UEFA har udvalgt seks mand fra Schweiz

Finsk dommer mod norske Molde FK

Den første kamp i dette efterårs gruppespil i UEFA Europa League bliver dømt af en finne. Det er nemlig den 30-årige Antti Munukka, der er blevet udpeget af UEFA til at lede opgøret torsdag aften i PARKEN.


Af Jan Eliassen
Antti Munukka har dømt internationalt siden 2010, og er derfor ikke en dommer med det allerlængste internationale CV, og han er også kun at finde i UEFA’s 4. højeste dommerrangering.

I denne sæson har Antti Munukka dømt UEFA Europa League i både 2. og 3. kvalifikationsrunde, og fik også lov til at dømme play-off kampen mellem skotske Motherwell og spanske Levante, et opgør der bød på fem gule og et rødt kort. Kampen blev for øvrigt vundet med 2-0 af Levante (og de vandt også returkampen en uge senere, og gik videre med sammenlagt 3-0).

Antti Munukka har også dømt en landskamp i VM-kvalifikationen, og endda en kamp fra Danmarks VM-pulje. Han dømte nemlig Italiens hjemmekamp mod Malta den 11. september, en kamp som italienerne vandt med 2-0 på scoringer af Mattia Destro og Federico Peluso. Manukka uddelte fire gule kort i denne kamp, alle til gæsterne fra Malta.

Antti Munukka har aldrig tidligere dømt F.C. København, andre danske klubhold eller for den sags skyld nogle danske landshold. Han har en enkelt gang dømt Molde FK, det var 2. kvalifikationsrunde til Europa League i 2010/11. Her vandt Molde FK med 1-0 over FK Jelgava fra Letland, og nordmændene gik videre med 2-2 på reglen om flest udebanemål. 

De øvrige dommere
Antti Munukka får hjælp af sine to liniedommere Matti Heininen og Jan-Peter Aravirta, mens det er Mattias Gestranius og Dennis Antamo der er de to ”bagliniedommere” (Additional Assistant referees).

Kampens 4. dommer er Jukka Honkanen. Alle dommerne er i lighed med Munukka fra Finland.