Sune Smith-Nielsen og Rasmus Højlund

FCK forlænger med Rasmus HøjlundDet er gået stærkt på det seneste for 17-årige Rasmus Højlund. I slutningen af oktober fik han debut i 1-0-sejren over AGF i Aarhus. Så fulgte den første startplads mod AC Horsens i Parken i starten af december. Og nu har han fået forlænget sin kontrakt med FCK frem til 31. december 2023.

Stærke offensive kvaliteter
”Rasmus har været hos os siden U15-tiden og har altid været et stort talent som angriber. Han har en fantastisk fysik og et fantastisk spark, og er samtidig meget fokuseret og taktisk klog. Og så er han en robust fyr med en stærk personlighed, der har god opbakning hjemmefra,” siger udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen.Højlund er indtil videre noteret for fire kampe for FCK og rykkes efter planen permanent op i førsteholdstruppen til sommer.

Del af større strategi
”Rasmus har taget alle sine skridt rigtig flot helt fra U17 til U19 og nu til Superligaen. Vi er glade og stolte over, at kunne bringe så dygtig en spiller fra FCK Talent og frem til førsteholdet, hvor han skal være en del af det ’nye’ FCK. Og vi ser frem til at følge Rasmus’ udvikling på tætteste hold,” siger William Kvist, der er midlertidig sportslig leder i FCK og perspektiverer nyheden i en større sammenhæng:

”Det er også en væsentlig del af vores strategi at bringe egenudviklede spillere igennem til førsteholdet, fordi de kender klub og kultur så godt, som de gør. De kommer ikke ind i truppen, fordi de skal fylde op, men fordi vi tror på, at de har evnerne til at bidrage til, at vi opnår vores målsætninger.”

Stolt over at kunne kalde sig FCK'er
Selv er den unge angriber i den grad også glad for forlængelsen.

”Det er gået hurtigt, men jeg er utrolig glad for at fortsætte i den største klub i Skandinavien og stolt over at kunne kalde mig FCK'er. Det har været noget helt specielt at få debut og spille kampe for klubben i så ung en alder. Alle omkring mig har hjulpet mig rigtig meget, og jeg er stolt over at kunne skrive under på kontrakten,” siger Rasmus Højlund og forsætter:”Jeg har været heldig at få chancen mens vi har været ramt af nogle skader og corona-tilfælde i truppen. Nu er mit næste mål at blive endnu bedre, vise mig mere frem og forhåbentlig komme endnu tættere på holdet,” siger Rasmus Højlund, der fylder 18 år til februar.Efterårets sidste opgave for Højlund & Co. er søndag mod OB kl. 18.00 i Parken.