F.C. København topper lister over spilletid til teenagere

De to seneste sæsoners strategiske prioritering af spilletid til egenudviklede unge talenter viser sig nu for alvor i opgørelserne over spilletid til teenagere blandt europæiske fodboldklubber. Her er FCK nu den klub i Europa, der har givet næstmest spilletid til spillere under 20 år målt på den forrige og seneste sæson – kun overgået af vores kollegaer i 3F Superligaen, FC Nordsjælland.
 
Tal fra det schweiziske videnscenter, CIES Football Observatory, viser, at FCK i perioden har givet teenagere 22,4 procent af spilletiden på førsteholdet i officielle kampe. 
 
Egne talenter skal igennem til førsteholdet
”Det er et afgørende element i vores strategi, at egne talenter skal igennem til førsteholdet, og tallene understreger, at vi følger den plan”, siger Peter Christiansen, sportsdirektør i F.C. København. 

I den forgangne Superliga-sæson var FCK også den klub, der, ifølge Superstats.dk, gav flest spilleminutter til teenagere i 3F Superligaen med 8.158 minutter på banen, mens FC Nordsjælland havde 6.750 minutter og OB 5.887.
 
Stor tillid
”Vi viser vores unge talenter stor tillid, fordi vi har et akademi med et stærkt miljø, der udvikler og tiltrækker dygtige spillere og trænere. Samtidigt har trænerne på førsteholdet åbnet døren for vores talenter og haft modet til at lade de unge mennesker vise, hvor dygtige de er på den store scene med de krav, der er til FCK-spillere. Det er flot arbejde, og vi glæder os til de kommende generationer af FCK-talenter”, siger Peter Christiansen, sportsdirektør i F.C. København.

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Det er udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen, der har ansvaret for FCK’s talentafdeling, og han er stolt over udviklingen: 
 
Høje målsætninger
”Målet er ikke i sig selv at være en talentudviklingsklub, men at være en klub, der selv udvikler så dygtige spillere, at de kan bidrage til eksekveringen af vores strategi og indfrielsen af vores høje målsætninger. I forrige og nuværende sæson har vi set spillere som Jelert, Clem, Daramy, Lund, Haraldsson, Roony og flere andre tage skridtet til både Superliga og europæisk topfodbold, mens vi også er stolte over at se spillere som Rasmus Højlund og Jonas Wind gøre det flot i store ligaer. Det er enormt motiverende, at vi har løftet andelen af spilletid til de unge markant, mens vi også resultatmæssigt har præsteret."  
 
I førsteholdstrupstruppen fra seneste sæson har Andreas Dithmer, Elias Jelert, Valdemar Lund, William Clem, Hákon Haraldsson, Marko Stamenic, Roony Bardghji, Mohamed Daramy, Andreas Cornelius og Victor Kristiansen (der blev solgt til Leicester i januar) alle spillet ungdomsfodbold i FCK’s talentafdeling.