Udmærket præstation i Horsens

Thomas Delaney havde fået chancen fra start efter gode indsatser til træning og på reserveholdet, og han kvitterede for tilliden ved at heade gæsterne i front efter mindre end 3 minutter til sit første Superliga-mål for F.C. København. Oplægget stod Bolaños for, da han strøg til baglinien i højre side og lagde et perfekt indlæg ind foran.

Den næste halve snes minutter bød til gengæld ikke på mange københavnske angreb, bortset fra da Bolaños efter 10 minutter stak en perfekt bold i dybden til Santin, men desværre tog N’Doye den, og han var offside i afleveringsøjeblikket, så det kom der kom ikke noget ud af.
De Gule – der i dagens anledning var De Lilla – havde bolden mest i denne periode, men havde svært ved at spille sig frem til afslutninger, og da Retov i stedet tog chancen udefra, ramte han tribunetaget. Men OK, det hænger også lavt bag målene…

Men i det 14. minut fik hjemmeholdet en gylden håndsrækning, da Wiland gik forkert ud af målet på en lang bold frem mod Macena, som Zanka egentlig havde godt styr på, men så Macena kunne smutte helt fri og sparke bolden i tomt mål.

Herefter kom mestrene dog mere op i omdrejninger, og især de sidste 15-20 minutter før pausen udviklede sig mere og mere i deres favør, mens Horsens kun havde sporadiske kontraer.

Løverne viste dog også stor kontraklasse i det 33. minut, da man erobrede bolden helt nede i eget felt, og hurtigt og effektivt kombinerede sig frem i den anden ende, hvor en veloplagt Bolaños – banens klart bedste før pausen – sendte Pospech af sted i højre side med en indenoms-aflevering, men desværre nåede Santin lige akkurat ikke frem til tjekkens fine indlæg.

Det var flere gange lige ved og næsten, og selv om de helt store chancer udeblev, burde gæsterne have punkteret kampen, mens kunne hjemmeholdet kunne være mere end tilfredse med, at det stod 1-1, da Claus Bo Larsen fløjtede første halvleg af.

Efter pausen var Horsens udmærket med i indledningen og fik sendt et par afslutninger af sted, som dog ikke voldte Wiland problemer. Men efter et kvarters tid begyndte løvernes dominans at blive mere og mere tydelig, men det er ikke for ingenting, at Horsens er noteret for ligaens næstbedste forsvar. Grønkjær afløste Delaney efter en times tid og satte yderligere skub i offensiven med mange gode aktioner på venstrekanten på den bane, hvor han fik sin FCK-debut for snart 5 år siden.

Retov havde en enkelt god mulighed midt i halvlegen, men sparkede fladt forbi fjerneste stolpe, og ellers var det københavnerne, der trykkede på. Zohore afløste Santin med 20 minutter igen og fik dermed ”comeback” efter at have været med til at spille U17-landsholdet i semifinalen ved EM. Og i slutminutterne var der også et glædeligt gensyn med Sölvi Ottesen, der fik sine første spilminutter i forårssæsonen efter sin rygskade.

Bedst som man havde indstillet sig på det ene point, hamrede Grønkjær et forsøg på overliggeren et minut inde i Claus Bo Larsens tillægstid, og i de resterende tillægsminutter brændte det yderligere på et par gange foran Søren Jochumsen, men de gule slap med skrækken og tjente dermed et vigtigt point i kampen om at holde afstand til bundholdene.

De lignede absolut heller ikke en nedrykker i dag, men mødte et mesterhold, der igen formåede at levere en udmærket præstation, selv om man for længst har sikret sig guldet. Allerede torsdag bliver der revanchemulighed mod det eneste hold, der hidtil har kunnet besejre løverne i ligaen – FC Midtjylland gæster PARKEN kl. 20.00.