Andreas Cornelius

Andreas Cornelius vender hjem til København

F.C. København har købt Andreas Cornelius fri af de tyrkiske mestre, Trabzonspor, og den 29-årige angriber vender dermed hjem til København på en aftale til sommeren 2027.

Landsholdsangriberen, der har spillet ungdomsfodbold i FCK, fik sit gennembrud i klubben for godt ti år siden, hvorefter han blev solgt til Cardiff FC i Premier League.

Siden vendte han retur til København og var med til at vinde The Double to gange i 2016 og 2017, inden han blev solgt til Atalanta i Serie A.

Herfra skiftede han til Parma og senest til Tyrkiet og Trabzonspor. Her spillede han en hovedrolle, da klubben vandt mesterskabet i sidste sæson, hvor han også var holdets topscorer. Nu vender han retur til Hovedstaden og FCK.

PC: Angriber på internationalt niveau
”Andreas er en angriber på internationalt niveau," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Det har han både vist på landsholdet og i de klubber, han har været i, siden han forlod F.C. København. Vi har hele tiden sagt, at kvalitet var afgørende for, om vi ville hente flere spillere til og det får vi med Andreas.”

”Vi er stolte og glade over at byde ham velkommen hjem igen. Det er ikke hver dag, vi kan hente en dansk A-landsholdsspiller i sin bedste alder, men Andreas er i den grad F.C. Københavner, og derfor har vi kunnet finde en løsning."

”Først og fremmest så kommer han til at bidrage med sine store kvaliteter som spiller. Han er fysisk enormt stærk både i opspillet og i feltet, og han er også en taktisk klog spiller, der arbejder hårdt for sit hold."

"Han vil bidrage med mål, men også med at styrke summen af vores hold, fordi han i den grad er en holdspiller, der altid leverer 100 procent,” siger Peter Christiansen.

Cornelius: Som at vende hjem
For Andreas Cornelius er returen til FCK som at vende hjem:

”Jeg har hele tiden vidst, at jeg en dag gerne ville tilbage til FCK, og jeg er virkelig glad for at være her," siger Cornelius.

"Jeg har også hele tiden haft et ønske om at gøre det, mens jeg har alderen til at bidrage. Timingen viste sig rigtig for alle parter nu, og jeg glæder mig helt vildt til at spille i Parken igen."

”FCK er min klub, og jeg har hele tiden fulgt med i, hvad der skete i klubben, og jeg ser virkelig frem til at blive en del af de ambitiøse planer, der er i klubben."

"Der kommer flere og flere fans i Parken, og klubben har store internationale ambitioner. Det bliver fedt at være med til at arbejde for at få FCK op på et endnu højere niveau,” siger Andreas Cornelius.

Thorup: Nøgleordet er kvalitet
Tilgangen af Andreas Cornelius er en markant forstærkning af truppen for cheftræner Jess Thorup.

”Nøgleordet her er kvalitet," siger Thorup.

"Vi får en fuldblodsangriber ind, der gør ondt på modstanderne i boksen og er stærk i både opspillet og i vores presspil. Samtidig kender han klubben helt ind til benet og kan bidrage med det samme."

"Vi glæder os meget over, at han er FCK'er igen, for vi er sikre på, at han vil gøre en forskel og give os nye våben rent offensivt,” siger Jess Thorup.

Alle i F.C. København byder Andreas Cornelius velkommen hjem.


>> Se alle sæsonens til- og afgange her