Telia Parken udefra

FCK tager afstand fra Mattias Tesfayes tweet

Tidligere i aften tweetede Udlændinge og Integrationsminister Mattias Tesfaye følgende:

“FCK-United? Jeg kunne aldrig drømme om at håbe de klubber nogensinde vandt en fodboldkamp. Men hvem håber jeg mest på taber? Jeg håber på nederlag til Judas Stage og Kamil Paycheck.”

Senere slettede Tesfaye sit opslag. Det til trods tager F.C. København afstand fra det sprogbrug fra en folkevalgt minister.

Begge spillere har været udsat for alvorlige trusler, og den ene har oplevet et brandattentat mod sin lejlighed, mens to personer sov i den og kun ved et tilfælde ikke kom alvorligt til skade.

Én ting er, at der kan være en hård tone mellem fans, men at en minister bruger en sådan tone, finder vi helt uforståeligt og uacceptabelt.

Det er forkert overfor spillerne, men det er det i høj grad også overfor spillernes familier, der i forvejen har måtte stå model til meget. Derfor forventer vi naturligvis en lige så officiel undskyldning fra ministeren, som hans angreb var det.

Derudover finder vi det besynderligt, at en dansk minister ikke ønsker, at en dansk klub og virksomhed, der beskæftiger hundredvis af mennesker, får succes mod en engelsk modstander og dermed sikrer indtægter.

Indtægter, der blandt er med til at finansiere FCKs Bold i Byen projekt, som hjælper mere end 40 breddeklubber og flere integrationsprojekter.

I stedet kunne ministeren måske have glædet sig over, at en ung mand som Mohamed Daramy, der har opnået dansk statsborgerskab for nylig, i aften opnår at prøve kræfter med nogle verdens bedste fodboldspillere som et resultat af lang tids hårdt arbejde.

Bo Rygaard, Formand Parken Sport & Entertainment

Tweet