Kampreferat: FCK vs. Søn

God københavnsk indledning på kampen
Over 24.000 tilskuere var på plads i PARKEN til forårets første hjemmekamp, og i en flot og festlig ramme kunne de se, at CV havde taget Martin Vingaard med fra start i stedet for Christian Grindheim, og ellers var der genvalg til de øvrige 10 startende fra forårspremieren i Aalborg. Vingaard indtog pladsen på venstrekanten, mens Delaney rykkede ind centralt sammen med Claudemir.

Inden kampen var der traditionen tro blomster til klubbens nye spillere, dvs Kris Stadsgaard og Mustafa ”Mos” Abdellaoue, og der var også en stor og fortjent hyldest til Johan Wiland, der af TIPS Bladet fik overrakt Det Gyldne Bur som symbol på, at han blev valgt til Årets Målmand i 2011.

Hjemmeholdet indledte med frisk og fremadrettet spil, mens gæsterne stod lavt og kompakt i kæderne og koncentrerede sig om de defensive dyder, som de mestrer så godt. Det betød, at løverne havde svært frem til at komme frem til de helt åbne chancer, og i stedet var det gæsternes Lasse Vibe, der stod for kampens første farlige forsøg, da han i det 7. minut sendte en pænt stor skudmulighed forbi mål.

Men ellers stod der F.C. København på begivenhederne. Boldbesiddelsen nærmede sig de 70 % i det første kvarter og kunne være kronet med en sublim scoring, hvis Bolaños havde fået tæmmet Kris Stadsgaards fremragende stikning i dybden, der sendte costaricaneren helt fri i feltet, men desværre fik han ikke bolden under kontrol.

En mere rodet affære
Lidt efter lidt sneg der sig dog lidt for mange fejlafleveringer ind i hjemmeholdets opspil, og det blev en lidt mere rodet affære, hvor sønderjyderne samtidig kom bedre med i kampen og også fik kæmpet sig frem til et par udmærkede chancer, der med lidt større held og præcision kunne have vold Wiland kvaler nede i hans gyldne bur.

I den anden ende viste kvikke 1-2-kombinationer af Lars Jacobsen og Martin Vingaard dog, hvordan man kan komme på skudhold i SønderjyskE-feltet, men desværre manglede Vingaard den sidste skarphed, da han skulle trykke af.

Kort før den halve time viste løverne dog stor kontrastyrke, da Santin opsnappede en bold nede på egen halvdel og brød SønderjyskE’s opspil. N’Doye sendte den fremstormende Bolaños af sted i venstre side, men hans afslutning strøg fladt forbi den fjerneste opstander. Det blev efterfulgt af en stime på tre københavnske hjørnespark i træk, som gæsterne dog også fik afværget, men mestrene blev tålmodigt ved med at presse på og lede efter de få sprækker og smuthuller, der bød sig.

N'Doye var på pletten igen
Otte minutter før pausen tog Lars Jacobsen et frisk initiativ med et raid op langs højrekanten, men i stedet for det ventede indlæg trak han på tværs af banen og endte med at spille Claudemir, der tog Oviedo med i venstre side, fik den igen og med en præcis pasning N’Doyes hoved i feltet, hvor senegaleseren trak sig  godt fri af sin oppasser Hallgrimur Jonasson og kraftfuldt pandede bolden forbi en chanceløs Nathan Coe, mens sønderjyderne rasende, men forgæves appellerede for offside.

SønderjyskE sluttede af med afslutningsmuligheder fra Fabricius, Østli og Vibe, men det blev ved de 1-0 efter de første 45 minutter.

Efter pausen forsøgte hjemmeholdet at rette op på den lidt blandede 1. halvleg, og allerede efter få minutter var Lars Jacobsen igen med fremme og udfordre, men hans tværpasning ind foran mål var lige akkurat for hård til at Delaney kunne nå frem og putte bolden i tom kasse. Stadig kneb det dog med at lukke helt af i den anden ende, og Quincy Antipas fik sendt en udmærket afslutning af sted og havde kort efter også en god kontramulighed, hvor han forsøgte sig selv i stedet for at spille to medspillere, der var næsten helt fri.

Sønderjysk selvmål
Efter en god time valgte CV at tage både Bolaños og Claudemir ud, og ind kom Christian Grindheim og Thomas Kristensen på den centrale midtbane, mens Delaney gik ud i venstre side, og Vingaard i højre. Det gav straks ny energi og fremdrift på holdet, og bare to minutter efter udskiftningerne fandt kampen reelt sin afgørelse. Vingaard blev nedlagt ude ved sidelinien, og Oviedo sendte frisparket ind i et tætpakket SønderjyskE-felt, hvor fem hvidklædte kæmpede hårdt om positionerne – og Delaney var tættest på at nå den, men det var Lasse Vibe, der var så uheldig at styre bolden ind mellem benene på Nathan Coe og i netmaskerne.

Kort efter var N’Doye meget tæt på at øge til 3-0, da han blev spillet godt fri af Santin, men Coe tog godt for sig i den situation og sørgede for, at hans mandskab stadig havde en lille chance for at komme tilbage i kampen.

Det kom de dog aldrig, for der var nu en helt anderledes ro og struktur på københavnernes spil, så man ikke havde de store problemer med at køre sejren sikkert hjem uden at nogen af holdene kom frem til de helt store chancer.