Træning i Telia Parken

Sidste nyt før FCK-Istanbul Basaksehir

Behørig respekt fra Basaksehir
På onsdagens pressemøde var Istanbul Basaksehir repræsenteret af træner Okan Buruk og den senegalesiske angriber Demba Ba, og begge udtrykte behørig respekt for F.C. København.

”De var stærke i deres 4-4-2 i den første kamp,” konstaterede Buruk, som forventede en lige kamp i aften. Han kunne i øvrigt oplyse, at Robinho ikke er med i København, da han har fået lov til at rejse hjem til Brasilien, og at Azubuike Okechukwu fortsat er skadet.

Okan Buruk og Demba Ba
Okan Buruk og Demba Ba. Foto: Abdulhamid Hosbas, Anadolu Agency/Getty Images

”Vi er selvfølgelig klar over, at det efter coronapausen ikke er gået FCK i ligaen som de havde forventet, men jeg tror ikke det får den store betydning for kampen. For os er det vigtigt, at vi får scoret et mål, og vi vil ikke spille på 0-0, men gå efter at vinde.”

”Jeg forventer en svær kamp,” tilføjede Demba Ba. ”De er godt organiseret, så det bliver svært for os, men vi har en lille fordel efter den første kamp.”

Buruk blev bl.a. spurgt, om han synes det var fair, at vi ikke kan spille med tilskuere.

”Nej, det er selvfølgelig ikke fair, når vi spillede vores kamp med tilskuere, men det er UEFA’s beslutning og ikke vores,” svarede han, men pegede også på, at FCK har skabt flotte resultater uden deres hjemmepublikum som 3-1-sejren i Glasgow efter 1-1 hjemme.

Buruks glade gensyn med Parken
Okan Buruk har i øvrigt gode minder fra Parken, hvor han i 2000 var med til at vinde UEFA Cup-finalen for Galatasaray over Arsenal. Det stod 0-0 efter både 90 og 120 minutter, hvorefter tyrkerne vandt 4-1 på straffespark. Det var Parkens anden europæiske finale, efter at Arsenal i 1994 slog Parma 1-0 i Europa Cup’en for pokalvindere.

Fjerde møde med tyrkisk hold
Det er vores fjerde kamp mod et tyrkisk hold. Ud over vores første møde med Istanbul Basaksehir i marts, så mødte vi Galatasaray to gange i Champions League-gruppespillet i 2013 og vandt 1-0 hjemme og tabte 1-3 i Istanbul.

Træning i Telia Parken
 Mohamed Daramy udfordrer Karlo Bartolec. Foto: FCK.DK

Slår vi rekorden igen?
I aften kan vi igen slå vores europæiske rekord med højst at have lukket ét mål ind pr. kamp. Vi er oppe på 29 kampe i træk inden aftenens opgør.

Ståle slår under alle omstændigheder en rekord ved at stå i spidsen for sin Europa League-kamp nr. 42 (i gruppespil og playoff) med den samme klub. Det er tre mere, end Unai Emery nåede i Sevilla.

>> Sommerudsalg i Fanshoppen - med nye tilbud på hylderne

Korte facts

  • Edin Višća, som i vores første kamp scorede Basaksehirs sejrsmål på straffe, er delt topscorer i EL-gruppespil og playoff med 6 mål. Fire af dem er scoret i playoff, og heraf tre på straffe.
  • Vores 3-1-sejr over Riga FC i august er den eneste af vores seneste 11 europæiske hjemmekampe, hvor vi har scoret mere end ét mål. I de 10 andre scorede vi tilsammen 6 mål.
  • Tre gange har vi vundet en europæisk returkamp efter at have tabt den første kamp, men kun én gang er vi gået videre. Det var i CL-playoff 2017/18, hvor vi tabte 0-1 ude mod Vardar, men vandt 4-1 hjemme. Senere den sæson tabte vi også 0-1 ude mod Qarabag, men vandt ”kun” 2-1 hjemme.
  • Istanbul Basaksehir har spillet 14 europæiske udekampe og vundet tre – heraf to i efterårets EL-gruppespil mod Wolfsberger AC og Borussia Mönchengladbach. I de tre foregående mod AS Roma, Olympiacos og Burnley, gik de fra banen uden at score.

Italienske dommere
Dommer: Daniele Orsato
Linjedommere: Lorenze Manganelli og Alessandro Giallatini
Fjerdedommer: Davide Massa
Videodommer: Massimiliano Irrati
Assisterende videodommer: Marco Guida

44-årige Daniele Orsato har været FIFA-dommer siden 2010, og allerede i 2012 blev rykket op i UEFA Elite Development Category. De seneste sæsoner har han dømt en række ¼- og 1/8-finaler i Champions League og Europa League, og han dømmer nu for første gang et dansk hold.

Hans fjerdedommer, Davide Massa, dømte vores hjemmekamp mod Malmö FF i december.

Kort, karantæner og skader
Michael Santos afsoner den første af tre dages karantæne i europæiske kampe, men er i forvejen ukampdygtig på grund af en skade, ligesom Viktor Fischer, Ragnar Sigurdsson og Nicolaj Thomsen.

UEFA har besluttet, at alle gule kort nulstilles allerede efter 1/8-finalerne, og ikke som tidligere besluttet efter kvartfinalerne.
 

 
unibet logo

Golden Facts - præsenteret af Unibet 

F.C. København er ubesejrede i 9 af deres seneste 13 hjemmekampe.

-> FCK taber ikke (1x): odds 1,46

F.C. København har fået under 5,5 hjørnespark i 12 af deres seneste 13 kampe.

-> FCK under 5,5 hjørnespark: odds 1,50

Se flere golden facts

Spil med omtanke.
18+. Regler og vilkår gælder. 
Stopspillet.dk.
Rofus.nu.