Kampreferat: SIF vs. FCK

Fin støtte fra de medrejsende FCK-fans
Der var dejligt solskin og helt forårsagtigt vejr med 15-16 grader på Mascot Arena i Silkeborg, da Claus Bo Larsen fløjtede kampen i gang mellem Silkeborg og F.C. København. Det havde lokket lidt over 6.000 mennesker til fodbold, heriblandt 2-300 medrejsende FCK-fans, der opførte sig helt fint og kampen igennem ydede fin støtte og support til deres sortklædte helte.

Desværre fik hverken de eller hjemmeholdets tilhængere fuldt udbytte af spillernes anstrengelser på grønsværen, for det startede som det sluttede med to nuller på måltavlen. Men det kunne lige så godt være endt 1-1 eller 2-2, for der var bud efter netmaskerne i begge ender af banen, og kun to fornemme keeper-præstationer – og træværket – stod i vejen for scoringer.

Hjemmeholdet kom bedst fra start, og alene inden for de første 10 minutter fik de sendt 3-4 kompetente afslutninger af sted, der tvang Wiland til at vise klassen. Først afværgede han et stenhårdt og brækkende frispark fra Daniel Pedersen, og lidt efter fik han kastet sig og snittet et lumsk Christopher Poulsen-frispark til hjørne via den ene opstander. Nogle minutter senere var Poulsen igen i aktion og tvang Wiland til en fornem fodparade med en afslutning fra venstre side, men den svenske keeper kom så uheldigt ned i situationen, at han længe lå og vred sig med smerter i det ene knæ. Efter nogle minutters behandling – hvor Kim Christensen selvfølgelig varmede intenst op – kunne Wiland dog fortsætte.

Kort forinden havde Sölvi Ottesen indkasseret et gult kort for at smide bolden fra sig efter et frispark på midten, og senere i kampen fik Bolaños også advarsel for at afslutte efter der var fløjtet. Men de holdt sig dog i skindet resten af kampen, hvilket var mere end man kunne sige om Silkeborgs Marvin Pourié, men mere om det senere…

Københavnerne kæmpede sig tilbage, efter god Silkeborg-start
Tilbage til indledningen, hvor det stod 4-0 i Silkeborg-afslutninger efter de første 10-15 minutter. Men efterhånden kæmpede københavnerne sig tilbage i kampen, og forsvaret fik lukket godt af for de rødblusedes offensive lyster. Derimod kneb det med at finde huller i den velorganiserede Silkeborg-organisation, der stod solidt og kompakt og gjorde det svært for gæsterne.

Det resulterede i, at der ikke skete alverden i de to straffesparksfelter før hen mod slutningen af halvlegen, hvor N’Doye sled sig energisk ind fra venstrekanten og bragte sig selv i afslutningsposition på kanten af feltet. Hans afslutning blev dog blokeret af Thorbjørn Holst, men dumpede ned for fødderne af Santin, der resolut flugtede mod mål, men med en fornem refleks fik Lasse Heinze slået bolden til hjørne, inden den fandt vej til netmaskerne.

Halvlegen sluttede med god FCK-dominans, og det skulle blive endnu bedre efter pausen, hvor CV og trænerteamet tydeligvis havde dikteret mere tempo og mere direkte spil i det offensive.

Flere gode FCK-tilbud i 2. halvleg
Det resulterede i en god chance efter bare 20 sekunders spil, hvor N’Doye var lige ved at nå frem til et fladt Vingaard-indlæg fra venstre side. Bare to minutter efter var Santin på spil, da han sprintede fra den vildt satsende Thorbjørn Holst helt oppe på midten og strøg ned langs venstre side, trak ind i feltet og afsluttede mod nærmeste stolpe, men måtte se bolden ende i sidenettet.

Og stadig inden halvlegen var fem minutter gammel fik Vingaard en god skudchance, da Santin lagde bolden tilbage til ham, men den blev opfanget i forsvaret.??Det mindede således en del om starten på kampen, bare med omvendt fortegn!

Silkeborg svarede dog igen med en god skudmulighed til Jesper Bech efter et indlæg fra unge Nicolai Ritter, men eks-FCK’eren fik ikke ram på bolden i feltet. I stedet fortsatte københavnerne sin dominans i spillet og pressede godt på i den anden ende, dog uden at komme til lige så store chancer som i indledningen.

Efter en times tid kom Thomas Kristensen på banen i stedet for Vingaard, og Silkeborg sendte også sidste uges 2 måls-skytte, Marvin Pourié, på banen i stedet for Ritter. Han virkede meget tændt og udfordrede flere gange forsvaret og fik sendt nogle udmærkede afslutninger af sted, som Wiland dog tog sig sikkert af.

Feberredning forhindre N'Doye-hovedstødsmål
Midt i halvlegen tog Oviedo et godt initiativ, da han - i stedet for at slå et ”normalt” hjørne – spillede 1-2 med Bolaños og trak ind i feltet fra højre og trykkede af med venstre, men Heinze fik med noget besvær pareret hans gode hug. Efter 72 minutter var Oviedo i aktion i sin normale venstre side, strøg godt til baglinien forbi sin modstander og sendte et perfekt indlæg ind til N’Doye, der headede hårdt og præcist mod mål – men ikke nok til at overliste Heinze, der feberreddede med en flot én-hånds-redning.

Det begyndte at lugte lidt af en københavnsk scoring, men pludselig steg Dennis Flinta højest til vejrs på et Silkeborg-hjørne og headede lige over mål for lige at minde alle om, at det stadig var en helt åben affære.

Marginalerne med mestrene
Og det skulle vise sig, at hjemmeholdet havde gemt nogle af kræfterne til slutspurten, for de kom stærkt igen og lagde godt pres på mod slutningen. Og seks minutter før tid var det centimeter fra at give bonus, da Frank Hansen smaskede et langskud på indersiden af trekant-sammenføjningen, hvorfra bolden gik på tværs af stregen – men heldigvis på den rigtige side, set med københavnske briller!

Mere skete der ikke hvad angår afslutninger, men til gengæld nåede man at opleve et noget usædvanligt rødt kort… Med fire minutter igen fik Pourié korrekt gult kort for at afslutte længe efter der var fløjtet offside, og minsandten om ikke tyskeren gentog bedriften i overtiden, så Claus Bo måtte frem med både det gule og det røde kort og sende ham fra banen inden slutfløjtet.

Men 0-0 for anden uge i træk, og da Nordsjælland samtidig hentede alle 3 point i Horsens, er forspringet mellem de to hold nu på 3 point, inden næste runde, hvor løverne skal en tur til Lyngby.