U17 viste vejen med 2-0 sejr over OB

Lørdag eftermiddag viste FCK U17 hvordan OB skal besejres, da de hjemme på Frederiksberg slog fynboerne med 2-0. Lidt senere lørdag eftermiddag var U19-holdet så i aktion, og for anden uge i træk blev det til uafgjort, denne gang 2-2 mod FK Viborg.

Af Jan Eliassen

Lørdagens første kamp var mellem FCK U17 og OB, og de unge københavnske Løver kunne med en sejr kravle op på tabellens 1. plads. Sejren kom i hus og U17 ligger i skrivende stund nummer 1, dog kan Lyngby overtage 1. pladsen hvis de vinder over Randers Freja søndag eftermiddag.

FCK U17 kom ikke alt for godt fra start, og kampen fik en lidt rodet indledning. Det blev OB der satte sig på kampen, og FCK U17 var under periodevist hårdt pres, OB kom frem til et par gode chancer, ofte på af grund af fejl i opspillet hos FCK. Der var ikke flow i spillet, og det var alt for meget lige ved og næsten. Der var en følelse af, at OB lænede sig op af en føring, men efter 22. minutter, så valgte Andreas Cornelius på ekstraordinær vis at flugte et indlæg op i nettaget. Havde det været i SAS Ligaen, så havde det været en kandidat til årets mål. Dette var lidt et udtryk for et topholds lod, en kvart chance og så 1-0.

Målet dæmpede OB en smule, presset tog af – og fem minutter inden pausefløjtet, så var det Christoffer Remmer der valgte at score et flot mål. Efter fint kombinationsspil og et træk ind i banen, så bankede han bolden op i krogen og 2-0, og det på to meget flotte mål.

Det afgjorde kampen og man fornemmede at OB halvt om halvt var klar over, at det her nok var afgjort. Deres fight aftog og så viste FCK U17 i 2. halvleg at de er et tophold. De spillede en fantastisk halvleg med fremragende spil, skabte fem-seks 100 % chancer, men fik desværre ikke scoret yderligere, men samtidig formåede de at lukke flot af bagude.

Alt i alt, en velfortjent sejr, og underligt nok en kamp hvor de to mål faldt i den halvleg hvor spillet ikke var så godt – og i den fantastiske 2. halvleg, der blev der så ikke scoret.

FCK U19 fik desværre kun 2-2

Efter U17-holdets sejr over OB, så var det U19-spillerne der skulle forsøge at slå FK Viborg. Og det så godt ud fra første fløjt. FCK U19 kom godt fra start, sætte sig på kampen og efter fire minutter blev den 1-0 efter en fabelagtig angrebssituation, hvor et samspil mellem Haydar Said, Cagri Erdem og Jonas Henriksaen endte med, at sidstnævnte udplacerede keeperen og 1-0. Det var den bedst tænkelige start, og FCK U19 fortsatte i samme stil, og kunne sagtens have ført med 3-0 efter 15 minutter, men desværre fik Kenneth Zahora ikke udnyttet chancen de to gange han var alene med keeperen.

Viborg kom så pludselig til et par tilfældige chancer, og efter et fint angreb fik de splittet FCK U19’s noget afbudsramte forsvar ad, og så stod den 1-1. FCK U19 kom dog fint tilbage, satte sig atter på kampen – og følelsen var også, at FCK var det bedste hold. Resultatet udeblev heller ikke, for Cagri Erdem køret godt igennem på højre side, og helt alene med keeperen, valgte han uselvisk at spille Morten Thomsen inde foran mål, og så stod den 2-1. En stilling der holdt til pausen, ærgerligt nok, for blandt andet havde Cagri Erdem også en chance, hvor han var helt alene med Viborgs målmand, men hvor denne på mirakuløs vis fik slået bolden på undersiden af overliggeren og ned på målstregen. Alt i alt en ekstremt velspillet 1. halvleg med godt offensivt spil og mange chancer. Eneste minus at der ikke blev scoret flere mål.

Efter pausen kom FCK U19 aldrig rigtig op in gear, og kamp udlignede sig mere og mere, og endte med at være ”tju-bang” agtigt frem og tilbage, fra felt til felt – og efter 25 minutter af 2. halvleg sparkede Viborg så et frispark ind i feltet, og da ingen headede eller gik til den, så endte det med at bolden trillede ind til 2-2, stik imod spil og chancer. I kampens sidste minutter var både Erdem og Haydar Said tæt på at sikre FCK U19 den fortjente sejr, målene kom ikke, og derfor stod den desværre kun 2-2 da dommeren fløjtede afd.

Træner Brian Riemer opsummerede efter kampen:

- Det var noget ufortjent at vi kun fik 2-2. Vi havde flest chancer, store chancer, vi skabte kampen og burde klart have vundet. Det var vores sidste kamp i efteråret og min konklusion på efteråret er, at efter en skidt start med tre nederlag, så har de sidste ti kampe kun budt på tre nederlag, og jeg synes drengene har leveret et flot comeback, har ydet en fin og disciplineret indsats. Vi har haft mange skader og derfor ikke meget kontinuitet, så ros til drengene fordi de har holdt skruen i vandet på trods af megen modgang. Vi slutter med tre kampe uden nederlag og fem point. Selvfølgelig er jeg ikke tilfreds med placeringen i tabellen, men vi må håbe på, og krydse fingre for, at vi får et langt bedre forår.

Og med disse ord, så er det blot at ønske alle spillere og trænere på School of Excellence en rigtig god sidste træningsuge – og bagefter en rigtig god juleferie!

(fra FCK U19 - FK Viborg: Morten Thomsen (tv.) og Jonas Henriksen, Foto: Ole Walldo)

(fra FCK U19 - FK Viborg: Jonas Henriksen scorer til 1-0, Foto: Ole Walldo)