Diogo Gonçalves
Diogo Gonçalves
Diogo Gonçalves

FCK køber Diogo Gonçalves

F.C. København har købt offensivspilleren Diogo Gonçalves af portugisiske Benfica. Den 25-årige portugiser tiltræder i København på en aftale, der gælder de kommende fire år.
 
Diogo Gonçalves fik sin fodboldopvækst i Benficas ungdomsafdeling, inden han i 2017 rykkede op i førsteholdstruppen. Han har desuden optrådt på alle portugisiske ungdomslandshold fra U15 til U21-landsholdet.
 
”Diogo har alle forudsætninger for at blive en profil for F.C. København," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Han kommer med en af de bedste spilleruddannelser, man kan få i Europa, fra Benfica, hvor han har spillet godt 100 seniorkampe, blandt andet i Champions League."

"Vi har besøgt ham i Lissabon og gennem en periode haft rigtigt gode samtaler med ham og hans bagland, hvilket har efterladt et meget positivt indtryk af ham som person også.”
 
”Han er en spiller af meget høj kvalitet med store individuelle kompetencer i den offensive del af spillet, og han er også en stærk holdspiller, der tager sin del af det defensive arbejde,” siger Peter Christiansen.
 
Neestrup: En spiller med høj kvalitet
For cheftræner Jacob Neestrup er tilgangen af Diogo Gonçalves en velkommen forstærkning:
 
”Vi har hele tiden sagt, at vi er meget tilfredse med truppen, og derfor er det kun høj kvalitet, der er interessant for os. Det får vi med Diogo, der giver os endnu flere kort på hånden, både på kort og længere sigt."

"Han er god relationelt, og han har et godt spark med begge ben samt en god spilintelligens. Han er god på begge kanter, har gode dybdeløb og kombinerer fint i små rum."

"Vi har et rigtig godt indtryk af ham fra vores face to face møder. Nu skal han lige lande godt i København, og så har vi en god, lang opstart til sammen at arbejde på at integrere ham i vores måde at gøre tingene på. Det ser vi frem til at komme i gang med,” siger Neestrup.
 
Gonçalves: FCK er en respekteret europæisk klub
Diogo Gonçalves ser frem til at komme til København og Parken:
 
”Jeg har haft mange gode år i Benfica, men det var tid til en ny udfordring for mig."

"F.C. København har gennem mange år gjort sig fortjent til at være en respekteret klub i Europa. De har fremlagt klubbens planer for mig, og jeg har haft en god og åben dialog med Jacob Neestrup og Peter Christiansen."

"Det har givet mig indtrykket af en stærk og ambitiøs klub, der vil vinde titler og konkurrere med de bedste. Jeg har set en masse videoer af holdet og den atmosfære, der er især i Parken, og det ser jeg frem til selv at opleve. Jeg ser også frem til at blive en del af holdet, og det vil jeg arbejde hårdt for,” siger Diogo Gonçalves.
 
Alle i F.C. København byder Diogo velkommen til klubben og byen.
 
FAKTA:
Navn: Diogo António Copido Gonçalves
Født: 6. februar 1997
Position: Offensiv-spiller
Tidligere klubber: S.L. Benfica, Nottingham Forest, Futebol Clube de Famalicão.