Istanbul Basaksehir siden sidst

Siden den første 1/8-finale i Istanbul for knap fem måneder siden, har Istanbul Basaksehir sikret sig sit første tyrkiske mesterskab.

3-2-1! De seneste tre sæsoner er Istanbul Basaksehir avanceret fra bronze til sølv og nu guld i den tyrkiske Süper Lig. 69 point i 34 kampe betød, at de sluttede fire point foran Trabzonspor.

Tre dage efter vores kamp i Istanbul, så spillede Basaksehir 1-1 mod netop Trabzonspor, inden tyrkerne også satte deres liga på standby.

Det var Basaksehirs syvende ligakamp i træk uden nederlag, og de fortsatte de gode takter, da ligaen blev genoptaget tre måneder senere med seks kampe mere uden nederlag (V4, U2).

I tredjesidste runde kunne de have sikret mesterskabet, da Trabzonspor tabte 1-2 ude mod Denizlispor, men Basaksehir tabte også ude mod Konyaspor med 3-4.

Basaksehir førte dog stadig ligaen med fire point, og da de slog Kayserispor 1-0 i næstsidste runde, så var mesterskabet en realitet for første gang i klubbens historie.

>> Læs også: Kendte ansigter og gamle gensyn

Europa-historie
Mesterskabet betyder, at Basaksehir er direkte kvalificeret til Champions League-gruppespillet i den kommende sæson.

Det er første gang, de skal i Champions League-gruppespil, men i 2017/18 var de også i Europa League-gruppespil, men blev kun nr. 3 i gruppen.

Denne sæson er første gang, Basaksehir er nået videre til at spille europæisk efter nytår. I efteråret vandt de deres gruppe foran Roma, Gladbach og Wolfsberger, hvorefter de slog Sporting CP i 1/16-finalen.

Vinderen af onsdagens opgør kan med stor sandsynlighed se frem til at møde Manchester United i kvartfinalen, for de slog LASK 5-0 i den første 1/8-finale. Den kvartfinale spilles i Köln mandag den 10. august.

 

 
unibet logo

Golden Facts - præsenteret af Unibet 

F.C. København er ubesejrede i 9 af deres seneste 13 hjemmekampe.

-> FCK taber ikke (1x): odds 1,46

F.C. København har fået under 5,5 hjørnespark i 12 af deres seneste 13 kampe.

-> FCK under 5,5 hjørnespark: odds 1,50

Se flere golden facts

Spil med omtanke.
18+. Regler og vilkår gælder. 
Stopspillet.dk.
Rofus.nu.