FCK og Halmstads BK indgår samarbejde

FCK og Halmstads BK indgår samarbejde

F.C. København og Halmstads BK er blevet enige om at indgå et partnerskab, der skal løfte udviklingen af spillere, talentudvikling og vidensdeling klubberne imellem.

Med det nyetablerede samarbejde vil F.C. København over de kommende år kunne sende talentfulde spillere på ophold i den svenske klub for at give dem den nødvendige spilletid med henblik på at opnå den optimale udvikling.

Samtidig får Halmstads BK får bedre sportslige muligheder for at opfylde ambitionen om at rykke op fra Superettan til Allsvenskan, ligesom de to klubber vil indgå i en organiseret vidensdeling om blandt andet talentudvikling, træningsmetoder og organisation.

”Vi er meget tilfredse med, at vi nu kan indgå det her langsigtede partnerskab, som giver begge klubber nogle nye muligheder med interessante perspektiver for fremtiden," siger Johan Lange, der er teknisk direktør i F.C. København.

"Vi vil nu kunne give vores største talenter endnu bedre muligheder for at blive matchet i kampe på højt niveau, som vi ved er afgørende for deres udvikling, mens Halmstad får nogle dygtige spillere til deres hold. Oven i det har vi så en masse områder, hvor vi kan samarbejde og lære af hinanden,” siger Johan Lange, der ser samarbejdet som en yderligere udvikling af FCKs talentarbejde:

”Det her er et vigtigt skridt for os. Vi lagde i 2014 en plan for, hvordan vi gerne ville videreudvikle vores talentudvikling, hvor vi startede med årgang 99, hvorfra vi nu har Jonas Wind, Carlo Holse og Mads Roerslev i førsteholdstruppen, mens vi også har solgt andre talenter for store beløb til udenlandske klubber."

"Næste skridt for os har været at finde et godt elitemiljø med mulighed for flere kampminutter til vores talentfulde spillere med henblik på at gøre dem helt klar til FCKs førstehold. Her har vi rigtigt gode erfaringer med Halmstads BK, der er en meget velorganiseret klub, og hvor vi har haft Aboubakar Keita på et positivt lejeophold og set vores tidligere spiller, Marcus Mathisen, udvikle sig godt,” siger Johan Lange

I Halmstads BK ser man også frem til samarbejdet:

”F.C. København er Nordens største klub, og det er man på mange områder. Det er ikke kun sportsligt, at man har været lokomotivet med kontinuerligt europæisk deltagelse, men også i forhold til organisationen og måden, man driver forretningen bag klubben på," siger Tony Karlsson, der er klubchef i Halmstads BK.

"I Halmstads BK kan vi ikke have de samme sportslige ambitioner om at spille med i europæiske gruppespil. Men et samarbejde med FCK, og muligheden for at lære af Nordens største klub, kan udvikle os frem mod at opfylde vores ambitioner om at være en etableret klub i Allsvenskan. Vi glæder os virkelig til at komme i gang med samarbejdet og er meget positive omkring perspektiverne i det,” siger Tony Karlsson, mens cheftræner Igor Krulj supplerer:

”De spillere, vi har haft fra FCK har et meget højt sportsligt niveau. De er godt uddannet som fodboldspillere, de ved, hvad der skal til for at være professionel fodboldspiller, og de har en stærk mentalitet. De har haft en god indflydelse på vores træningsmiljø i hverdagen og har også bidraget stærkt i kampene. Det er helt sikkert en sportslig gevinst for os, at vi fremover vil kunne få tilknyttet endnu flere af FCKs talentfulde spillere,” siger Igor Krulj.

Samarbejdet ændrer ikke på ejerforholdene i de to klubber.


FAKTA:
Navn: Halmstads Bollklubb
Stiftet: 1914.
Titler: Fire svenske mesterskaber, det seneste i 2000, samt en pokaltitel i 1995.
Mest kendte spillere: Frederik Ljungberg, Markus Rosenberg og Niclas Alexandersson.