Løverne blev bedre og bedre...

Flere nye i startopstillingen
Ståle Solbakken havde op til påskens 3 kampe annonceret ”nye” navne i startopstillingen, og i Farum fik Hooiveld, TK og Zohore chancen i stedet for Zanka, Kvist og Santin. Et skadesplaget FCN måtte bl.a. undvære Stokholm, Bernier og Parkhurs, men havde fået Morten Nordstrand tilbage fra karantæne. Han startede dog på bænken, mens Bryan Oviedo var med fra start mod sine (udl)ejere.

Det var Oviedo & co., der kom bedst fra start mod et lidt famlende udehold, der var lige lovlig længe om at finde sig tilrette på den ujævne grøn- og brunsvær i Farum. Netop Oviedo havde kampens første nærgående forsøg, da han efter en halv snes minutter rykkede med frem og tog chancen udefra, og bolden strejfede Hooiveld og tog overkanten af overliggeren. Ellers var det småt med nærgående afslutninger i begge ender, men hjemmeholdet havde bolden mest og virkede mere ivrige efter at komme frem over stepperne.

Nordsjælland godt fra start
Efter 19 minutter fik hjemmeholdet også åbnet scoringen, da Andreas Laudrup snød Oscar Wendt og med en flot, præcis stikning spillede Tobias Mikkelsen helt fri, så han enkelt kunne udplacere Johan Wiland. Det blev dog et wake-up-call, der fik gæsterne til at tage sig bedre sammen, og især Pospech satte sig flere gange energisk i gennem i højre side og fik både med og uden Bolaños skabt en hel del fra den kant. Blandt førte det til en håndfuld hjørnespark, som dog ikke førte til noget inde foran.

Kort før den halve time meldte mestrene sig for alvor ind i kampen med en flot udligning af Superligaens topscorer Dame N’Doye, der i lighed med flere andre ellers ikke havde gjort meget væsen af sig hidtil. En af dem, der faktisk havde gjort en del væsen af sig, var Grønkjær, og det var også ham, der serverede et perfekt indlæg ind foran mål, som N’Doye kunne kaste sig frem og pande hårdt og præcist ind forbi Jesper Hansen i Nordsjælland-målet.

Så blev det hele pludselig lidt sjovere, og mestrene overtog nu kontrollen med kampen, og uden at sprudle fik man lagt godt tryk på hjemmeholdet, men uden at skabe de helt store åbne chancer. Zohore var lige ved at slippe fri med Jesper Hansen, men keeperen kom først på bolden, og Grønkjær headede også et  Bolaños-hjørne på overkanten af overliggeren, men så blev det heller ikke til meget mere inden pausen. Heller ikke i den anden ende, hvor der siden udligningen blev længere mellem hjemmeholdets offensive aktioner.

Tæt på chokstart efter pausen
Men det kan nok være, nordsjællænderne var klar efter pausen! Her forsøgte de at slå rekorden for det hurtigst scorede mål, som de satte mod Esbjerg for et par uger siden, og efter ca. 8 sekunder blev Christian Gytkjær spillet helt fri i venstre side, men overplacerede heldigvis sin afslutning, der sneg sig lige forbi den fjerneste opstander. Løverne, som ellers var advaret mod denne specialitet, slap med skrækken, og kunne langsomt men sikkert generobre dirigentstokken.

Efter godt en times spil blev styrkeforskellen mere og mere tydelig, og Ståle sendte desuden Kvist på banen efter den lidt anonyme Zohore og skubbede i stedet Grønkjær frem i angrebet. To minutter efter var løverne foran – tilfældighed eller ej – efter endnu et Pospech-raid langs højrekanten og et fint indlæg i feltet, som Claudemir headede ned i det ene hjørne uden for Jesper Hansens rækkevidde. Det er ellers ikke hverdagskost, at den energiske brasilianer scorer, og slet ikke med hovedet!

Kort efter kunne Andreas Bjelland have bragt balance i regnskabet, da han fik en stor skudchance midt i feltet efter en dødbold fra venstre side, men Grønkjær stod i vejen for hans afslutning, og nærmere kom hjemmeholdet egentlig aldrig en udligning.

Stigende københavnsk dominans som kampen skred frem
Lidt efter fik Martin Bergvold forårsdebut, da han afløste Bolaños, og han var med til at fastholde et godt tryk på et mere og mere træt hjemmehold, der skal roses for at blive ved med at arbejde for sagen – men det rakte altså ikke i dag. Seks minutter før tid endte et fornemt københavnsk opspil i venstre side med en frispilning fra N’Doye til Pospech i højre side, og tjekken ærgrer sig nok stadig over, at han fra favoritpositionen sendte bolden centimeter forbi mål.

I stedet tog senegaleseren sagen i egen hånd (eller rettere fod), da han tre minutter før tid blev spillet helt fri af Grønkjær, efter at Nordsjællands unge stortalent Jores Okore – der ellers gjorde et stærkt indtryk i dag - snublede og mistede bolden. N’Doye cementerede sejren til 3-1 og sin egen placering i toppen af topscorerlisten, hvor han nu er noteret for 18 træffere.

Kort før ordinær spilletids udløb blev der debut til Johan Absalonsen, der fik et bragende bifald fra de mange medrejsende FCK-fans, der igen i dag var der hold en stærk støtte gennem hele kampen. Absa nåede i sagens natur ikke at vise alverden, men der skal nok blive mere spilletid her i foråret til den stærke fynbo.