Jess Thorup

Thorup: Nu går jagtsæsonen ind

Tre en halv uges intense forberedelser er slut, og onsdag aften indleder cheftræner Jess Thorup og en sulten løvetrup forårets pointjagt i 3F Superligaen.

Thorup: En stærk vi-følelse
"Vores jagtsæson er gået ind nu, og den skal vi være 100% klar på, for der er ikke tid til at slappe af eller lave missere. Vi skal ud over stepperne fra kamp ét," fastslår Thorup efter tirsdagens træning på Nummer 10.

"Jeg synes, at vi har forberedt os bedst muligt, og gjort alt hvad der stod i vores magt til at gøre os klar. Og på trods af diverse udfordringer har vi fået det maksimale ud af det."

"Jeg har stor ros til overs for staben og spillerne i forhold til at involvere sig og få det bedste ud af de tiltag, som vi har lavet, både på og uden for træningsbanen. Vi har bygget en stærk kultur op med en stærk vi-følelse, og det får vi også brug for, for vi skal være sammen om at nå helt op og blande os i toppen."

Bred trup med mange muligheder
Ud over nyankomne Lukas Lerager, som ikke kan være med i Aalborg, og Mustapha Bundu har Thorup og trænerteamet også fået af de spillere tilbage, som sad ude i afslutningen på efteråret, hvor vi alligevel formåede at hente ti point i de sidste fire ligakampe.

"Ja, vi havde en del udfordringer med skader og corona, hvor vi på et tidspunkt havde seks mand ude, så vi var pressede på mandskabet," siger Thorup.

"Når jeg ser ned over truppen nu, kan jeg se mange spændende strenge at spille på. Det giver os mange muligheder, både i løbet af kampene, hvor vi kan sætte andre spillertyper ind fra bænken og ændre momentum, og også fra kamp til kamp i forhold til hvem der starter inde."

Vigtigt konkurrencemiljø
"Det skaber det konkurrencemiljø, som vi skal have i FCK, hvor der er hård kamp om hver eneste plads. Sådan er det nu, hvor vi har minimum to gode spillere til hver plads, og det skal vi udnytte på den rigtige måde."

"Jeg går jo meget ind for fleksibilitet, både i måden at spille på og i forhold til typerne vi har på banen, så vi kan være fleksible både i kampene og fra kamp til kamp. Som jeg har sagt før, så handler det ikke om talkombinationer, men om udtrykket på banen, så modstanderne blandt andet også får sværere ved at læse os," siger Thorup.

Trupstatus
"Skadestatus er, at Mohamed Daramy er ved at være klar til at træne med, mens Mikkel Kaufmann desværre har fået en ny skade, og så træner Lukas Lerager først med fra torsdag, hvis han fortsat tester negativt, så vi overholder Covid-retningslinjerne."

"Men ellers er alle andre klar, så vi kan altså vælge næsten alt fra den øverste hylde. Det er også nødvendigt, for at vi kan presse både os selv og vores modstandere."

"Det bliver et spændende forår, og nu kan vi ikke vente længere og glæder os bare til at komme i gang!" slutter Jess Thorup.

Se kampen på Canal 9 eller discovery+
Canal 9 / discovery+ sender en times optakt fra onsdag kl. 19, og kl. 20 er der kickoff i Aalborg. Du kan som sædvanlig også følge med på vores live-twitter, @FCKobenhavnLive.