Anders Hørsholt: Er Superligaen syg?

- Vi vil videre i Europa

F.C. København går ind til gruppespillet i UEFA Europa League torsdag aften med ambitionen om at have europæisk fodbold på programmet efter juletid. Ikke mindst for fansnes skyld, mener administrerende direktør Anders Hørsholt.

Torsdag aften kl. 19.00 tager F.C. København hul på årets UEFA Europa League med kampen mod de norske mestre fra Molde FK. Gruppen byder også på modstand fra tyske VfB Stuttgart og den traditionsrige rumænske storklub FC Steaua Bukarest. De to bedste hold kvalificerer sig videre til knockoutfasen af turneringen efter vinterpausen, og ambitionen for løverne er, at den danske hovedstad stadig er repræsenteret til den tid.

- Det her er syvende år i streg, at F.C. København er repræsenteret i et europæisk gruppespil. Det giver os naturligvis en værdifuld erfaring i forhold til det der foregår på og uden for banen i denne sammenhæng, men også en sult for at komme så langt, som vi kan. Og med den udvikling som holdet og staben har vist i denne sæson indtil videre, så kan vi med rette gå ambitiøst ind i dette gruppespil, selv om det er dygtige modstandere, vi skal op imod. Jeg kan mærke på hele den sportslige sektor, at der er en stærk tro på, at vi står godt rustet til de spændende opgaver der venter os i Europa, siger administrerende direktør Anders Hørsholt.

Ikke mindst hjemmekampene i PARKEN kan vise sig at blive afgørende for F.C. Københavns Europa League-skæbne. En hjemmebane, hvor løverne er ubesejrede både nationalt og internationalt i hele 2012, og hvor opbakningen siden sommerferien har imponeret ledelsen i endnu højere grad end sædvanligt.

- Jeg synes, vi har oplevet en international stemning i PARKEN fra vores fans og tilskuere siden sommerferien. Og ikke kun i vores europæiske kampe, men også f.eks. så sent som i lørdags mod FC Nordsjælland. Det er fantastisk at opleve den dedikation og opbakning, der leveres fra og på tribunerne, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det påvirker spillet og resultaterne i en positiv retning. Derfor har de om nogen fortjent at se holdet klare sig videre i Europa, og vi håber på, at så mange som muligt vil gribe chancen for at opleve de underholdende oplevelser alle tre kampe i Europa League kan blive, og dermed være med til at indfri vores fælles drøm om at se FCK klare sig videre.