Kampreferat: FCK vs. Vål

Solid sejr i god træningskamp
Efter 2 x 45 minutter mod Vålerenga IF stod der 5-0 på måltavlen, og de danske mestre kan godt tillade sig at have armene oppe, så længe man stadig har benene på jorden… Det var kun en træningskamp, og Oslo-mandskabet er endnu ikke så langt i sæsonforberedelserne som danskerne og manglede også en hel del profiler. Men CV og trænerteamet fik det udbytte af kampen, som de havde håbet på efter 3 gode præstationer mod stærke østeuropæiske modstandere på La Manga.

Hvad de ikke lige havde forudset var, at de også ville få lejlighed til at konstatere, om truppen har en markspiller, der kan trække i målmandstrøjen og holde skansen mellem stængerne i løbet af en kamp. Det var der, men herom senere!

Københavnerne dominerede  fra første fløjt, og allerede i de første 7-8 minutter brændte det på et par gange i Vålerenga-feltet. Kampens første store chance faldt dog i den anden ende, da Wiland først parerede et listigt skud fra Laajab, hvorefter returbolden gik lige ud til en nordmand, der midt for mål fyrede af, men heldigvis var den svenske klassekeeper på tæerne og fik pareret det store tilbud.

Initiativet forblev dog hos hjemmeholdet, og midt i halvlegen spillede Claudemir sin landsmand César Santin godt fri i feltet, men han sendte bolden lige forbi mål. N’Doye fik sendt et velplaceret hovedstød af sted kort før den halve time, som keeperen reddede nede ved den ene stolpe, og kort efter var nordmændene ved at lave selvmål, men slap med skrækken i form af et hjørne.

Santin bragte løverne i front
Syv minutter før pausen nåede man lige at juble et kort øjeblik, da Santin sendte bolden over stregen tæt under mål, men desværre havde bolden været marginalt over baglinien, inden N’Doye serverede indlægget ind til sin sultne angrebsmakker.

Først i halvlegens sidste minut kom den københavnske scoring, man sad og ventede på, da Bolaños snuppede bolden fra Per Egil Flo, som Vålerenga har på prøve fra Sogndal, og costaricaneren sendte herefter et følsomt indlæg lige ind til Santin, der med et velplaceret hovedstød bragte løverne fortjent i front.

Til 2. halvlegs start kom Christian Grindheim og Kim Christensen på banen i stedet for Thomas Delaney henholdsvis Johan Wiland, og hjemmeholdet fastholdt sit greb om begivenhederne og pressede tålmodigt den norske defensiv, der havde holdt fornuftigt stand før pausen, men efterhånden fik større og større problemer. Og efter bare 5 minutter brød Vingaard igennem i højre side og serverede et præcist indlæg til N’Doye, der fordoblede føringen til 2-0.

Dominansen viste sig også på måltavlen
Ligesom i 1. halvleg fik Vålerenga lige en enkelt chance efter 9 minutters spil, da Oussou slap fri i feltet på en flot frispilning af Muri, men Kim Christensen afværgede med en flot fodparade. Og herefter stod der igen FCK på begivenhederne, og bare to minutter efter headede Ragnar Sigurdsson 3-0-målet ind efter, da han kom højest på et Bryan Oviedo-frispark fra højre side.

Efter en times tid var det tid til en trippel-udskiftning, da Sölvi Ottesen, Pape Pate Diouf og Mustafa Abdellaoue afløste henholdsvis Stadsgaard, Vingaard og Santin. Nogle minutter senere kom også Thomas Kristensen på banen i stedet for Claudemir, som minuttet inden havde fået rettet et langskud af, så det ”kun” tog stolpen og gik til hjørne.

Dramatik og underholdning, da TK (!) reddede straffe
Den massive FCK-dominans fortsatte, og efter 64 minutter tordnede Oviedo et langskud på overkanten af overliggeren. Fem minutter senere var der imidlertid dramatik i den anden ende, da Oussou pludselig slap fri i feltet, men gik omkuld – tilsyneladende væltet af Ragnar Sigurdsson. Dommeren trak rødt, men det var Kim Christensen, der måtte gå den tunge gang fra banen. Så var gode råd dyre, indtil Per Wind kom på banen! Den gamle målmandslegende fra Frem skulle dog ikke i aktion, men blot overbringe en målmandstrøje til Thomas Kristensen – og minsandten om han ikke brillerede med at parere Fegor Ogudes afslutning helt ude ved den ene stolpe!

Selv med en mand mindre beholdt løverne grebet om kampen, og med 11 minutter igen slog ”Mos” Abdellaoue til mod sine tidligere holdkammerater, da han rykkede på det helt rigtige tidspunkt i feltet, sled sig fri af Muri i feltet og prikkede bolden iskoldt forbi keeperen til 4-0.

"Mos" lynede to gange mod sine gamle venner
Allerede da han kom på banen blev han i øvrigt fornemt hyldet af de 50-60 fremmødte Vålerenga-fans. En smuk gestus, og man forstår godt, hvis de allerede savner ham, for i overtiden satte han prikken over i’et med kampens smukkeste scoring, da han behersket og elegant flugtede et Lars Jacobsen-indlæg fra højre ind bag den forgæves sprællende VIF-keeper Gudmund Kongshavn.

I den anden ende lykkedes det derimod aldrig Vålerenga at overliste Thomas Kristensen, selv om han ved flere lejligheder blev testet af norske skudforsøg. Men han greb dem ud én efter én som den naturligste ting i verden og kunne altså skrive et clean sheet på CV’et efter 20 minutters aktion.

Der var fint fremmøde i PARKEN med 1.242 tilskuere, der fik en underholdende eftermiddag og en god træningskamp – og fem fine mål. Kom igen om 2 uger, når Elfsborg IF gæster Nationalarenaen til den sidste testkamp, inden Superligaen går i gang den første weekend i marts!