Bård Wiggen, Ståle Solbakken og Stefan Madsen

Ståle: Vi forbereder os helt som vi plejer

Søndag formiddag flyver truppen til Köln, hvor vi mandag kl. 21 møder Manchester United på RheinEnergieStadion.

Selv om det er en europæisk kvartfinale, der kun afgøres over én kamp, så forbereder Ståle og spillerne sig helt som normalt:

"Ja, vi forbereder os helt som vi plejer til en europæisk kamp, og vi er som altid godt forberedte på modstanderen," siger Ståle.

"Vi skal møde det bedste Premier League-hold efter coronapausen, og har blandt andet set, hvordan de slog LASK 5-0 med et B-hold, så uanset hvem de stiller med, har vi naturligvis stor respekt."

Stor fordel med én kamp
"Det er dog kun én kamp over 90 minutter, så alt kan ske, men selvfølgelig er de meget store favoritter, og vi skal være opmærksomme på de mange facetter, de har i deres spil."

"De har mange hurtige spillere, de spiller hurtigt, og de er gode på kontra efter Bruno Fernandes kom, og de kombinerer også meget hurtigt omkring feltet. Så der er meget, du kan blive nervøs for, men vi må holde os til vores egen plan og se, hvor langt det kan bringe os."

"Det er dog en stor fordel for os, at det afgøres over én kamp på neutral grund og uden tilskuere, end hvis vi skulle møde dem både ude og hjemme," vurderer Ståle.

Gensyn med Ole Gunnar
Ståle ser også frem til igen at møde sin gode ven, Ole Gunnar Solskjær, der har stået i spidsen for United siden december 2018.

"Ole Gunnar og jeg har begge spillet for Norge, og vi har holdt kontakten siden. Han var også på et kort ophold hos os i F.C. København i forbindelse med hans træneruddannelse, men vi er ikke nære venner, men gode venner," siger Ståle.

"Han er meget rolig i sit arbejde, og jeg tror det er begyndelsen på et langsigtet projekt, som går i den rigtige retning. Han kender United ud og ind, og jeg glæder mig selvfølgelig til at se ham igen. Jeg tror, vi på mange måder har det samme syn på spillet, og der er også ligheder i spillestilene, men selvfølgelig også forskelle, som der er på alle hold."

Ole Gunnar Solskjær
Ole Gunnar Solskjær besøgte FCK omkring Chelsea-kampen i februar 2011. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Skal spille tæt på perfekt
Ståle har svært ved at udpege én ting, som bliver særligt vigtig for os på mandag:

"Der er så mange aspekter, der kan få betydning, og generelt er vi nødt til at spille tæt på det perfekte i alle henseender. Men det gælder bl.a. om ikke at miste bolden i områder af banen, hvor de kan slå kontra, fordi de har så mange hurtige spillere. Og så skal vi naturligvis være bundsolide i alle faser af spillet."

Hjemrejse tirsdag eller...
Hvis United vinder, rejser truppen hjem tirsdag formiddag, men skulle det lykkes at besejre dem, så bliver holdet i Köln indtil næste søndags semifinale mod vinderen af Sevilla-Wolverhampton - og det er som sagt gratis at drømme!

"Det at være en del af denne Final Eight-slutrunde minder lidt om at være til en EM- eller VM-slutrunde, hvor alle holdene mødes i det samme land. Så selv om der ikke kommer tilskuere, så er det godt fjernsyn. Men vi risikerer jo kun at spille én kamp, men vi vil i hvert fald gøre hvad vi kan på mandag for at nå videre," slutter Ståle.