Jeppe Corfitzen

Ugen der gik (12/2022)

U19 VIDERE I POKALEN PÅ STRAFFER
Mens U19- og U17-ligaen lå stille på grund af landskampe, var U19 i pokal-aktion torsdag aften ude mod Brøndby Strand IK, som til daglig spiller i række U19 Øst 2.

BSI havde på forhånd meldt kampen op som hyrdedrengen Davids kamp mod kæmpen Goliat, og det var ikke langt fra, at tvekampen fik samme udfald som i Det Gamle Testamente. Undertippede ”David” førte nemlig 1-0 i den ordinære kamp, der endte 1-1 og derfor skulle afgøres på straffespark.

BSI skød først, og holdene fulgtes til 3-3, hvor Samuel Andersen hev en redning frem, der viste sig at blive afgørende. Spændingen holdt sig dog til sidste spark, men det sendte Jeppe Corfitzen i nettet, så vandt vi 11-meter-konkurrencen 5-4 og gik videre til kvartfinalen.

Samuel Andersen
Samuel Andersen snuppede straffe. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Samuel og Jeppe var sammen med Fisnik Isaki og Aksel Halsgaard de eneste fra vores U19-trup, mens resten af holdet bestod af U17-spillere – og både Jeppe og Fisnik var tidligere på dagen i aktion på vores reserveligahold mod FC Nordsjælland, hvor Cornelius Olsson også spillede hele 2. halvleg, inden han tog videre til pokalkampen i Brøndby Strand.

U19 spiller kvartfinale på tirsdag den 5. april, kl. 19 ude mod HB Køge fra U19-divisionen, men allerede på fredag kl. 16.30 er der udekamp i Haderslev i U19-ligaen.

U15 TABTE I FARUM
Fredag eftermiddag var Vingaards i Farum for at møde rækkens suveræne tophold, FC Nordsjælland, og det trak op til et ”æg”, indtil Bertram Klubien et kvarter før tid reducerede til slutcifrene 1-6.

Det lyder voldsomt, men selv om vores U15-hold er midterhold i ligaen, taber de sjældent med mere end et eller to mål. FCN har kun smidt fem point i sæsonen og fører ligaen med 10 point foran nr. 2 (OB) og 19 point foran nr. 3 (FCM).

Både U15 og U17 spiller på lørdag ude mod SønderjyskE.

B1903 TABTE FORÅRSPREMIEREN
B1903 indledte DS-foråret med et 2-4-nederlag ude mod bundholdet Union, som førte 3-0 allerede efter en halv time. Marc Andersen reducerede inden pausen, og kort efter pausen fik Union smidt en mand ud, men formåede alligevel at øge til 4-1, inden Oliver Dobson reducerede til 4-2. Og i slutminutterne fik B1903’s John Bendixen også rødt kort.

"Det første opgør mod Union var meget tæt, men det er dog et helt andet hold nu, da de har fået ny træner og en række nye spillere, så det bliver en anderledes kamp," sagde 03'ernes cheftræner Karsten Andersen inden opgøret til b1903.dk.

"Vi kommer nok til at skulle spille om at undgå nedrykning, men min klare forventning er, at vi bliver i Danmarksserien. Vi er dog også også klar over, at det udover dygtighed også vil kræve lidt held i visse situationer, da holdene ligger tæt," vurderede Karsten Andersen.

Nu venter to udekampe mod Ishøj IF på lørdag og Brønshøj næste lørdag, inden årets første hjemmekamp på Lyngbyvejen den 16. april, kl. 14 mod Allerød FK.

U17-LANDSHOLDET TIL EM-SLUTRUNDEN
Noah Donovan Sahsah og Højlund-tvillingerne, Emil og Oscar, var med til at sikre dansk deltagelse i U17 EM-slutrunden til sommer, da danskerne gik videre fra Elite Round, der blev afviklet i Silkeborg.

Onsdag i sidste uge blev det "kun" 2-2 mod Sverige, og Noah spillede hele kampen og scorede til dansk pauseføring på 2-0.

Lørdag vandt holdet 3-2 over Letland, og Noah startede inde igen og scorede også igen, inden han blev udskiftet med Emil efter en times spil. Oscar blev indskiftet allerede i pausen.

I dag startede Noah igen inde, da Schweiz blev besejret 5-0. Oscar kom ind i pausen, og Emil afløste Noah efter 53 minutter - og scorede otte minutter senere til 3-0.

Emil Højlund og Noah Donovan Sahsah
Både Emil Højlund og Noah Donovan Sahsah scorede for U17-landsholdet. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

SKANDALØS U19-VANDLANDSKAMP
Det danske U19-landshold kiksede kvalifikationen til EM-slutrunden, hvilket stod klart allerede efter den første af de to kampe i gruppen (Rusland var udelukket) i lørdags mod Østrig.

Under skandaløst dårlige baneforhold tabte holdet 0-2 på en bane, der var så våd af regn, at spillerne nærmest løb i vand til anklerne, og det var stort set umuligt at spille bolden langs græsset.

Daniel Haarbo spillede hele kampen, og Elias Jelert startede inde og blev udskiftet i pausen, mens Mattias Jakobsen ikke kom på banen.

I dag spillede U19-landsholdet 3-3 med Spanien i sin anden og sidste kamp, og det betød, at spanierne måtte se Østrig gå videre fra gruppen. Daniel og Elias spillede hele kampen.

Daniel Haarbo
Daniel Haarbo - fuld spilletid i begge U19-landskampe. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

TO MÅL AF ORRI VAR IKKE NOK
Orri Óskarsson var med Islands U19-hold til UEFA Elite Round i Kroatien, men måtte nøjes med andenpladsen i gruppen og kom altså heller ikke med til EM-slutrunden.

I onsdags spillede Orri hele kampen mod Kroatien og scorede til 1-1 i 33. minut, men kroaterne vandt 2-1.

Lørdag spillede Island 1-1 med Georgien, og Orri spillede igen hele kampen - og udlignede på straffe i det 98. minut!

I dag vandt 3-0 over Rumænien, som allerede inden kampen havde sikret sig førstepladsen i gruppen. Orri blev indskiftet midt i 2. halvleg ved stillingen 2-0, men kom ikke på tavlen denne gang. Han har dog scoret fem mål i sine foreløbig seks U19-landskampe.

Orri Óskarsson
Orri Óskarsson - fem mål i seks U19-landskampe. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

U18-LANDSHOLDET UDEN CLEM
William Clem var eneste FCK-spiller i U18-landsholdstruppen, men han rejste hjem fra landsholdslejren allerede i fredags på grund af en mindre skade. U18-landsholdet spillede i dag 3-3 med England i en venskabskamp.

INGEN ROONY-DEBUT
Roony Bardghji var for første gang udtaget til Sveriges U21-landshold, men kom ikke i aktion, da svenskerne her til aften tabte 0-2 hjemme til Irland.