Viktor Claesson

Claesson ser frem til sit første Derby i FCK-trøjen

"Det bliver jättekul," lyder det fra vores nye svenske offensivspiller, der ligesom resten af truppen glæder sig til mandagens Derby foran fyldte tribuner.

"Det er selvfølgelig ærgerligt, at der ikke også er udefans, men det bliver en sjov kamp at spille alligevel," sagde Viktor Claesson efter søndagens træning i dejligt solskin på Frederiksberg.

Selv om alt fokus er rettet på morgendagens opgave, bad vi Viktor om at sætte et par ord på, hvordan han har oplevet de første uger som FCK-spiller.

"Jeg fik scoret allerede i min første kamp i Aalborg, så det var en perfekt start, og siden vandt vi den vigtige sejr i Parken over FC Midtjylland, hvor jeg også synes, det gik fint for mig, og jeg kom til et par store chancer. Men senest var det ikke lige så godt i Silkeborg, hvor jeg ikke var lige så involveret i spillet og også fik annulleret et mål, lige efter de kom foran."

"Indtil da havde vi ellers været i udmærket kontrol, men den kamp har vi lagt bag os nu. I morgen venter en ny kamp, og det er jo ikke en hvilken som helst kamp, for et Derby er altid noget helt specielt."

"Da jeg spillede i Elfsborg, var kampene mod IFK Göteborg vores Derby, som bliver kaldt for El Västico. I Krasnodar var Rostov og Sochi de nærmeste byer (3-500 km væk, red.), så der var slet ikke det samme tryk til de kampe som til de store Derbyer i Danmark og Sverige."

"Det at vi fører ligaen med seks point gør det også bare til en endnu større kamp i morgen, og vi vil selvfølgelig gøre alt for at levere en god præstation og sikre sejren," sluttede Viktor Claesson.

Viktor Claesson
Viktor Claesson var tæt på også at score i sin debut i Parken mod FCM. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images