulle og fik afværget i sidste øjeblik.?

8 minutter før pausen fik Delaney en advarsel for at nedlægge Niklas Hult, og minuttet senere blev det ”hævnet” af Jon Jönsson, der også blev noteret i dommerens bog. I slutningen af halvlegen var Elfsborg fremme et par gange og teste Wiland, mens N’Doye igen tvang Kevin Stuhr til at vise hvad han kan, da han sendte en afslutning af sted med venstrefoden.

I halvlegens slutminut fik topscoreren endnu en god skudchance, da Santin blev nedlagt lige uden for feltet, men hans hårde frisparksforsøg strøg lige forbi den ene opstander, så det blev ved de 0-0 efter 1. halvleg. En halvleg, der begyndte godt, men som tiden gik kom Elfsborg for let frem til for meget, og man skabte selv for lidt i den anden ende.

Gav for meget væk og skabte selv for lidt
Denne udvikling blev også kendetegnende for de sidste 45 minutter, hvor løverne aldrig rigtig fandt flow i spillet. Det var dog tæt på, at N’Doye headede sit hold i front kort efter pausen, da Lars Jacobsen fandt ham ved fjerneste stolpe med et indlæg fra hjørnet, men han headede forbi mål. Men ellers skete der ikke ret foran de to mål, og i en rum tid foregik det meste spil mellem de to straffesparksfelter.

Efter omkring en times spil var der optræk til noget i Elfsborg-feltet, hvor bl.a. Delaney fik en pænt stor kontrachance ned langs venstrekanten, da Andreas Klarström simpelthen gled i bolden og satte sig på halen. Men indlægget var for upræcist og førte ikke til noget. Kort efter kom Lars Jacobsen på skudhold i feltet, men måtte igen se bolden lande i Kevin Stuhrs handsker, og et Sölvi-hovedstød efter hjørne gik over mål. N’Doye fik også headet et Bolaños-indlæg godt ned til Santin i feltet, men brasilianeren fik ikke vendt rundt og trykket af.

I stedet var det meget tæt på at gå galt i den anden ende, da Oviedo lagde for kort tilbage til Wiland, så U21-landsholdsspilleren Victor Claesson slap helt alene igennem med Wiland og også afdriblede ham – men vinklen blev så spids, at han sendte bolden i sidenettet.

Var der straffe?
Med et kvarter igen råbte størstedelen af PARKEN på straffe, da N’Doye blev spillet fri i feltet og tilsyneladende blev nedlagt af Kevin Stuhr, men bolden sprang videre til Delaney, hvis afslutning imidlertid blev blokeret. Efter kampen afviste dommer Christian Madsen, at han havde benyttet fordelsreglen – han mente slet ikke, der var straffe i situationen. Uanset hvad blev der hverken straffe eller mål ud af det...

Ti minutter før tid udgik Delaney til fordel for Pape Pate Diouf, mens Nordstrand lidt efter afløste Santin.

Sen Elfsborg-scoring
Inden de nye offensive kræfter nåede at vise noget, gik det imidlertid galt i den anden ende. Claudemir fik ikke clearet ordentligt nede foran eget fejl, og pludselig stod Claesson igen helt alene med Wiland, og denne gang svigtede han ikke, men sparkede sikkert bolden i nettet til det, der skulle vise sig at blive kampens eneste scoring.