Ariël: - Alle hold kan gå videre fra gruppen

Ariël: - Alle hold kan gå videre fra gruppen


Europa League-bolden ruller igen i PARKEN


af Torkil Fosdal

- Stuttgart må være favoritter til at vinde gruppen, men ellers mener jeg det er ret lige mellem de tre andre hold, og jeg tror ikke noget vil være afgjort efter de første 2-3 kampe, sagde cheftræner Ariël Jacobs på pressemødet i PARKEN aftenen inden kampen mod Molde FK.

Det gælder som bekendt den første af seks gruppekampe i Europa League, og Ariël har stor respekt for det norske mesterhold og deres vej til gruppespillet:

- For det første ved du, at der er tale om et godt hold, når man spiller europæisk fodbold i september. Det gælder ikke kun os, men også Molde. Der skal et godt hold til at slå Heerenveen fra sub-toppen i den hollandske liga over to kampe, og de er også med helt fremme i den norske liga. De gør det godt som hold, og så har de nogle individualister, der kan gøre en forskel for holdet. Det aftvinger også respekt, når man ser hvordan Ole Gunnar Solskjær har formået at udvikle holdet i den tid han har været træner.

Johan Wiland har været plaget af en lårskade og sad ude så sent som i lørdags, da FC Nordsjælland blev besejret i en forrygende topkamp i PARKEN.

- Det er klart, at efter sejren var jeg særligt glad for, at vi ikke tog nogen chancer med Johan, men han er på vej tilbage, og selv om han kun har trænet en enkelt gang er han fit for fight. Men vi har et tæt program i de kommende uger, og jeg venter til efter dagens træning før jeg beslutter mig for, om Johan skal spille i morgen, lød det fra den erfarne belgiske træner.
Mod Nordsjælland så man Nicolai Jørgensen i en rolle som offensiv midt/hængende angriber, og det fik pressen til at spørge, om man kan forestille sig den samme 4-3-3-lignende formation i morgen.

- Det med talkombinationerne betyder ikke så meget for mig. Det vigtigste er den rolle, spillerne får i løbet af kampen, for så kan du sagtens spille flere forskellige systemer.  Så jeg går mere op i vores og modstanderens styrker og svagheder, end om man kalder det 4-4-3, 4-3-2-1, 4-4-2 eller for den sags skyld 3-5-2. Man er altid tilfreds, når det lykkes med nogle forandringer, for ét er at jeg har en plan, men noget andet er at formidle den til spillerne, så de kan udføre det på banen, og jeg var selvfølgelig glad for, at det lykkedes i lørdags. Det giver os flere strenge at spille på og en værdifuld erfaring til fremtiden, uanset om der så bliver brug for den i morgen eller senere.
Senere på aftenen var der også pressemøde med Molde-træneren Ole Gunnar Solskjær (t.v.) og den tidligere F.C. København-spiller Magne Hoset (t.h.). En norsk journalist ville vide, om Solskjær frygtede at Molde vil lide samme skæbne som Rosenborg og Stabæk, der inden for de senere år er blevet slået ud af løverne i europæisk fodbold.

- Vi bliver i hvert fald ikke slået ud, smilede Ole Gunnar med et glimt af det, der engang gav ham tilnavnet ”Babyface”, da han spillede i Manchester United. – Men det er en stor udfordring for os, for vi møder Nordens største klub. Jeg var her på besøg for 18 måneder siden i forbindelse med Chelsea-kampen, og det er egentlig lidt utroligt, at vi selv står og skal spille europæisk gruppespil nu. Det bliver fantastisk.

Magne Hoseth spillede sin sidste kamp for F.C. København i juni 2005 efter blot en enkelt sæson i den danske hovedstad, og det er faktisk første gang, han er tilbage i byen og i PARKEN siden dengang. Men han husker sit ophold på godt og ondt, så det er umuligt ikke at komme ind på den tragiske dødsulykke i efteråret 2004, som han nede fra banen var et af de direkte øjenvidner til, da en fan faldt ned fra Øvre C og blev dræbt.

- Det er selvfølgelig specielt for mig at skulle spille her igen, men jeg glæder mig og ser frem til at møde FCK og også få lov at møde fansene på Nedre C igen. Det er svært for mig ikke at tænke på den tragiske hændelse, og den er med mig hver dag i livet, men heldigvis er de positive oplevelser fra mit ophold stærkere og bedre. Men når først kampen går i gang, så er det bare en modstander som alle andre, og vi må koncentrere os om os selv og vores eget spil, og vi hvis vi spiller op til vores max, så har vi en god chance for at komme herfra med 1 eller 3 point, lød det fra den sympatiske nordmand, der efterhånden er blevet 31 år, men stadig er en af de bærende kræfter på det norske mesterhold.

Nordmændene må dog undvære en anden af deres profiler, landsholdsspilleren Magnus Eikrem, der ifølge Solskjær er slidt i øjeblikket og derfor trængte til en kamppause. Til gengæld får Pape Paté Diouf lejlighed til at vise sig frem for sine klubkammerater i Molde-trøjen, hvor han som bekendt er udlejet til i øjeblikket.

- Jeg har selvfølgelig talt lidt med ham om enkelte spillere i FCK, men generelt er vi godt forberedte og har set dem både live og på DVD, så vi har under alle omstændigheder styr på dem og hvad de står for, sagde Ole Gunnar Solskjær.
Spillerne må gå en lille omvej for at nå tørskoet til Mixed Zone, hvor pressen venter...Andreas Cornelius har forlængst vænnet sig til at være i pressens søgelysTK og Claudemir "klæder om" under træningenCésar Santin i et koncentreret hovedstøds-forsøg

Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK