Balázs Rabóczki imponerede på træningsbanen

På sin første arbejdsdag imponerede vores nye målmand sine omgivelser med sin sympatiske natur og ikke mindst indsatsen mellem stængerne.

Således udtalte målmandstræner Per Wind sig i rosende vendinger, da han skulle beskrive den nyankomne målmands første arbejdsdag: "Balázs gjorde et rigtig godt førstehåndsindtryk. Han er en stor og stærk målmand, der virker som om han er indstillet på at arbejde hårdt for sagerne. Han er meget reaktionsstærk og sikker i sine indgreb, og en af de ting jeg lægger vægt på er at han holder på bolden og ikke giver farlige returbolde. Han præsterede 3-4 klasseredninger under de 2 x 10 minutters kampe vi spillede i dag, og så holdt han i øvrigt buret rent. Så ham glæder jeg mig meget til at arbejde sammen med, sluttede Per Wind.

Pascal Simpson der har stået ansigt til ansigt med Rabóczki i den bedste svenske række, husker ham som en stærk målmand. "Godt nok har jeg scoret en enkelt gang mod Rabóczki, hvilket jeg allerede har mindet ham om, men jeg må sige, at jeg husker ham som en meget kompetent målmand, hvilket han også allerede viste til træning i dag".

Hovedpersonen selv glæder sig over at være kommet til F.C. København: "Jeg er meget imponeret over forholdene i klubben. Jeg kan mærke at det tekniske niveau i truppen er højere end jeg er vant til, og så må jeg også sige at hele organisationen omkring holdet imponerer mig. Lige nu bor jeg på hotel, men klubben er i gang med at finde en lejlighed til mig i byen, og det ser jeg frem til. Jeg har boet midt i Budapest i min opvækst og har savnet at bo i en storby igen. Det får jeg opfyldt nu og København virker som en dejlig by med mange muligheder.

Ellers glæder jeg mig bare til at komme i gang for alvor, og jeg føler også at min form er ganske udmærket, for jeg har trænet hårdt siden 6. januar. Det er også godt at arbejde med Hans Backe igen. Jeg kender ham fra mit korte ophold (3 måneder) i Salzburg, og mener han er en af Skandinaviens allerbedste trænere", sluttede Rabóczki.

Der har siden skiftet været en del tvivl om udtalen af Rabóczki's navn, og hvilket kælenavn han har. "I Norrköping blev jeg kaldt Rabo, og det er også det navn, der kommer til at stå på min trøje her. Men hvis jeg selv skulle vælge, vil jeg helst bare kaldes Balász". Efter lidt ordlydsleg kom www.FCK.dk's løsning til udtalelsen af navnet til at lyde som følger: Gullasch bare med Ba i stedet for Gu - Ballasch Rabóczki, hvor efternavnet er lige ud af landevejen!