En ægte FCK’er checker ud

En ægte FCK’er checker ud

Udover at det er årets sidste hjemmekamp - og en utrolig vigtig én af slagsen - er torsdag også dagen, hvor vi siger farvel til en ægte FCK’er, nemlig Niclas Jensen. Niclas spillede sin første kamp for klubben helt tilbage i 1998 - et hurtigt glemt 0-1-nederlag på Herfølge Stadion - og nu elleve år senere, hylder vi ham i PARKEN før kampen mod Cluj i UEFA Europa League-gruppespillet.

 

Om få dage slutter en lang og glorværdig klubkarriere, som har bragt Niclas til topklubber i Holland, Tyskland og England. Derudover har Niclas spillet 212 kampe for FCK og 62 kampe for det danske landshold. Han kom til F.C. København i 1998, da en regulær topplacering og UEFA Champions League-deltagelse bare var en drøm. Men han afsluttede sin første periode i klubben som dansk mester under Roy Hodgson i 2001.

 

Efter et længere ophold i udlandet kom han tilbage til FCK i 2007 og med sit rolige temperament, professionalisme og altid høje bundniveau, satte han sit ”kunstneriske” præg på den nye ”Ståle Solbakken”-æra i klubben. I den forgange sæson kunne han opleve Oscar Wendt blomstre på venstre back-positionen, men på trods af begrænset spilletid har Niclas aldrig brokket sig og altid været til rådighed for Ståle, når der har været brug for ham.

 

En superdejlig klub
I en længere artikel i den kommende udgave af FCK BALLS (magasinet er på gaden i næste uge) kigger Niclas tilbage på en periode, hvor klubben var meget anderledes end den er nu og også frem på de nye udfordringer, som ligger foran ham.

 

 - Jeg har prøvet hele paletten fra dengang hvor der blot var ti ansatte på kontoret, og hvor alle kendte alle, frem til det klubben er i dag. Jeg har sindssygt mange gode oplevelser, og jeg har mødt en masse fantastiske mennesker herinde. Det er en superdejlig klub, siger Niclas.

 

 - Jeg er utroligt glad for den karriere, som jeg har haft. Jeg har været dygtig, men selvfølgelig også heldig med at spille godt under de rigtige trænere på de rigtige tidspunkter.

 

- I forbindelse med mit annoncerede stop er der mange, der gerne vil snakke med mig om det, og det sætter selvfølgelig nogle tanker i gang. Men jeg frygter ikke for, at jeg får noget tomrum i hverdagen. Jeg glider med det samme over i en hverdag med fast arbejde som fodboldagent, og bliver dermed i fodboldverdenen.

 

På torsdag, før årets sidste hjemmekamp, vil alle i klubben, fans, samarbejdspartnere og medspillere få mulighed for at sige farvel til en stor spiller, en rigtig klubmand, en super fyr og en ægte FCK’er: Niclas Jensen.

 


Et mål og en mand vi aldrig glemmer: Niclas scorer direkte på frispark mod Ajax i UEFA Cuppen.

Foto: Birger Vogelius