Forrygende forestilling, da mestrene strøg til tops

Blomster til Hjalte og Atiba
Inden kampen var der blomster til Hjalte og Atiba, der i ”braget i Prag” rundede hver sit skarpe hjørne. Hjalte blev noteret for sin officielle kamp nr. 285 og slog dermed Michael Mio Nielsens klubrekord for antal spillede kampe, mens Atiba spillede sin kamp nr. 200 i FCK-trøjen.

Mens mestrene måtte se bort fra Pospech og Laursen, kom AGF til hovedstaden uden tre skadede nøglespillere, Jacob Poulsen, Benny Feilhaber og Peter Graulund. Hjemvendte Martin Jørgensen – der spillede sin første kamp mod FCK i april 1994 – indledte på bænken.

Tidlig føring satte mestrene godt i gang
Kampen var kun et par minutter gammel, da man fik det første fingerpeg om styrkeforholdet. Grønkjær lavede hælfinten til Oscar Wendt, der slog et perfekt indlæg mod fjerneste stolpe, som Vingaard tæmmede. Han blev dog ulovligt bremset af Jens Gjesings arm, og Lars Christoffersen pegede resolut på 11 meter-pletten. César Santin omsatte sikkert tilbuddet til københavnsk føring, og så gjaldede ”Vi ligger nr. 1”-sangen fra lægterne.

Århusianerne kom dog nogenlunde til hægterne efter chokstarten, og efter 12 minutter måtte Johan Wiland hive en regulær feberredning frem for at afværge et Stephan Petersen-drøn med retning mod det ene målhjørne.  Men efter 15-20 minutter var det slut med to hold på banen. Vingaard headede over på en kæmpe chance, som Santin serverede til ham tæt under mål, men kort efter tog brasilianeren sagen i egen hånd og fordoblede føringen. Lidt uden for feltet fik han en brystkasse-aflevering fra N’Doye, tog et træk og bragte sig på skudhold, inden han med et tørt hug udplacerede Steffen Rasmussen.

Herefter kom jyderne aldrig rigtig igen, og bortset fra et stort tilbud til Stephan Petersen – som Wiland gik fremragende ud og parerede – så blev de aldrig for alvor en trussel. Til gengæld var der fest og ballade i den anden ende, hvor en fornem 1-2-kombination mellem Santin og Hutchinson bragte sidstnævnte helt fri, men da han trak uden om keeperen blev vinklen lidt for spids, og afslutningen tog stolpen.

Hattrick af Santin
Det betød til gengæld, at Santin kunne notere et ægte hattrick, da han fem minutter før pausen blot skulle sætte foden bolden tæt under mål, efter at Zanka havde snittet et Oscar Wendt-hjørne videre ind i det lille felt.

I halvlegens døende sekunder kronede mestrene en flot 1. halvleg med et fremragende mål, der fortjener en nærmere beskrivelse. Wiland sætter spillet i gang ved at kaste bolden ud til Grønkjær uden for eget felt, og han sætter fart op af banen, afdribler et par modstandere og sender N’Doye af sted på venstrekanten. N’Doye slår et fladt indlæg, som den fremstormende Grønkjær fikst springer over, hvorefter Vingaard med et præcist venstrebens-spark sender bolden op i målhjørnet uden at Steffen Rasmussen overhovedet når at reagere.

Det ses ikke meget flottere, og der var næppe mange af hjemmeholdets begejstrede fans, der tænkte over, at 4-0 måske var en anelse i overkanten…

Zanka sørgede for 5-0, inden Zohore blev historisk
Som forventet kunne 2. halvleg ikke leve op til de første 45 minutter, men bød dog på en endnu en scoring efter et kvarters spil, der ikke havde budt på de helt store begivenheder. Mathias Zanka tog et raid op af banen, spillede Vingaard i højre side og sprintede op i feltet, hvor han lige akkurat nåede frem til at kunne chippe Vingaards flade indlæg ind over Steffen Rasmussen til 5-0.

Kort efter kom Ailton og Thomas Kristensen på banen i stedet for N’Doye og Grønkjær, men størst interesse påkaldte det sig, da den blot 16-årige Kenneth Zohore afløste Santin efter 73 minutter og dermed blev den yngste SAS Liga-spiller i Danmark nogensinde.

På det tidspunkt havde AGF allerede givet comeback til Martin Jørgensen, men bortset fra et enkelt langskud, som Wiland let tog hånd om, så man ikke meget fra den Jørgensens side. Men det var heller ikke nogen let opgave at komme ind på et modløst og ideforladt AGF-mandskab, der tydeligvis havde svært ved at klare savnet af de 3 skadede nøglespillere.

Devdariani  var tæt på at sørge for et århusiansk trøstmål, da han pludselig var helt fri i feltet og afdriblede Wiland, men Zanka nåede godt tilbage og afværge, så mestrene holdt nullet og dermed fik den helt perfekte start på foråret. Både OB og Esbjerg satte point til i weekenden, så løverne har nu sat sig på førstepladsen inden næste søndags klassiske lokalopgør mod Brøndby IF, der p.t. er hele 12 point efter i tabellen.