Lukas Lerager

Bayern-FCK: Dagen derpå

Det hele afgøres i Parken

Stillingen i gruppe A


Inden sidste runde kan vi selv afgøre, om vi skal videre i Champions League efter nytår! Jacob Neestrup havde en stærk tro på, at vi kunne præstere godt og lagde ikke skjul på, at målet var at spille europæisk efter jul – helst Champions League og ellers Europa League.

Midt i glæden og stoltheden over, at tabellen ser ud som den gør efter endnu en vanvittig flot præstation, så er det nærmest bizart, at vi stadig kan ende sidst i gruppen (Benfica, Celtic og Crvena Zvezda har kun et point for fem kampe, og Antwerp har ingen).

I halvdelen af de otte Champions League-grupper er fem point nok til, at man allerede nu er sikre på at gå videre.

Men det gør bare præmisserne krystalklare inden den 12. december:

  • med sejr over Galatasaray går vi helt sikkert videre i Champions League
  • med uafgjort går vi også videre i Champions League, hvis United ikke slår Bayern
  • med nederlag går vi videre i Europa League, hvis United ikke slår Bayern – og måske også, hvis de spiller uafgjort, og vi taber med ét mål, men sandsynligvis er de stadig foran os på flest scorede mål


Bedriften i München
Inden kampen i går havde Bayern vundet deres seneste 17 kampe i træk i Champions League-gruppespil. Og hjemme i München havde de siden 2013/14 vundet ALLE hjemmekampe undtagen én i gruppespillet (V28, U1, T0) - kun Ajax i 2018 havde taget point på Allianz Arena, inden vi gjordet det i går.

Spillerne takker fansene efter kampen
Foto: Gaston Szerman, FCK Media

 

Falk: 300 kampe og Man of the Match
Rasmus Falk skrev i går klubhistorie ved at blive den fjerde spiller, der opnår 300 kampe for F.C. København (Kvist 425, Hjalte 320, Zanka 303).

 

Desuden kårede UEFA Rasmus Falk til Man of the Match, så den gamle myte om, at ”jubilarer spiller en dårlig kamp”, den holdt i hvert fald ikke her.

Dagen derpå blev Falk også hyldet på hotellet, hvor PC holdt en kort tale, og ud over at rose Falk for hans indsats på banen og hans måde at være på uden for banen som en værdig ambassadør for klubben, så roste han også holdkammeraterne for, at de er med til at skabe forudsætningerne for, at han for alvor kan udfolde sine mange talenter på banen på hans position på den centrale midtbane.

Rasmus Falk og Peter Christiansen
PC overrækker Falk en trøje med #300 på ryggen. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media


Andreas Cornelius var et straffespark fra at få sin kamp nr. 200, for da Bayern fik straffe i 94. minut, stod klar til at blive skiftet ind, men da det blev annulleret, kom Oscar Højlund på banen i stedet.

Falk - UEFA's Man of the Match


Reaktioner fra Bayern-lejren
”Tuchel havde advaret os om, at vi ikke ville få meget plads, og sådan blev det også. FCK var meget velorganiserede og forsvarede godt,” sagde Manuel Neuer, og klubbens hjemmeside bemærker, at trods 62 % boldbesiddelse havde Bayern kun én afslutning mere end FCK (9 vs. 8).

”Vi tog ikke chancer nok, og især som angriber er jeg sur over, at vi ikke kunne score,” sagde Thomas Müller, der selv havde en stor hovedstødschance i 1. halvleg, som Grabara mesterligt reddede.

Bayern-tifo på Allianz Arena
Bayern-fansenes tifo før kampen. Foto: Stefan Matzke, sampics via Getty Images


"Vi har spillet bedre, og der har været mere underholdende kampe," konstaterede Thomas Tuchel tørt. ”Efter omstændighederne havde jeg forventet, at vi ville spille mere frit med mere lethed og mere mod, men der skete det modsatte. Vi investerede ikke nok,” sagde Tuchel, som også forklarede, at sygdom i truppen var årsagen til hans smalle bænk med kun fem markspillere.

Bayern-lejren var næppe helt tilfredse med, at de ikke fik nogen af de tre straffespark, som VAR tjekkede, men de afholdt sig fra at kommentere nærmere på det. "Jeg vil ikke sige noget om dommeren, det kan bare blive dyrt, så de må dommerbedømmerne udtale sig om," lød det fra Tuchel.

Dommer Stephanie Frappart
Den franske dommer Stephanie Frappart. Foto: Alexander Hassenstein, Getty Images


Kampstatistikker

Kampstatistik