Pointdeling i tæt og intenst New Firm

N'Doye gav mestrene en flyvende start
Superliga-opgør nr. 60 mellem de to hold måtte udsættes et kvarter på grund af ekstra sikkerhedsforanstaltninger, daman et par timer før kick off fandt en mistænkelig æske uden for stadion, så myndighederne valgte at tilkalde bombehunde, Rullemarie m.m. Heldigvis viste det sig, at der ikke var tale om en bombe, og tilskuerne kunne med nogen forsinkelse komme ind på stadion. Det var dog næppe derfor, der kun kom 18.113 tilskuere, hvilket er det laveste til et opgør mellem de to rivaler siden september 1999.

Mestrene måtte undvære de tre normale venstrekant-spillere Grønkjær, Absalonsen og Vingaard, der alle var på skadelisten, og i stedet spillede Bolaños på venstre midt, mens Claudemir rykkede ud i højre side, og TK og Kvist spillede centralt.

Københavnerne fik en flyvende start på kampen, da N’Doye efter bare 5 minutter bragte dem i front efter et smukt opspil af Santin og Wendt i venstre side. Den svenske offensivback slog indlægget, Claudemir nåede den ikke inde foran, og den passerede til N’Doye, der tæmmede den og elegant chippede den over en desperat tacklende van der Schaaf og forbi Stephan Andersen til 1-0. Det er faktisk tredje gang i de seneste 7 kampe, at københavnerne scorer i kampens indledning, men denne gang var glæden dog kortvarig.

Hurtig udligning efter forsvarskoks
Først måtte Antonsson udgå i det 9. minut med problemer med maven og overlade pladsen til Hooiveld, og efter 17 minutter udlignede hjemmeholdet efter en dødbold-situation, hvor FCK-forsvaret tog en gevaldig blunder. Især Zanka, der lod sin ”mand” – van der Schaaf – løbe helt fri foran mål, så han enkelt kunne heade bolden forbi en chanceløs Wiland, men også Claudemir og N’Doye stod mistænkeligt stille og kiggede på, da frisparket blev slået.

Indtil da havde københavnerne domineret uden ligefrem at sidde tungt på kampen, men efter scoringen var det Brøndbys tur til at få et lille overtag uden dog at skabe det helt store. Zanka nedlagde Mathias Gert et par meter uden for feltet, men Krohn-Dehli sendte frisparket i muren.

Midt i halvlegen så FCK-lejren til med nervøse miner, da N’Doye faldt uheldigt ned efter en luftduel med Clarence Goodson og så ud til at have store smerter. Efter et par minutters behandling måtte han med uden for og teste knæet, men heldigvis blev han klar igen, om end han trak en del på benet et stykke tid. Han var dårligt nok kommet ind igen, før Claudemir vred rundt på anklen og humpede lidt rundt, men også han kunne fortsætte.

Store chancer til begge hold lige inden pausen
Omkring den halve time jævnede spillet sig ud, og det lignede nu et af de klassiske lokalopgør med meget fysisk og aggressivt spil midt på banen, men også med to hold, der begge gerne ville frem på banen og skabe noget. Især Bolaños viste mange gode takter på venstrekanten, hvor man aldrig savnede det skadede trekløver, og på højrekanten var Pospech som sædvanlig også ofte med fremme og byde sig til, hvilket blandt andet resulterede i en lumsk afslutning, som voldte Stephan Andersen lidt besvær.

Fire minutter før pausen burde N’Doye dog have bragt mestrene i front. Bolaños iscenesatte ved at smutte til baglinien og løfte bolden fornemt over til bageste stolpe, hvor N’Doye stod helt fri, men desværre headede på overliggeren. Og Santin var decideret uheldig med, at returbolden ramte ham på låret en meters penge fra stregen, så han ikke nåede at ekspedere den over stregen, før forsvaret fik clearet.

Brøndby appellerede kort efter for straffe, da Oscar Wendt ville cleare et indlæg i eget felt, men sparkede bolden op på sin egen arm – uforsætligt, javist, men ubestrideligt, at der var ”hands”… Kort efter mistede svenskeren bolden i et offensivt raid, og så slog hjemmeholdet kontra og skabte i stedet en chance, der var næsten lige så stor som et straffe. Agger smuttede fra Zanka og stod helt alene med Johan Wiland, der imidlertid gik stærkt ud i feltet og gjorde sig bred, så han kunne parere Aggers afslutning.

Afvekslende og intens 2. halvleg
Efter pausen åbnede københavnerne bedst, men snart skiftede balancen igen, og Brøndby skabte den første store chance, da van der Schaaf igen smuttede fra Zanka på en dødbold og fra baglinien smed en bold ind foran, som Wass nær havde fået ram på – men heldigvis endte den i Wilands sikre favn. Kort efter testede Krohn-Dehli Wiland med en flad afslutning, og minuttet efter fik Goodson en tilfældig, men stor chance i feltet, men igen var Wiland lynhurtigt ude af sit mål og blokere.

Efter en times tid bølgede kampen tilbage til københavnsk fordel, og Bolaños fik en god skudchance lidt uden for feltet, da Stephan Andersen ikke boksede et hjørne langt nok væk, men hans afslutning gik højt over. Halvlegens største tilbud tilfaldt Pospech 20 minutter før tid efter fornemt forarbejde af santin, der gik op i banen, fik bolden, snød et par modstandere og lagde den flot til rette for tjekken, men 12-15 meter fra mål ramte han den helt skævt, så den gik langt forbi.

Mens kræfterne så småt sivede ud af aktørerne, bølgede kampen fortsat frem og tilbage, men bød ikke længere på de helt store chancer. Wendt indkasserede et gult kort, der sparer ham for en tur til Horsens næste mandag, og Delaney afløste Santin med 10 minutter igen, så Claudemir blev skubbet lidt frem som hængende angriber. Brøndby sendte bl.a. Jallow på banen, og han nåede at sende en giftig afslutning tæt forbi Wilands ene opstander, men meget mere blev det ikke til, før Lars Christoffersen kunne fløjte af efter et par minutters overtid, hvor Bergvold også lige nåede at komme i aktion i stedet for TK.

1-1 var retfærdigt nok efter en intens og afvekslende affære, som tjener begge mandskaber til ære. Problemet for Brøndby var bare, at de havde mere brug for de 3 point for at hente ind på OB, der stadig er 4 point foran i tabellen – men de må sande, at de nu ikke har besejret løverne i de seneste 8 opgør.