Kampreferat: FCK vs. FCN

F.C. København leverede til aften varen og besejrede uden problemer slingrende FC Nordsjælland med sikre 2-0. Álvaro og Møller stod for de to scoringer, hvilket 17.831 tilskuere var vidner til PARKEN.

Eneste ændring i forhold til kampen mod Herfølge i onsdags var at kaptajn, Peter Nielsen, vendte tilbage på holdet, hvilket medførte at Jörgen Pettersson var gledet ud på bænken.

På FC Nordsjællands hold var den mest bemærkelsesværdige ændring at Jan Hoffmann havde afløst japanske Yoshi i målet, måske affødt af de to seneste kampes kamikaze bold af FC Nordsjælland med henholdsvis nederlag mod Frem (5-1) og FC Midtjylland (7-1) i sidste uge.

I forlængelse af ovenstående var det mest omdiskuterede emne op til kampen, hvordan FC Nordsjælland ville gribe kampen an efter de to gedigne lussinger. Svaret på dette spørgsmål lod sig hurtigt syne, da forstadsholdet med tilbagetrukne kæder tydeligt koncentrerede sig om at lukke af bagtil. En som sådan ikke overraskende strategi for det sårede mandskab, der i dagens kamp skulle forsøge at stoppe blødningerne.

Således indledte F.C. København, som jægeren efter sin bytte, for sin vis kampen på vanlig måde med stor boldbesiddelse og fornuftig omgang med denne. Omvendt var det også tydeligt at strategien ikke bare var at buse fremad og dermed kunne adjektivet tålmodighed knyttes til hjemmeholdets indledning.

De store chancer blev det dog ikke til i kampes første fjerdedel, trods at tilbagevendte Nielsen fyrede et varselsskud af efter ti minutter, men hans udmærkede flugter strøg uden om mål.

De udeblevne chancer til trods kunne det dog tydelig spores at flere af spillerne virkede ganske oplagte i dagens kamp. Især Thomas Røll på venstrekanten spillede med større begejstring end længe set, ligesom Álvaro efter sin scoring mod Herfølge virkede mere selvtillidsfuld i alt, hvad han foretog sig.

Og netop de to spillere skulle vise sig at være blandt hovedarkitekterne, da F.C. København retvist kom foran midtvejs i halvlegen. En ekstremt hurtigt frispark af initiativrige Røll fandt en fremstormende og fri Hjalte Nørregaard på højresiden, men i stedet for at forsøge sig selv, spillede Hjalte Álvaro fri midt for mål, og brasilianeren svigtede ikke og scorede fra kanten af feltet for anden kamp i træk.

I sekvensen var FCN endvidere heldige med ikke at få vist Hoffmann ud, da denne umotiveret, i forsøget på at stoppe Nørregaard, saksede ham brutalt kort efter den uselviske aflevering.

Med scoringen underbyggede hjemmeholdets sin dominerende rolle, og det spillemæssige overtag var massivt. I forsvaret, på midtbanen og i front var Byens Hold dét gear højere oppe end Christian Andersens tropper.

Det førte også til et par yderligere gode muligheder ved et Røll langskud og et Álvaro-lob (på fornemt forarbejde af Møller), der desværre lige akkurat havnede i nettaget hos en ellers prisgivet Hoffmann. Også Peter Nielsen leverede sit til i det offensive, men hans skarpe træk og indlæg blev lige akkurat ikke mødt af Nørregaards pande.

Herefter gik kampen udramatisk til pause, og man sad med en fornemmelse af, at begge hold havde opnået hvad de ville i en første halvleg, der så hjemmeholdet fortjent komme foran, mens FCN fik minimeret skaderne og (måske) herigennem fik lindret lidt på sårene.

Efter pausen fortsatte hjemmeholdet hvor de slap, og knap var de første tres sekunder rundet, før en godt spillende Peter Møller testede Hoffmann med en knaldhårdt skud fra en spids vinkel.

Angrebskollega Álvaro, der i dag nok spillede sin bedste kamp i den hvide trøje, ville ikke stå i skyggen af "32" og kunne efter ti minutter havde fordoblet sin og F.C. Københavns score, da han flot sled sig fri inde i feltet med en god afslutning til følge, men Hoffmann var hurtigt fremme med en fornem fodparade.

FC Nordsjælland hverken kunne eller ville noget særligt i dag, selvom de omkring en times spil kom til deres største chance, da Anders Alding headede forbi efter et hjørnespark. Et par kontraangreb var der også tilløb til og med en smal et-måls føring var det såmænd irriterende nok, men igen virkede det pauvert, hvad forstadsholdet leverede.

Omvendt var der mere bid i løverne, hvilket ikke blev mindre af, at en opsat Martin Bergvold blev skiftet ind. Energisk gik han uimponeret til sagen og var ophavsmand til to gode chancer til henholdsvis Álvaro og Møller, hvoraf sidstnævnte godt kunne have fået et straffespark.

Scoringen udeblev dog i disse tilfælde, men hvad gjorde det, fristes man til at sige, når F.C. Københavns dynamisk frontduo kort efter så godt som afgjorde kampen. Således fandt brasilianeren eminent Møller med en indeoms-stikning, hvorefter "32" lumsk lobbede bolden udenom fremstormende Hoffmann med højrebenet, for derefter at gøre det samme på bagerste mand med venstrebenet, hvilket medførte at han på det nærmeste kunne gå/løbe bolden i kassen. En finurlig scoring af Møller.

Med målet til 2-0 et kvarter før tid stillede hjemmeholdet sig tilfredse og undlod at fortsætte jagten på det tredje. Dog var en enkelt episode ikke langt fra at give straffespark, da Álvaro blev trukket ned i feltet, men igen lød ingen lyd fra dommer Rene Christensens fløjte.

Cruise-control og parkering med en 2-0 sejr blev således udbyttet af kampens afslutning, og tre point til regnskabet en kendsgerning. Et ikke overraskende resultat på en dag, hvor begge mandskaber leverede det forventede, dog med hver sit udgangspunkt.

Allerede onsdag står den på SAS Liga igen, når F.C. København drager til Aalborg for at møde Søren Kusks forvandlede tropper. Opgøret kan følges på 3+.