Allianz Arena

Kampdag: Bayern München-FCK

Kampdagsquiz - se svarene nederst i artiklen
1. FCK har mødt seks tyske klubber  i de europæiske turneringer - hvor mange af dem kan du huske eller gætte?

2. Hvor mange Champions League-gruppekampe i træk har Bayern p.t. spillet uden at tabe? 18, 28 eller 38?

3. Hvilke fire FCK’ere har i denne sæson scoret både i Superliga, pokal og Champions League?

4. Det er jo også Youth League-kampdag i dag - hvem er p.t. U19-holdets anfører? Amin Chiakha, Cornelius Olsson eller Aksel Halsgaard?

5. Seks udenlandske spillere har spillet over 200 FCK-kampe - hvor mange af dem kan du huske eller gætte?

Jacob Neestrup og Mohamed Elyounoussi
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Tilskuerinfo
F.C. København-fans i München samles fra kl. 11 på Hofbräuhaus på Platzl 9, hvor man kan købe mad og drikke. Herfra går fanmarchen også med forventet afgang mod stadion kl. 18.00.

Hvis du også vil se Youth League-kampen kl. 16, så læs mere her - der er gratis adgang på FC Bayern Campus ude i nærheden af Munich Football Arena.

Ca. 3.500 F.C. Københavnere er i München, heraf 3.227 i udebaneafsnittent og resten fordelt på 1st class og VIP.

FCK-fans i Manchester
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Falk + Corner => 500
Det kan ske i aften, at vi får to kampjubilarer i den høje ende af skalaen, for Rasmus Falk kan spille kamp nr. 300, og Andreas Cornelius nr. 200.

I alt har 314 spillere optrådt for F.C. København siden 1992, og en hel del har opnået at runde 100 kampe, men der er hidtil kun 22, der har nået 200 kampe, og kun tre, der har nået 300 kampe (Kvist, Hjalte og Zanka).

Hvis en eller begge runder det skarpe hjørne i aften, bliver de traditionen tro hyldet ved næste hjemmekamp, som jo allerede er på søndag kl. 18, når vi får besøg af AGF i Parken - og der er allerede rigtig mange, der har sikret sig plads til den "bykamp".

Andreas Cornelius og Rasmus Falk


Sidste nyt fra Bayern-lejren
Jamal Musiala, 1-1-målscoreren fra Parken, trænede med i går efter en skadeperiode, men er ikke klar til kamp i aften, og det er Matthijs de Ligt heller ikke, og han trænede slet ikke på grund af en knæskade.

Ellers ville Thomas Tuchel ikke sige så meget om holdet og de mulige rotationer, som optager mange tyske og danske journalister.

”Det er stadig en Champions League-kamp, og vi er inde i en god stime og i god form, som vi ikke vil ødelægge, og vi har desuden haft pause siden i fredags. Hvis vi ændrer, bliver det kun for at holde sulten intakt, men vi har ikke besluttet noget endnu,” sagde Tuchel på Bayerns pressemøde.

Han sagde også, at holdet er inde i en god udvikling og fremhævede 4-0-sejren i Dortmund for et par uger siden samt Manuel Neuers tilbagekomst i målet. ”Vi bliver bedre og bedre til at få fart i spillet. Uden bold er vi kompakte og arbejder hårdt, og det skal vi blive ved med. Vi er på et rigtig godt niveau lige nu, og vi er også stabile.”

En af dem, der også roterer mellem flere positioner holdet, er Konrad Laimer, som var med til pressekonferencen og forklarede:

"Jeg vil stadig skrive midtbanespiller på mit visitkort, men i sidste ende er jeg ligeglad, hvor jeg spiller. Jeg har det bare godt, når jeg er med," sagde Laimer, som kom til klubben i sommer fra Salzburg.

Den 27-årige østriger har været på banen i alle Bayerns 18 kampe, heraf 12 fra start, enten som højre back eller på den defensive midt, hvor han spillede sammen med med Kimmich i Parken.

Tilbagevendte Manuel Neuer og keeperkollega Sven "Ulle" Ulreich stjal i øvrigt en del "sendetid" på Bayerns platforme i går, da de begge forlængede deres kontrakter til 2025.

FC Bayern træning på anlægget på Säbener Strasse
FC Bayern trænede tirsdag på anlægget på Säbener Strasse. Foto: S. Mellar, FC Bayern via Getty Images


Den anden kamp i gruppen
Inden dagens kampe ligger vi nummer to i gruppen, men det gør vi helt sikkert ikke, når vi går på banen i München kl. 21.00.

Allerede kl. 18.45 spiller Galatasaray og Manchester United nemlig gruppens anden kamp i Istanbul, men lad os se, hvordan det ser ud hen ad kl. 23, når vi er færdige i München.

Der er mange scenarier, og som Neestrup sagde på gårsdagens pressemøde, da han blev spurgt, om det indgik i de taktiske overvejelser: "Jeg havde tabt hele omklædningsrummet, hvis jeg skulle sætte dem ind i det puslespil…"

Under alle omstændigheder kan vi som minimum spille om tredjepladsen, når vi får besøg af Galatasaray i Parken den 12. december, og det var målsætningen, inden vi gik i gang med gruppespillet - og selvfølgelig med ambitionen om også at spille europæisk efter nytår.

Stillingen i Champions League gruppe A

 

Fransk dommerkvartet
Dommer: Stéphanie Frappart
Linjedommere: Mikael Berchebru og Steven Torregrossa
Fjerdedommer: Bastien Dechepy
VAR & A-VAR: Carlos del Cerro Grande (Spanien) og Alejandro Hernández (Spanien)

39-årige Stéphanie Frappart har været FIFA-dommer siden 2009, og de seneste fire år har IFFHS kåret hende til verdens bedste kvindelige dommer.

Frappart blev i 2019 den første kvindelige dommer i Ligue 1, og året efter dømte hun første gang i UEFA Champions League. Siden har hun blandt andet også dømt VM-kval.kampe i herrefodbold, og hun var en af tre kvindelige dommere til herrernes VM i Qatar, hvor hun passede fløjten mellem Tyskland og Costa Rica.

Det er anden gang, vi har en kvindelig dommer til en eurupæisk kamp. Første gang var, da ukrainske Kateryna Monzul dømte vores hjemmekamp mod Lincoln Red Imps i Conference League den 30. september 2021. I den kamp var der også kvindelige linjedommere, hvilket dog ikke er tilfældet i aften.

Stephanie Frappart
Aftenens dommer, franske Stéphanie Frappart. Foto: Alex Pantling, Getty Images


Kort og karantæner
Karantæne: Ingen
Karantænefare FCK: Denis Vavro og Lukas Lerager
Karantænefare Bayern: ingen

TV
Du kan se kampen på TV3+ og Viaplay.

Svar på kampdagsquiz
1. Dortmund, Hamburger SV, Hannover 96, VfB Stuttgart, Leverkusen og Bayern München
2. 38 (V35, U3, T0)
3. Roony Bardghji (7 Superliga, 2 pokal, 1 CL), Orri Óskarsson (3-2-3), Lukas Lerager (2-2-2) og Denis Vavro (1-1-1)
4. Cornelius Olsson
5. Pierre Bengtsson (284), César Santin (220), Dame N’Doye (217), Atiba Hutchinson (215), Todi Jónsson (207) og Oscar Wendt (204)

(Kilder: fck.dk, nipserstat.dk, uefa.com, fcbayern.com)